Sveikas!
Vai kāda ir tā darījusi un cilvēki vispār tā dara, ka nopērk savu krustiņu (ar ķēdīti, ko nēsāt kaklā) un aiziet to iesvētīt uz baznīcu pie mācītāja? Ir viens bet... neesmu kristījusies un nepiederu nevienai konkrētai ticībai. Tomēr pēdējā laikā sirds saka, ka vajag svētītu krustiņu. Googlē jau meklēju par šīm lietām, bet konkrētu atbildi uz savu jautājumu neredzēju.
Pēdējo reiz, kad biju Aglonas bazilikā, paņēmu svētavota ūdeni līdz uz mājām. Visas ķēdītes un gredzenus iemērcēju tajā ūdenī
Par svētīšanu baznīcā neko nezinu..
Neesmu dzirdējusi, ka tā vnk aiziet uz baznīcu un iesvēta krustiņu bez kristībām, bet noteikti ka iespējas kādas ir.
Ja tu raksti, ka pēdējā laikā sirds prasa tādas lietas un vajag iesvētīt krustiņu, tad varbūt apdomā iespēju arī pati nokristīties un tad jau tas būs citādāk?
Un kā ar tām kristībām? Vispirms ir jāiet kādas mācības vai kas tāds? Un ja esmu pilngadīga, tad tāpat arī vecāki ir jāiesaista tajā kristību procesā jeb viss notiek tikai ar mani? Atvainojos par dumiem jautājumiem.
neesmu krustījusies, bet ir iesvētīts gan krustiņš, gan ķēdīte, gan manm, gan manam puisim..nēsāju jau no 9.klases.aizgāju uz baznīcu un palūdzu,lai mācītājs iesvēta..vis..
Luterāņiem ir tāds iesvētību kurss, kura rezultātā tiec iesvētīta un nokristīta. Ja esi pilngadīga, tad vecāki nav jāiesaista šajā procesā.
Es pati arī nesen izgāju šo iesvētēs mācību kursu - nodarbības bija 1x nedēļā ~ 3mēn.
Skaidrs, paldies!
Varbūt ir kāda zinātāja - vai var likt krustiņu, ko licis cits cilvēks? Man, piemēram, no omītes ir palicis krustiņš, kas bērnībā tika iedots un vēl ir šādi tādi krustiņi mājās.