NO VISAS SIRDS PIEKRĪTU AVENEI!
Joptvai, es nerunāju par, piemēram, GanBei, kur ir simts darbinieks - viens apkalpo klientus, otrs tīra podus, trešais ēst taisa, ceturtais ierāda klientiem vietas... Es runāju par "parastajām"kafejnīcām, kur ir divi darbinieki - VIEMSĪLIS un PAVĀRS! DIVI darbinieki, DIVI!!! (Ok, kaut vai trīs - viesmīlis, pavārs un pavāra palīgs). Tagad, lūdzu, iztēlojaties situāiju - jūs esat viena (bārmene), saskrien PILNA kafejnīca ar klientiem, tātad jums ir
1. jāpieņem pasūtījums no klientiem
2. jāaiznes pasūtījums pavāram
3. jāsalej dzērieni, jāuztaisa kokteiļi (pa vidu šim parasti citi ir, piemēram, paēduši, tātad man uz fiksāko jāskrien novākt trauki plus jānotīra galdiņš plus jāaiznes rēķiņš paēdušajiem)
4. kad BEIDZOT esmu salējusi dzērienus un pa vidu izdarījusi vēl simts citas lietas, varu nest tos klientiem
5. tad nu varu ķerties pie trauku mazgāšanas un pa vidu tam aizskriet apskatīties uz tualeti, vai tur netrūkst tualetes papīrs, viss ir tīrs, nav sacūkots, bet AK, VAI! TAVU NELAIMI! Jau atkal ienāk cilvēki (vai dodas prom, pilnīgi vienalga) un tie trauciņi turpina stāvēt izlietnē (vai uz galda, ja neesmu paspējusi novākt, jo esmu taču nevarīga un slinka bārmene) vai/un tualete palikusi nekārtīga, jo joptvai - MAN TAČU IR JĀAPKALPO KLIENTI, NEVIS KAMĒR ŠIE GAIDA, JĀMAZGĀ TRAUKI VAI JĀBERŽ PODS!!!
Visas te šokā, nu bļin - no sirds iesaku pastrādāt kafejnīcā (jā, nevis tur kaut kādā GanBei, Čili picā, bet parastā kafūzī) un tikai tad atļaujaties paust savu sašutumu un šociņu par manis teikto! Jā, jā, arī esi biju "cimperlīgā" klienti, varēju piekasīties pie visa, līdz beidzot pati sāku strādāt šajā nozarē un ziniet - paldies dievam , ka tā, jo vismaz ES SAPROTU, KA CILVĒKS NAV NEKĀDS SUPERMENS UN NEVAR VISU UN UZREIZ IZDARĪT! Protams, neiet runa, ja galdiņi ir netīri ilgu laiku un cilvēku nav, bet nu come on meitenes - domājiet ar galviņu un beidzat piekasīties lietām, kuras ir mazsvarīgas! Skatieties vai jūs savā darbiņā esat perfektas, visu paspējat, visu varat uzreiz izdarīt utt.! Ticiet vai nē, bet viesmīles darbs tik tiešām ir stresains un slodze ir pamatīga!
P.S. UN ATKĀRTOJU, AK RUNĀJU PAR KAFEJNĪCĀM, NEVIS RESTORĀNIEM, KĀ TE DAŽA LABA IR PĀRPRATUSI!