Vērtējumā studiju programmas, kas atzīmētas ar atzīmi - I -, ir atzīstamas par kvalitatīvām un ilgtspējīgām, ar atzīmi II ir programmas, kuru ilgstošai pastāvēšanai nepieciešami konkrēti uzlabojumi, bet ar atzīmi III ir atzīmētas tās programmas, kuru pastāvēšanas lietderība ir apšaubāma.
reku skaidrojums :) mana sirds ar mierīga, ka izvēle bijusi pareiz, jo visur I
Bakalauros mācos I.
Par maģistriem, kur biju domājusi - II. Tā jau likās, ka nekas īpašs. Būs vēlāk vēl jāpapēta, bet visticamāk, ka uzreiz maģistros neiešu, jo to, ko gribu, nevaru atļauties, bet varu iztikt bez tā, ko varu atļauties...
Kāda starpība no tiem I, II un III - ja tu esi tupa, tad arī paliksi mājās sēžot ar to I vai strādāsi apģērbu veikalā, daudz tādu piemēru. Mācies, ko gribi, kas patīk vai kas vajadzīgs zināšanu papildināšanai.
vispār tur daudziem salikti tie I, bet cik zinu, tad vairākās tajās studiju programmās tāds mēsls notiek. Tāpēc viss ir atkarīgs no paša cilvēka, neviens jau tā pat neauklēsies. Tā pat tie visi vērtējumi un statistika sataisīti pēc kaut kādiem standartiem, kas nevar tikt vienmēr piemēroti individuāliem gadījumiem.
Es pati savai programmai, kurā mācos, NOTEIKTI nedotu I... Tad man grūti iedomāties, kas ir tām skolām, kur ir II un III, ja pat manai programmai ir I. :D
Īstenībā par visām augstskolām var atrast kaut ko sliktu. Esmu izpētījusi vai visu to izglītību iestāžu sarakstu, un pa katru ir kaut kas slikts. Reti kaut ko labu var izlasīt.
Es tikai nespēju saprast, kāpēc dažas skolas ir tik nenormāli dārgas.. Kur tie studenti naudu ņem?! :D
Diez kāpēc šis pētījums parādījās tad, kad vairākums ir jau reģistrējušies studijām? Interesanti, kurām augstskolām šis ir izdevīgi?
Iesaku jums nekrist panikā, ja jūsu augstskola nav novērtēta ar I. Šis ir tikai kādas noteiktas cilvēku grupas subjektīvais viedoklis, ne viņi absolvējuši šīs programmas, ne viņi mācījušies tur. Varbūt derētu izpētīt absolventu tālākās darba gaitas, lai varētu iegūt objektīvākus rezultātus par to, kuras ir un kuras nav ilgtspējīgas un perspektīvas programmas?
Zazy - Tu ziņas neskaties, ziņu portālus nelasi!? Tie iemesli, kādēļ informācija tikai šodien - vai vakar vēlu vakarā parādījās, ir krustu šķērsu iztirzāti