Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Prakse no prakses jeb "Darbs, prakse, pieredze, nākotne"

 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Vēlējos uzzināt no tām, kurām ir bijusi studiju prakse, kā Jums gāja ar praksi? Vai Jums bija tikai prakse, vai savienojāt ar haltūrām, mācībām vai pat pastāvīgu darbu? Vai arī prakse izdevies nokārtot esošajā darbavietā? Prakses ilgums, iespējas, pienākumi - vai palikāt pēc prakses strādāt prakses vietā? Kolēģu attieksme, iegūta pieredze nākotnes karjerai? "Koriče" viss ap praksi, prakses pieredzi, attīstības un izaugsmes iespējām utt.
Novēlu veiksmīgu prakses :), darba, vai "nekonedarīšanas" dienu, turamies, drīz būs brīvdienas, un saulīte spīd, cerams, atnesīs arī siltumu!
28.06.2012 07:30 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Ir bijušas vairāka prakses, pirmo praksi savienoju ar haltūrām+mācībām, priekšniece un kolēģi bija fantastiski, viss ļoti patika, strādāt orakses vietā vajadzēja daudz, bet ar haltūrām tur varēja ļoti labi nopelnīt. Pēc prakses tur nepaliku, jo tur nebija brīvu vietu+man pat domas nebija par palikšanu, lai gan šobrīd strādāju tieši vienu stāvu virs sava iepriekšējā kabineta:)
Otrā prakse bija tikai papīriem par praksi domāta, reāli jau es tur darīju un strādāju, bet zināšanas neieguvu, algu nesaņēmu, haltūru nebija. Kāpēc tad es tādu praksi izvēlējos? Tās ģeogrāfiskās atrašanās dēļ:) Un kolēģu tur nebija, jo uzņēmums sastāvēja tikai no 2 cilvēkiem, no kuriem abi kaut ko vienmēr apsekoja, tā kā mēs praktiski viens otru neredzējām, nepazinām.
Trešā prakse bija mans darbs, kuru pieņēma/ieskaitīja kā praksi, lai arī laikus nepieciešamos dokumentus neaiznesu, pasniedzējs ticēja, ka es tur strādāju arī bez atskaitēm, jo bija iepriekš lasījis un redzējis video par manu darbu. Kolēģi? Labākie, ko vien var iedomāties! Gan Latvijā, gan ārzemēs! Pieredze...šaubos, ka kaut kur citur būtu tik daudz ieguvusi tieši pieredzes un kontaktu ziņa, taču nākotne šajā darbā nav iespējama, projekts beigsies, būs jāmeklē nākošais:)
28.06.2012 07:53 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
426879513, paldies par pieredzi, nevienai citai nav ar ko padalīties :( ?
28.06.2012 11:19 |
 
Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Mana pirmā prakse bija lielā uzņēmumā ar lielu finanšu departamentu. Diemžēl mana prakse bija bezjēdzīga, jo neskatoties uz to, ka gan mans zināšanu līmenis bija augstā līmenī, gan arī pieredze finanšu lietās- tālāk par dokumentu štampelēšanu un saspraušanu mani nelaida. :D Bet nu tā man vairāk bija kā izklaide- gribēju izmēģināt kā tas ir būt praksē.

Otro reizi, pēc pirmās pieredzes, es sapratu, ka praksē neiešu. Sarunāju ar mani ex šefu, lai man saliek prakses zīmogus un parakstus, par cik par uzņēmumu zināju visu, tad bija ļoti viegli arī rakstīt prakses atskaiti.
28.06.2012 11:24 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Studiju 3. kursā biju atradusi pati darbu, man piedāvāja strādāt cits uzņēmums, ko vadīja attāls radinieks. Viņš bija padzirdējis, ka studēju attiecīgo jomu.
Kā reiz piedāvājums sakrita ar prakses vietas meklēšanas laiku. Atstāju iepriekšējo darba vietu un sāku praksēties jaunajā. Tā nu esmu te vēljoprojām - pavasarī aizsākās sestais gads.
Prakse bija mana darba vieta, universitātē tai bija atvēlēts laiks, nekādas mācības paralēli nenotiek (vai tas vispār kaut kur savienojas?).

Kolēģu attieksme ļoti laba, iegūtā pieredze un zināšanas neatsveramas. Prakstiskā darba pieredze ļāva ari lielāku izpratni izstrādāt diplomprojektu.

Tagad esmu stabils speciālists savā jomā.
28.06.2012 11:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits