vīrietis un viņa bērns...

Reitings 52
Reģ: 27.12.2011
Labrīt...

esmu mazliet nesaprašanā par situāciju, varbūt kādai būs kāds labs ieteikums.

kādu laiku dzīvoju kopā ar vīerieti, kuram ir bērns. bērns dzīvojas pie viņa tā arī mana ikdiena paiet kopā ar viņu. kopš zināma laika (kā māte ir uzzinājusi par mani, tā pēkšņi ir ļoti nepieciešams bērns un tur arī tiek skalotas smadzenes) sīkā mani ir sākusi ignorēt un neklausīt... nelieku sevi mīlēt, bet cienīt gan...

tas viss būtu vēlsīkums, ja vakar nebūt izstrādājusi tādu joku- sanāca mājas mazliet kašķis un sīkā man izejot no virtuves tētim saka- neuztraucies tēt, Tev viņu nevajag, es esmu...
biju šokā...

ir viela pārdomām...
16.07.2012 08:17 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Jasmin

Piemēram, pateikt mammai ''ej, d**st, es šito neēdīšu'' man nekad neienāca prātā, kamēr tagad sīkie nekautrējas vēl briesmīgākas lietas pateikt.

Mani ļoti interesēja, kāpēc ir sīkie, kas savas mātes un visus sūta d*rst, bet citi bērni tā nedara. Sāku uzmanīgi vērot visus sev pazīstamos vecākus un viņu bērnus- precīzāk- viņu savstarpējās attiecības. Tur, kur vecāki izturējās pret sīko ar cieņu, draudzīgi, pieklājīgi, sīkie tieši tāpat pretī izturējās. Bet to vecāku bērni, kuri sūta d*rst vecākus, lielākoties to ir iemācījušies no vecākiem. Ja tu dzirdētu, kā šādu bērnu vecāki runā ar saviem bērniem, tev tad bērna "ej d*rst" vēl tīri pieklājīgi izklausītos.
Teiksiet, ka saklausās dārziņā, uz ielas? Nav gan tā. Normālo vecāku bērni varbūt arī vienreiz tā pateiks, bet ja vecāki normāli paziņo, ka tā nav pieklājīgi runāt, šādi vārdi momentā pazūd no bērna leksikas.
16.07.2012 16:34 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Ok, šī "īstās" patiesības pierādīšana sāk nevajadzīgi ievilkties un izplūst. :D
Meitenes, man prieks, ka jums ir savs, argumentos balstīts viedoklis, taču nav vajadzības ķidāt manējo. Lai jums izdodas izaudzināt lieliskus bērnus un audzināšanas metodes lai paliek jūsu ziņā. Un patiesībā - vislabāk būtu tad, ja mēs savus runas orgānus pārgudri virinātu tad, kad pašas kādu bērnu jau būtu izaudzinājušas (es to arī par sevi), tā ka taupiet munīciju, šis padomju laiku produkts neredz jēgu tālākam pingpongam. :D
16.07.2012 16:37 |

Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
Aj, lasu un smaidu. :) Jo pirms es pati nonācu tādā situācijā, man arī likās, ka bērnam visu laiku jāpielabinās, jādraudzējās, jāignorē apvainojumi utt. Kad pats nonāc tādā situācijā, visas gudrās pamācības izkūp gaisā. :)

Un, sakiet, ko gribiet, bet bērni tagad ir ļoooti izlutināti. Sīks, izlaidies knēvelis lielveikalā noliekās garšļaukus uz muguras, spirina kājas gaisā kā vabole un brēc pilnā rīklē, jo viņam nepērk Kinderolu. Un mamma ar tēti danco apkārt, ucinās un beigās, protams, nopērk to sasodīto olu. A sīcim shēma saldumu izspiešanai un vispār gudrība visai tālākajai dzīvei skaidra. ;)
16.07.2012 16:40 |

Reitings 3934
*Hanna*
A sīcim shēma saldumu izspiešanai un vispār gudrība visai tālākajai dzīvei skaidra.

Aizies uz darba interviju, saņems atteikumu, noliksies garšļaukus uz muguras un šefs paņems :D :D :D
16.07.2012 16:42 |

Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
Mans ieteikums būtu pilnīgi noteikti piedalīties sarunā, kuru tavs draugs taisās izvērst ar bērnu. Divatā runājot, sīkā viņam sasolīs zilus brīnumus, a reāli tāpat turpinās savas riebeklības. Ja tu būsi blakus, nāksies apjēgt, ka šis ir pa īstam un nekādu joku vairāk nebūs.

Aj vispār sāku domāt, kas mani sagaida tālāk ar manu pret bērniem ne īpaši labvēlīgi noskaņoto dabu. :D
16.07.2012 16:43 |

Reitings 3934
Bet ja nopietni- krišana veikalā ir klasika, kam jau ir klasisks risinājums. Tas, ka pirms mašīnas vadīšanas, cilvēki mācās noteikumus, nemaina apstākli, ka pirms bērnu taisīšanas topošie vecāki nepapūlas pat kādu pedagoģijas grāmatu palasīt un mazliet uzzināt par to, kā rīkoties klasiskās situācijās. Tāpēc veikalā krītošie bērni un ar citām divainībām apveltītie ir stulbu vai slinku cilvēku atvase :)
16.07.2012 16:45 |

Reitings 4
Reģ: 17.11.2011
Ja Es uzinātu ,ka kāda sieviete,kas ir manam bijušajam vīram draudzene atļautos užšaut manam bērnam pa pakausi,Es pati to sievieti no zemes virsas nospertu...
16.07.2012 16:46 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Nejūtos īpaši tiesīga izteikt savu viedokli, jo nekādas pieredzes ar maziem bērniem nav. Taču, lai arī neesmu pacietības kalngals, neatbalstu izlutinātību u.tml., manuprāt, dažām te tā attieksme ir par šerpu - bērnam svešai sievietei ieteikt iedot pa pakausi, uzskats, ka bērns nav tiesīgs izteikt savu viedokli un ka bez jebkādām ierunām jāpilda viss, ko saka utt. Brr. Vienmēr esmu domājusi, ka cieņa ir jānopelna (un nejau ar morālo vai fizisko vardarbību), nevis tai jānāk klāt komplektā, jo tie taču vienkārši ir vecāki vai pieaugušais cilvēks.

Un, sakiet, ko gribiet, bet bērni tagad ir ļoooti izlutināti. Sīks, izlaidies knēvelis lielveikalā noliekās garšļaukus uz muguras, spirina kājas gaisā kā vabole un brēc pilnā rīklē, jo viņam nepērk Kinderolu. Un mamma ar tēti danco apkārt, ucinās un beigās, protams, nopērk to sasodīto olu. A sīcim shēma saldumu izspiešanai un vispār gudrība visai tālākajai dzīvei skaidra.

http://www.youtube.com/watch?v=OrrRH_v1AuI atgādināja šo te reklāmu :D
16.07.2012 16:47 |

Reitings 3934
*Hanna*
Nu tavs pēdējais komentārs ir padoms, kā sabojāt ar bērnu attiecības uz ļoti ilgu laiku.
Iedomājies, kā pati justos- tu strīda karstumā uzdi*stu vīra mātei. Tam sekotu vīramātes čīkstēšana tavam vīram un viņi abi pieņemtu lēmumu, ka vajag ar tevi parunāties. Kā tu labāk gribētu- lai ar tevi par tavu rīcību parunā vīrs viens uz vienu un ir saprotošs, iejūtīgs vai ja blakus, rokas sānos ielikusi, skarbu ģīmi sataisījusi lūr vīramāte un aktīvi liek saprast, ka pekstiņi nebūs un pēc tava solījuma laboties, triumfējoši pasmaidītu? Nezinu, kā tu, bet pirmajā gadījumā man nebūtu problēmu mainīt attieksmi pret vīramāti, otrajā gadījumā, es viņas dzīvi par elli pataisītu :D :D :D
16.07.2012 16:48 |

Reitings 4258
Ja Es uzinātu ,ka kāda sieviete,kas ir manam bijušajam vīram draudzene atļautos užšaut manam bērnam pa pakausi,Es pati to sievieti no zemes virsas nospertu...

+
16.07.2012 16:49 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Nez, ja ar mani izdarītu tā kā *Hanna* iesaka, kaut vai to aprunāšanos, man nebūtu ne silts, ne auksts. Nu joku nebūs, un kas notiks, ja nebūs? Nedabūšu konfektīti? Neaizvedīs uz zoo? Nu neko, pasēdēšu mājās. :) Ceru protams, ka nav mājiens uz fizisku vardarbību, kas sekos.

Es personīgi, savu viedokli izsaku balstoties uz to, kāda es biju. Ja es tās meitenes rīcībā nesaskatītu sevi, tad nekomentētu, tā ka pieredzei ar bērniem tam nav nekāda sakara.
16.07.2012 16:49 |

Reitings 52
Reģ: 27.12.2011
sākumā es arī biju vairāk nekā laba... ļāvu daudzas lietas un gribēju pa labam, beigās sapratu ka sīkā to izmanto un sāk kāptu uz galvas... un vakar dabūju spļāvienu sejā...
16.07.2012 16:50 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Ar to gan es negribēju sacīt, ka neko nav vērts darīt un arī runāt nē (piemēram tādā veidā, kā summer ieteica), bet uzskatu, ka pacietība un cieņas (vai sauciet to par patiku) nopelnīšana nāks paši par sevi. Autore var bērnam arī tā pa īstam iepatikties, no sirds. Ne pienākuma dēļ, un tādēļ, ka viņa ir tēva draudzene, bet tādēļ, ka varbūt viņa tiešām ir foršs cilvēks. :)
16.07.2012 16:52 |

Reitings 3934
riplija
Pastāsti sīkāk, kā izpaudās tava būšana vairāk nekā labai? Un ko nozīmē kāpt uz galvas?

Reitings 4258
sākumā es arī biju vairāk nekā laba... ļāvu daudzas lietas un gribēju pa labam, beigās sapratu ka sīkā to izmanto un sāk kāptu uz galvas... un vakar dabūju spļāvienu sejā...

Vai tad tas nebija viņas mātes spļāviens tev sejā? Cik sapratu, tad tieši mātes dēļ (kad viņa uzzināja) sākās viss tas. Man liekas kaut kā stulbi vainot 5 gadīgu meiteni, ja tā vietā tavs vīrietis varētu parunāt ar savu bijušo sievu, lai tā pieņem situāciju un nenoskaņo, kā arī ar savu bērnu, bet nejau vainojot viņu.

Reitings 4258
Liekas, ka jūs gribat tā pa vieglo - vieglāk taču uzdirst 5 gadīgai meitenei, nevis pateikt stingrāku vārdu pieaugušai sievietei, lai nenoskaņo meitu un tādējādi nejaucas attiecībās jūsu.
16.07.2012 16:53 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
summer, ka pret veikalos krishanu var ciiniities?
16.07.2012 16:54 |

Reitings 3934
Lou
Lasot tavu attieksmi bērnībā, liekas, ka lasu par sevi :D :D :D Tie trakie bērni vismaz pēc tam māk diskutēt par tēmu nevis paziņot, ka otrs ir debīls, vai ka "negribu tērēt savu laiku" :D :D :D
16.07.2012 16:54 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Krišana veikalos ir tīrākā manipulācija. Bērns pārbauda, ko var atļauties. Nevajag viņam dot to, ko viņš šādā veidā prasa. Nokritīs vienreiz, varbūt otrreiz, sapratīs, ka tas neiedarbojas un metīs mieru.
16.07.2012 16:56 |

Reitings 608
Reģ: 29.01.2009
Iesaku noskatīties filmu "The Other Woman " ar Natāliju Portmani galvenajā lomā.

Es ieteiktu jauki un mierīgi aprunāties ar bērnu, izteikt piedāvājumu aizbraukt uz atrakciju parku utt.- tādējādi nodibinot draudzīgas attiecības. Jācenšas paskaidrot bērnam, ka Tu nevēlies aizstāt viņas māti, bet gan ka Tu esi viņas tēva mīļotā un vēlies tikai labas abpusējas attiecības.
16.07.2012 16:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits