tām, kas mācījušās ārzemēs.

Reitings 23
Reģ: 29.08.2011
Sveikas!
Varbūt kāda, kura mācījusies vidusskolā ārzemēs var padalīties ar pieredzi, kurā valstī viņa mācījās, kur dzīvoja, cik dārgi tas ir utt.?: )
11.07.2012 17:23 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Aha, DIO, ja vien tā būtu, ka tie visi kas "cēluši kaut ko patiešām lielu", būtu pabeiguši labas augstskolas, pasaulē, manuprāt, būtu krietni vieglāk dzīvot. Kur nu vēl runāt par to, ka ne visi TOP augstskolu absolventi tiešām nodarbojas ar ko krietni nopietnāku, dižāku un pārcilvēciskāku salīdzinot ar citiem.
Un Eiropā tam ir krietni mazāk nozīmes, vai tad visi Eiropā mācās Hārvardā un Jēlā? Nē, un vēl jo vairāk - Eiropas labākās universitātes tajā TOP 10 nenonāk, tās tur ir ap 20-50 vietām un vēl zemāk.
11.07.2012 18:23 |

Reitings 2304
Vispār es nerunāju par to, ka nevajag mācīties labās augstskolās, es tieši uzskatu, ka nav vērts mācīties tādās, kur ņem visus pēc kārtas, jo vietējie tur nestudē, bet teikt "10 labākās" ir nu tik pārspīlēti, ka nu nezinu...

Vispār UK studējošā kredītu nevar dabūt (ja vien nav tie 3 gadi, kā te jau teica), bet to var saņemt tepat LV.
11.07.2012 18:25 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Lou, visi jau nevar būt cēlāji, tas ir fakts... taču paskaties lielākos magnātus, ietekmīgākos cilvēkus, kādas augstskolas viņi ir pabeiguši... un vēl ir viens interesants fakts, ja uzņēmuma vadītājs ir pabeidzis piemēram Kolumbijas universitāti, tad viņš priekšroku dos tiem savā uzņēmumā, kas ir beiguši šo universitāti, ta teikt, pastums uz priekšu.. redzi tāpēc jau Tu maksā to bargo naudu,mūža kredītu, taču nodrošināta nākotne.. protams katrai lielai augstskolai ir savi spēcīgākie novirzieni, arī tur ir jāskatās... tacu vairums kādā aptaujā bija pat minēts, ka lielāka daļa studenti izvēlas augstskolas tieši dēļ kontaktiem.
11.07.2012 18:30 |

10 gadi
Reitings 886
Reģ: 10.11.2011
Essence- aaa jaa par to piemirsu :d ir jaa, obligaati jaanodziivo 3 gadi.. Bet es ticu ka ir daudz un dazhaadi veidi kaa tikt pie paliidziibaam :)
11.07.2012 18:30 |

Reitings 2304
DIO, tur tā lieta, ka daudzi vispār neko nav pabeiguši vai pametuši universitāti nepabeidzot. Ja mēs runājam tiešām par pārākajiem augstumiem. :)
Es pat nerunāju par to, ka visi nevar būt cēlāji, nebūt ne, bet drīzāk par to, ka kā jau teicu - tepat Eiropā ir daudz veiksmīgu, bagātu cilvēku kuri par Forbes lapās gozējas, bet nekādām Jēlām, Oksfordām un Hārvardām blakus nav stāvējuši. Eiropieši (ja neskaita UK), lielākoties ir pabeiguši tās universitātes, kas TOP 10 jau nu tiešām neatrodas tādēļ vien, ka parasti tur vispār nav nevienas pašas Eiropas universitātes (atkal jau - neskaitot UK). Te gan mani var palabot, jo šķiet, ka kādu gadu viena bija iespraukusies, bet neatceros, slinkums meklēt.

Un nu nezinu, es gan esmu ar radošajām nozarēm saistīta, tādēļ varbūt ir citādāk, bet tēmēju uz prestižu universitāti, bet par nodrošinātu nākotni it nemaz neesmu pārliecināta. Gribētu gan, lai tā būtu, bet kā jau teicu - varbūt tas tikai radošajās jomās tā ir, ka ne par ko nevari būt drošs. :D
11.07.2012 18:36 |

Reitings 4703
DIO, tur tā lieta, ka daudzi vispār neko nav pabeiguši vai pametuši universitāti nepabeidzot. Ja mēs runājam tiešām par pārākajiem augstumiem.
paga, paga Lou, paskataties kaut vai sava favorīta biogrāfiju Warren Buffett, jebkura liela magnāta biogrāfijā, Tu redzēsi tikai labākās augstskolas un noteikti pabeigtā stadijā... tas vai viņi nopirkuši izglītību ir vai nē, tas jau cits stāsts... :) bet visumā man ir prieks par tiem, kas izvēlas mācīties labās un ja protams var atļauties prestižās skolās... tur ir jābūt krampim.
man liekas iespraukusies ir viena francijas universitāte, arī nosaukumu neatceros..

es protams neņemos arī apgalvot, ka visi studenti, kas iestājas arī pabeidz augstskolu, ja tā ir prestiža, par to es nebūt nedomāju, bet es vairāk domāju tieši par nu labākajiem.. īpaši jau kas nāk no senajām gimenēm, kam pat noteiktās universitatēs, kā piemēram Hārvardā ir jau rezervēta vieta, kopš bērna dzimšanas... absurds, jā noteikti :) bet dinastija ... saknes... vērtību skala citāda... to mums tā teikt jaunajĀm valstīm, kurĀm nav pastāvējusi stingra sakņu piekopšana nekad nesaprast... :(
11.07.2012 18:46 |

Reitings 2304
Vorens Bafets ir ļoti slikts paraugs zinot viņa ģimenes vēsturi. Arī bez universitātes ar savu uzvārdu viņš būtu varējis darīt ko vien vēlas, domāju, ka tā nospēlēja mazāko lomu. Un ar viņu viss nebeidzas, jo starp lielākajiem biznesa magnātiem ir arī eiropieši, un tie kā jau teicu, uz Hārvardas fona neko prestižu nav pabeiguši, ņemot vērā to, ka tu minēji tieši TOP 10 un tas bija mans galvenais iemesls kādēļ vispār uzsāku šo, tā teikt, diskusiju.
Nezinu vai šāda konkrētu personu bārstīšana ko līdzētu un pierādītu, jo nu daudzu citu favorīts Brensons neko nav pabeidzis, Stīvs Džobs iestājās un pameta (līdzīgi kā Bils Geits, bet tas gan, ilgāk izturēja augstskolā, ja nemaldos), un internetā ir pat raksti par miljonāriem/veiksmīgiem cilvēkiem kuri nekad neabsolvēja universitāti. :)

Un starp tiem, kuriem vieta rezervēta ir vairāk idiotu kā starp citiem. Tie vispār parasti paši dzīvē neko nepabeidz un atceros, ka skatoties dokumentālo filmu par miljardieru bērniem, kuri tajā skaitā, ir mācījušies šādās augstskolās, es nevarēju vien beigt brīnīties kā gan viņus tur vispār varēja uzņemt. :)
11.07.2012 19:05 |

Reitings 2304
Tfu, bija domāts - paši dzīvē neko nesasniedz.
11.07.2012 19:05 |

Reitings 4703
oi man dikti nepatīk raksti gari, taču īsi arī nesanāk :D
Es vispār sapratu, ka neesmu pateikusi pareizi domu par celt augšā ko lielu... te man būtu jālabo pašai sevi, tātad noteikti šeit ietilpst noteikta kategorijas manā skatījumā, un kā rāda arī informācija netā par mega lielajiem cilvēkiem tai skaitā eiropas varenajiem.. celt augšā sevi politiski noteikti... ekonomika, finanses un protams politika... šīs manā skatījumā ir atbilstošās izglītības celt augšā un mācīties top 10 prestižajās skolās, kuras būtībā arī ir prestižas, noteiktos žurnāļos nominētas un tā...turklāt ja paskatamies, a kas tad ir eiropa salīdzinājumā pret ameriku, āziju, arābiem? Godīgi sakot, nekas jau liels navs, eiropas ekonomika balstas uz Vāciju. Vismaz Lielbritānija ir stabila un tas dotaja brīdī arī pierādās ar Kembridžas universitati, kura mācīt gribētaji ar katru gadu skaits arvien vairak pieaug, tai skaita no arī no eiropas, no vecas eiropas, daudzi lieli īpaši gan vīna nozarē protams gimenes savus bērnus sūta izglītoties uz populāro Ņujorkas universitāti, menedžments ... viss notiek.. tikai cik biezi mēs šādai informācijai izejam cauri...sataustam un paskatamies...arabi kā traki brauc mācīties uz ameriku un angliju, tai skaita arī ķīniesi, kas būtībā sāk ieņemt ar katru gadu spēcīgu un spēcīgaku ietekmi kopējo valstu vidū... drīz atstajot aiz sevi notiekti Japānu. Vispār aizravos, bet īsi arī šeit šoreiz nesanāk..
aa un vai nu es kaut ko nesaprotu, taču Bransonam uzrāda pabeigtu Loughborough universitāti (UK), turklāt visai pilna pretrunu informācija ir par Steve Jobs (esot lasāms viņa biogrāfiskajā grāmatā, man tāda diemžēl nav), bet oficiāli wikipedia neko neuzrāda protams...jā un Bilam skaidri parāda, ka no Hārwardas ir izlikts ārā...
11.07.2012 21:17 |

Reitings 2304
A es esmu grafomāne, man gan patīk gari rakstīt, gan parasti tikai tā sanāk, bet reizēm slinkums. :)

Ehh, nu es nezinu, es vairāk runāju par privātiem biznesiem un tādā ziņā, Eiropa ir bijusi lieliska augsne dažādiem cilvēkiem un tie uzņēmumi ir izpletušies tik tālu, lai pārņemtu visu pasauli.
Bet tomēr ar to ASV un UK - es tomēr uzskatu, ka ļoti lielu, milzīgu lomu spēlē tas, ka tās ir universitātes angliski runājošās valstīs + visi citi vēsturiskie faktori.
Pag, pag, tā nu gan nav ar Brensonu. Kur to to lasi? Viņš, man šķiet, pat vidusskolu nav pabeidzis, jo no skolas aizgāja 16 gadu vecumā, bet te varu kļūdīties, varbūt nebija tik traki un vidusskolu tomēr pabeidza, neatceros. Lasīju arī viņa autobiogrāfiju.
Un par Steve Jobs - nu kā gan neuzrāda, nerunājam jau par Šekspīru, manuprāt, viņš to pats ir vairākkārt minējis (šķiet, ka arī savā slavenajā runā Stenfordas universitātes absolventu priekšā), tajā skaitā stāstu par to, kā viņa audžuvecāki bija apsolījuši īstajiem vecākiem, ka viņš noteikti studēs, bet viņš nomācījās kādu laiciņu, saprata, ka tā ir vecāku naudas tērēšana, par cik viņi to naudu ir krājuši, bet viņš nav pārliecināts, vai viņam to vajag/gribās.
11.07.2012 21:28 |

Reitings 2304
Ok, par Steve Jobs no Wikijas: "Following high school graduation in 1972, Jobs enrolled at Reed College in Portland, Oregon. Reed was an expensive college which Paul and Clara could ill afford. They were spending much of their life savings on their son’s higher education. Jobs dropped out of college after six months and spent the next 18 months dropping in on creative classes, including a course on calligraphy."

Tāpat es paskatījos, ka kaut kur bija rakstīts, ka pirms kāda laika no TOP 10 bagātākajiem cilvēkiem pasaulē tikai divi bija pabeiguši universitāti. Tātad, noteikti Vorens Bafets, jo viņš tajā TOP jau kādu laiciņu uzturās, bet es nezinu par kura gada datiem tas bija. Ātri izskrēju cauri dažiem vārdiem, laikam H&M īpašnieks vēl bija tas, kuram izglītība tomēr ir - Stokholmas universitātē, vairākiem bija teikts, ka nav mācījušies/aizgāja nepabeidzot. Šo gan man ir miiiiilzīgs slinkums pierādīt/pārbaudīt.
11.07.2012 21:34 |

Reitings 4703
par Bransonu ir wikipedia ierakstīts... a par Steve Jobs es jau teicu iekš wikipedia ir tā kā saki tu, taču vienā diskusijā, saka ka dati nav atjaunoti iekš interneta , bet viņš it kā esot pabeidzis īsi pirms savas nāves.. pāris gadus pirms.. kaut kā tā... info esot lasāms iekš grāmatas.. bet nu nezinu, negribu arī ieslīgt dziļāk, pieļauju tu labāk zini, neesmu viņa fane...
11.07.2012 21:39 |

Reitings 2304
Ā, nu, bet tas jau manuprāt, ir kaut kas cits, ja pabeidz jau cienījamā vecumā/pieaudzis esot un ar veiksmīgu biznesu aiz muguras. :) Bet lai nu kā, grāmatai vēl neesmu ķērusies klāt tādēļ nezinu.
11.07.2012 21:41 |

Reitings 68
Reģ: 16.10.2009
Lou, kādā pilsetā mācies, ja drīkst zināt?
11.07.2012 22:09 |

Reitings 2304
parmai parmai, es tikai TAISOS mācīties UK, pagaidām vēl nemācos. Visticamāk aiznākamgad sākšu. :)
11.07.2012 22:22 |

Reitings 2
Reģ: 11.07.2012
mācījos un dzīvoju Kanādā. bet dzīvoju tur ar visu ģimeni, tā kā nebija īsti jādomā par to, kur gulēt, cik skolas maksā un tā. no algas tēvam tos skolas nodokļus novilka jau laicīgi, bet nezinu cik tur īsti liela vai maza tā summa bija. bet nebija jau nekāda šausmīgi lielā.
skolēni draudzīgi, nav naidīgi, respekts pret skolotājiem. patīkami patīkamā zemē. protams, ka bija un ir šādas tādas lietas, kuras bija negatīvas, bet visam jau ir labā un sliktā puse.
11.07.2012 23:26 |

Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
man viena radu tante taisa visas tās tortes un citus veidojumus no pamperiem. man jau liekas, ka forša dāvana būtu. varu iedot kontaktus, ja interesē.
12.07.2012 02:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits