tomāts ir tas dārzenis, kuru labprāt izvēlos vienmēr ēst svaigu, nekas nevar būt labāks par svaigu , sulīgu tomātu, kopā ar mozarellu un mazliet pesto, protams sāls un svaigi malti pipari.
tieši šos trīs es reti kad kombinēju kopā, manam vīram diemžēl ir antipātijas pret papriku... man par nožēlu... taču dikti labi iet kopā baklažāns, tomāts un cukini (būtībā paprika tikai mainās), garšvielas, olīveļļa, ķiploks plāni sagriezts, oregano, sāls. Visu skaisti kārto iekš katla, pa ripiņām, no sākuma baklažāns, tad cukini, tad tomāts, pārkaisa ar garšvielām, tad atkal tas pats, kamēr katls pilns un liek vārīties, uz vismaz 2 h. Pasniedz padziļinātā traukā (zupas šķīvis), nedaudz pielejot olīveļļu, pārkaisa petersīļus... voila :)