Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sviesta pupiņas- ko pagatavot

 
Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Sveiki, meičuki!

Nopirku tirgū sviesta pupiņas, tagad domāju, ko lai gardu no viņām sataisa? Varbūt ir kādai idea-fix variants. :)
09.07.2012 14:28 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
novārit un apcept sviestā
09.07.2012 14:30 |
 
Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Ja- tas jau tradicionāli. Gribās kaut ko bik` kaut ko interesantāku... :)
09.07.2012 14:31 |
 
Reitings 501
Reģ: 21.01.2012
internetā tak ir daudz recepšu, piemēram!
http://www.receptes.lv/receptes/no:sviesta-pupinas/
09.07.2012 14:35 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Es novāru, apvārtu rīvmaizē vai mannā apberu ar garšvielām un tad cepu sviestā :)
09.07.2012 14:36 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Mhmm.. kārdinātāja!
09.07.2012 14:37 |
 
Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
PATRISIJA- receptes jau izčekoju, nekas neuzrunāja tā īsti.

Roxy- paldies, pamēģināšu! :)
09.07.2012 14:39 |
 
Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Man garšo vienkārši sālsūdenī izvarītas un klātēšanai skābo krējumu aizvietoju ar vienkāršāko gvakamoles paveidu - saspaidu avokado, klāt citrona sula, svaigi malti pipari, sāli man vairs neprasās, jo tas jau ir sviesta pupiņām klāt. Tiesa gan šādā veidā ēdu zaļās sviesta pupiņas, dzeltenās kkā īsti nepatīk.
09.07.2012 16:22 |
 
Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Un vēl ļoti garda recepte - uz pannas uzlej nedaudz eļļas, saspiestu ķiploku, vārītas sviesta pupiņas nedaudz apcep, tad uzgriež lielāku uguni, pielej rīsu etiķi, brūno cukura sīrupu, sojas mērci. Pamētā līdz glazūra sabiezē, iesūcas un ūdens iztvaiko. Visu lieku pēc garšas.
09.07.2012 16:26 |
 
Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
Man garšoja biešu salātiņos,izvārīju sālsūdenī,sarīvē vārītas bietes,tās pupiņas ar pākstiim sagriež vēlamajā garumā,klāt pieleik lociņus,krē'jumiņu un tādi ņammīgi salātiņi sanāk ka prieks :).
Vēl lieku krējuma mērcītēs,apvāru,tad eļļā apcepinu un veidoju tālāk mērcīti. Garšīgi.
09.07.2012 16:31 |
 
Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
Ar siera merci parlietas. Vienkarsi un gardi:)
09.07.2012 16:31 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Paceļu! :)
P.S. Cik stiprā sālsūdeni jātur kabači un cik ilgi, lai noņemtu rūgtumu?
12.07.2013 13:32 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
novārit un apcept sviestā
+


Un pārliet ar siera mercīti:D ņamma
12.07.2013 13:37 |
 
Reitings 197
Reģ: 29.01.2009
mmmm.tā ir garšīga štelle...Es arī pārsvarā daru tā,kā aprakstīts,novāru un tad cepu svietsā...tā kā sāli jau kādus gadus nelietoju tiešā veidā un pēdējā laikā arī sviestu diētas dēļ esmu izsvītrojusi no ēdienkartes,tad tās pupiņas,kas pirms tam izvārītas,sagriežu mazākos gabaliņos(parasti paksti uz pusēm,lai nav tik gara),leju pannā pāris tējkarotes labas olīveļļas,piespiežu ķiploku,pielieku čili un tuč-tuč sojas mērci pašās beigās....baigi labi..
Tagad,kad manā arsenālā ir jauna wok panna,tad daru vēl tā-ņmu tā spašas jau novārītās pupas,papriku,ķiploku,kādu cukini vai kabaci,tomātu,vistas fileju,citronzāli(kaut gan var arī bez tās) un čilīti,brokoli vai/un puķkāpostu un,aiziet,visu pannā iekšā....sanāk gana vieglas un gar''sigas pusdienas:)
12.07.2013 13:41 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es nekad pirms cepšanas nevāru, man patīk apcept minimāli, lai saglabājas kraukšķīgums.

Sagriežu mazākos gabaliņos, eļļa uz pannas, pupiņas pa virsu, cep (uz ļoti lielas uguns), daudz maisa. Kad gandrīz gatavas, uzlej Sweet Chilli Sauce, vēl minūte-divas, un gatavs.



Kādās 10 min gatavas, parasti.
12.07.2013 14:00 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Cik stiprā sālsūdeni jātur kabači un cik ilgi, lai noņemtu rūgtumu?


šis nosacījums attiecas uz baklažāniem. Nekad kabačus neesmu turējusi sālsūdenī. Sagriežu un uzreiz cepu. Nav rūgti.
12.07.2013 14:03 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!