Patriotisms

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Vai jūs izjūtat patriotismu pret Latviju? Ar katru dienu ar vien vairāk man tas zūd un domāju par dzīvi ārzemēs. Varbūt kādai/m ir līdzīgi? Tie, kuri vairs nedzīvo LV, vai nenožēlojat, ka aizbraucāt?
25.06.2012 19:39 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Jā, šie, starp citu, ir labi piemēri, bet nu tad vēl jo vairāk apstiprina to, ka patriotismam ir ļoti specifiskas izpausmes. Šis arī ir tas "papildus", par kuru es runāju. Es tādas patriotisma izpausmes mūsdienās neredzu. Redzu tikai kliegšanu, ka jāpaliek te vergot, pat ja mirsti badā un vēl, protams, pēdējā laikā ļoti modīgs temats - demogrāfija. Tātad, labs pilsonis ir pilsonis, kurš saražo baru bērnu. Te tev arī galējība - ja par bērniem sāk domāt tādā nozīmē, ka jāpalīdz taču valstij, tad nu vakars uz ezera. Un tieši tādus paņēmienus mūsdienās izmanto, jo īpaši politikā, kad patriotisms tiek piesaukts piemēram tad, kad runa ir par šo te braukt/nebraukt prom, un tiklīdz kāds izbrauc, tā nu viņš vairs neskaitās patriots, bet dzimtenes nodevējs.

Ceru, ka neradās iespaids, ka visu nejauko Latvijas politiķu izgājienu aizstāve. :D Nē, tā nav. No šiem gan pamanīju tikai demogrāfijas jautājumu. Tā aicināšana, manuprāt, ir muļķīga, no tās neviens vairāk bērnus netaisīs. Bet, ja izveidotu ģimenēm draudzīgāku vidi, tad varbūt kāds, kurš tagad domā, vai viņu ģimenē vajag vēl vienu bērnu, vai var to atļauties, izšķirsies tam par labu.
Par dzimtenes nodevējiem - nezinu, es tieši lasu par visādām latviešu grupām ārzemēs utt. un neviens Latvijā palikušais viņus nenosauc šādi. Piemēram, manas pilsētas avīzē "Jelgavas Vēstnesis" agrāk varēja lasīt par jelgavniekiem, kas aizbraukuši. Nebija nekā negatīva.
26.06.2012 00:40 |

Reitings 4258
Es to jau rakstīju pie smaidīšanas diskusijas, bet, manuprāt, daudz kas (piemēram, "dzimtenes nodevēji") atkarīgs no tā, ko mēs gribam redzam un ar kādu attieksmi paši izturamies.
26.06.2012 00:41 |

Reitings 10
Reģ: 26.06.2012
Ceru, ka neradās iespaids, ka visu nejauko Latvijas politiķu izgājienu aizstāve. Nē, tā nav. No šiem gan pamanīju tikai demogrāfijas jautājumu. Tā aicināšana, manuprāt, ir muļķīga, no tās neviens vairāk bērnus netaisīs. Bet, ja izveidotu ģimenēm draudzīgāku vidi, tad varbūt kāds, kurš tagad domā, vai viņu ģimenē vajag vēl vienu bērnu, vai var to atļauties, izšķirsies tam par labu.
Par dzimtenes nodevējiem - nezinu, es tieši lasu par visādām latviešu grupām ārzemēs utt. un neviens Latvijā palikušais viņus nenosauc šādi. Piemēram, manas pilsētas avīzē "Jelgavas Vēstnesis" agrāk varēja lasīt par jelgavniekiem, kas aizbraukuši. Nebija nekā negatīva.

Domā Kenijā ir viegli? Tur cilvēki taisa bērnus tā kā sēnes aug pēc lietus. Tur cilvēkiem nav pat ko mugurā vilkt. Par ko tu sūdzies??????? Tev būtu vairāk jānovērtē tas kas tev ir nevis nav. Ej palūdz dievu, varbūt apgūsi apskaidrību, ka nauda nav TOP items šajā dzīvē. Labāk daudz nedomā, mēs jau noskaidrojām, ka tu mūsu valstij nederi. Es tev palīdzēšu koferus sakravāt. Cerams, ka tev neiznāks kā tai otrai durai, kura domāja, ka par lūpu balzāma pārvadāšanu viņu tiesās Hāgas tribunāltiesa :D:D::D:D:D:D:D:
26.06.2012 00:48 |

Reitings 4258
Emma, klausies, tu gadījumā neesi izbēgusi no psihoneiroloģiskās slimnīcas "Ģintermuiža"?
26.06.2012 00:52 |

Reitings 10
Tādu nezinu. Esi bijusi uzskaitē?? Man žēl tevis!!!!!!!!
26.06.2012 00:56 |

Reitings 4258
Nē, bet necik sen no turienes viens bija izbēdzis. Ātri noķēra, bet domāju, ka varbūt tev arī izdevās. Nezinu, kāda dzimuma pumpains tīnis sēž aiz šī profila, bet silti iesaku aiziet tomēr pie psihoterapeita un padzert trankvilizatorus.
26.06.2012 00:58 |

Reitings 10
Skatos, esi ļoti izglītota dzimumu maiņas procesā! Kurā stadījā tu esi??? Man tevi jāapbēdina un jāsaka, ka aptiekā trankvilizātorus nepārdod, taču pie tavas slimības tas ir piedodams. Ja gribi psihioerapeita pakalpojumus, atnāc pie manis, mēģināšu tevi izlabot.

P.S. Vēl neesi aiztinusies no varenās Latvijas?
26.06.2012 01:04 |

Reitings 235
Reģ: 04.04.2011
Pievakare, skatos tev arī uzbrūk, tāpat kā meitenei par to, ka pajautāja sev interesējošus jautājums par ryanair rokas bagāžu. Ehh. Slimi. šito eksemplāru vienkārši jāignorē. Skolās vasaras brīvlaiks sācies :-D
26.06.2012 01:16 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Hokejs ir mana patriotisma izpausme! :D Nopietni.
Latviju miilu ,tomeer taa ir dzimtene,tachu no patriotisma paeedis nebuusi!
26.06.2012 01:35 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
neesmu patriote un pavisam driiz nebuushu arii latvijas pilsone. ar manu etnisko kokteili asiniis ir gruuti buut patriotam.
26.06.2012 06:26 |

10 gadi
Reitings 1698
Reģ: 29.01.2009
Neesmu patriote. Man ļoti patīk LV, patīk daba utt., bet pret Latviju kā valsti nekādas siltās jūtas man nav...
26.06.2012 09:30 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Armija un kari man liekas sarežģīta tēma, bet, piemēram, kad pagātnē daži entuziasti bija brīvprātīgie, viņu ideja bija brīva sava valsts, lai nebūtu jādzīvo zem citas valsts vai jāceļo bēgļu gaitās. Es neredzu te fanātismu, tikai drosmi un normālu vēlmi dzīvot savā normālā valstī.

Es vairāk runāju par manipulācijām no politiķu vai jebkuras pastāvošās varas puses.
Lai nu kā, ar visiem saviem penteriem es galu galā gribēju pateikt, ka man nepatīk visas šīs cilvēka brīvo gribu ierobežojošās ideoloģijas. Tādēļ arī sākumā vilku paralēles ar reliģiju.
Droši vien neredzu paša vārda un apzīmējuma jēgu, jo cilvēks, kurš vienkārši saka, ka mīl un ciena zemi, kurā dzīvo parasti atšķiras no tā, kurš lepni sevi sauc par patriotu. Tas arī ir iemesls, kādēļ uzskatu, ka pastāv šī upurēšanās - jo visi "-ismi" (un ne tikai) sevī kaut ko tādu ietver.
Ja es būtu redzējusi veselīgu patriotismu, es protams, neko neteiktu. Bet es to vairs neredzu. Skatīties uz lietām es varu censties visādi un meklēt pozitīvo, bet ne velti patriotisms ir tik tuvs nacionālismam, bet nacionālisms jau vairs it nemaz nav neitrāls un teju vienmēr ir saistīts ar šovinismu. Šīs lietas es savā prātā vairs nevaru atdalīt. Rezumējums ir tāds, ka problēma ir manā uztverē.

Par tiem dzimtenes nodevējiem es esmu dzirdējusi visai bieži no šiem agresīvi noskaņotajiem cilvēkiem, kuri sevi sauc par īstiem patriotiem un uzskata, ka īsts patriots paliks savā valstī, nevis skries tur, kur pārvilina (kā te rakstīja par tiem uzņēmējiem).
26.06.2012 09:49 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Esmu patriote, lai gan dziivoju aarzemees. Aizbraucu nevis zelta kalnu zemens raveejot mekleet, bet vinekaarshi jo man patiik arii citas valstis, es gribu padziivot veel daudz kur citur, pa vidam padziivot Latvijaa, tad atkal taalienee, patiik piedziivojumi. Tas nenoziimee, ka Latvija prieksh manis ir kaarteejaa valsts. Dziesmu sveetki, Praata Veetra, hokejs, Laachpleesis, senaas latvieshu dieviibas, Jaanji, tas, ka mees tieshaam esam traki dziedosha tauta - tas mani raisa taadas patriotiskas sajuutas un liekas - ooo, Latvija ir labais. Par ko juus tur esat iesliigushas kaut kaadaa supernopietnajaa diskusijaa patriotisms = labs/slikts? Nevajag aiziet galeejiibaas.
26.06.2012 10:09 |

Reitings 106
Reģ: 19.06.2012
Es viennozīmīgi varu teikt, ka esmu patriote. Man tas ir netīši ieaudzināts.
BET gadu dzīvoju Londonā. Jutos šausmīgi katru dienu- pietrūka latviskas pārtikas, koku, puķu, izteiktas vasaras, ziemas,valodas, draugu, latvisku svētku, visa, visa...
Jā, nauda bija, varēju nopirkt visu, ko vēlos, bet jutos nelaimīga, kaut arī mīļotais un mūsu bērns bija pie sāniem. Janvārī atbraucu atpakaļ- biju kā 7.debesīs. Man patika viss - pat -26 grādu sals. Tagad tiešām spēju priecāties par visu, ko man sniedz dzimtene.
26.06.2012 10:11 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
nezinu vai patriote, bet par dzīvi ārzemēs vēl neesmu domāju, ne reizi....man patīk te, te ir labi un esmu optimistiski noskaņota un gaidu "labākus laikus". mums abiem ir darbi, vecākiem ir darbi, radiem ir darbi..visi esam paēduši, visi esam apģērbti. pagaidām man nav par ko sūdzēties..
26.06.2012 10:13 |

Reitings 436
Reģ: 06.03.2012
Nē, neesmu patriote un nekad neesmu bijusi.
Dzīvoju jau kā gadu ārzemēs,neietilpstu kategorijā "kastīšu locītājs", jo prom nedevos darba dēļ, šī gada laika ne reizi nav pietrūcis Latvijas. Jā, uznāk melnie pēc ģimenes,draugiem...bet ne pēc Latvijas kā valsts. Ja domāju par mājām, tad atceros konkrēti savu dzīvokli,savas lietas,nevis valsti kā mājas.
Arī dabas nepietrūkst,aka zaļie mežie, pļavas, bitītes un putniņi.
Ā,meloju, jūras pietrūkst vienīgi,kur mierīgi aiziet, pasēdēt, pastaigāt.

Ziņu portālus gan vienmēr izlasu,jo gluži vienkārši interesē,nespēju dzīvot informācijas vakuumā,tad nu katru dienu izeju cauri Delfiem,Apollo,Tvnet.

Bet citādi,jūtos šeit ļoti labi.
26.06.2012 10:47 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Jāatzīst, ka visus komentārus rūpīgi neizlasīju, varbūt tas pie vainas, bet sapratu, ka katrai savi nosacījumi, pēc kuriem cilvēks "skaitās" vai "neskaitās" patriots.

Man patīk citas zemes, ja būtu vajadzība vai iespēja, kādu laiku būtu ar mieru padzīvoties arī citur, bet es ne pret ko negribu mainīt Latvijas pelēkās debesis vai, nezinu, egļu mežus un pašsalasītu sēņu grozu. Piekrītu Librai, ka tā paīstam mani sapratīs tikai te - vienalga, cik ļoti es spētu iedzīvoties citur, cik labus kontaktus izveidot, es tik un tā citur vienmēr būšu mazliet sveša.

Un vispār, ir tāds viedoklis, ka tie, kas 18. novembrī tikai šņukst himnas laikā, neesot nekādi patrioti, jo vajagot reāli ko darīt savas valsts labā, tikai tad tas esot pa īstam. Sava biznesa, ar kura palīdzību paaugstināt valsts dzīves līmeni, man nav, politiskajā darbībā aktīvi neiesaistos, lai gan cenšos būt toleranta, dažkārt politiskie kašķi starp dažādām nacionalitātēm mani mēdz aizvainot arī personīgi, himnas laikā šņukstu, Dziesmu svētkos vispār apraudos un bieži no rītiem vienkārši aiz laimes nopūšos, ka pie loga zied mans jasmīns, mauro kaimiņu runcis, savu Jāni kaut kur tālumā rāj kaimiņu Velta un es tam visam jūtos piederīga. Laikam man tā sakņu sajūta tomēr ļoti, ļoti svarīga. Priecājos, ka tā.
26.06.2012 11:12 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Esmu patriote un lepojos ar to. Ceru, ka man nekad nebūs jāaizbrauc no LV. Kaitina dažu paziņu domāšana "ak, pietrūkst 200 Ls jaunām lupatām un dzerstiņiem, jāmauc prom no šīs s..bedres".
Kad skatos draugos.lv galerijās, ka tautieši ārzemēs svin Jāņus pie vagoniņa, kas atrodas 10x10 metrus plašā pagalmā, paliek tā jocīgi. Priecājos, ka man tā nav. Jā, nepelnu daudz, bet man ir manas lauku mājas, visi mīļie ir te un to ne pret ko nemainītu.
26.06.2012 13:16 |

Reitings 824
Reģ: 27.08.2011
Neesmu. Latvijas nepietrūkst, tik vien kā jau te minēja - ģimene un draugi. Viss pārējais dižas emocijas neizraisa.
26.06.2012 14:00 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Esmu šīz semes patriots ne šīs valsts.... ( 2 dažādas lietas)
26.06.2012 14:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!