Jūsu tēriņi mēnesī

Reitings 20
Reģ: 29.05.2012
Man ir tāda problēma, bet var būt laime, ka pārāk daudz naudas sanāk iztērēt mēnesī... Nolēmu pierakstīt tikai vienu mēnesi visus tērinus, un esmu totālā šokā. Nekad nedomāju, ka dzīvojot vienam, cilvēks var tik daudz iztērēt. Zinu, ka jau uzrakstīšu šeit visas pozīcijas, būs dauudz kritikas, bet tomēr riskēju:
Produkti - 212 (no tā 90 ārpus mājām)
Transports, auto apkope, sabiedriskais - 194
Suns - 35
Komunālie, obligātie maksājumi - 172
Zāles, ārsti - 320
Kursi, mācību grāmatas - 62
Apģerbs - 102
Kosmētika, procedūras - 62
Hobiji (pērļošana) - 15
Mājas iekārtošana - 37
Saimniecības, higiēnas preces - 17
Dāvanas, ziedi utt. - 48
Plus daži sīkumi, un sanāk pāri 1300 LVL,
Zinu, ka varu mazāk rīt, pirkt šmotkas un kosmētiku, bet sapratu, ka ar visiem obligātiem maksājumiem, vienalga mazāk par 800 nebūs, īpaši ārsti un zāles visu mūžu noedīs 300 - 500, neskaitot inflāciju, kas skar arī medicīnu. Nauda no mantojuma un vecākiem stāv kontā, vecāki dod diezgan daudz. Cenšo arī pati stradāt, bet mani pesoniski ienākumi nekad nav pārsnieguši 500 - 600 .

Vēlētos dzirdēt viedoklus un pieredzi kā iztiek meitenes, kuras dzīvo bez tūrīga vīrieša un kuram ir diezgan lielie tēriņi.
17.06.2012 13:40 |

Reitings 566
Reģ: 03.02.2012
Komunālie (elektr.aps.utt.) - 70ls vasarā. ~140ziemā
Pārtika- 200ls
Auto (benz.)- 120ls
Hig. preces/skaistumkopšana/tīr. līdz. - ~100
Drēbes-nepērku katru mēnesi par noteiktu summu, vidēji no 5-....ls
Izklaides- 50ls
Solārijs ~20ls
17.06.2012 19:47 |

10 gadi
Reitings 1207
Reģ: 31.05.2011
šausmas, trakā meitene!
Esmu apmierināta patreiz ar savu patreizējo situāciju, bet līdz šim es iztieku ar 120ls mēnesī. Protams, man nav jāmaksā ne komunālie, tāpat pērku pārtiku utt. Bet man tie Tavi tēriņi škiet par traku. Tiešām, sāc cienīt sevi un neņem naudu no vecākiem.. Ja ne, ko Tu darīsi tad kad viņu vairs nebūs?
īstenībā, tā pat ir vecāku vaina - vienmēr esi bijusi apdāvināta ar visu ko vēlies un nu vairs nav uz ko tiekties, jo visu dzīvē pasniedz uz paplātes.....
Bet ne visiem kas tāds ir iespējams..Es patreiz esmu priecīga, ka dabūju darbu, pilnas slodzes darbu par kuru saņemšu nepilnus 200ls uz rokas. un man nauda sanāk gan saimniecības precēm,interjeram, nu jau arī komunālajiem utt. arī apģērbusies esmu labi. I nesūdzos.... man ir uz ko tiekties.....vismaz nēesmu pieradusi, ka tieku pie visa ko gribu..
un vispār, kāda ir jēga no bagāta vīrieša? viņš vēlu nāks mājas no darba....varbūt atļausies sakarus ar citām sievietēm...man to nevajag...esmu apmierināta ar savu vīrieti, kurš saņem 400ls un spēj uzturēt ne tikai sevi...un arī esmu apmierināta ar sevi, jo nopelnu naudiņu pati...
17.06.2012 19:50 |

Reitings 213
Reģ: 26.10.2011
Mani tēriņi, dzīvoju ar draugu!
Komunālie- nemaksāju
Pārtika- caurmērā nemaksāju, bet šad tad nopērku ko ēdamu- 30Ls mēnesī
Apģērbs, apavi, aksesuāri- 100-150Ls mēnesī
Skaistumkopšana (manikīrs, pedikīrs, frizieris, kosmētika)- 40Ls mēnesī
Atpūta, alkohols, tusiņi- 40Ls mēnesī
Saimnieciskās un higienas preces- nemaksāju, paketes un tamponus vienīgi ~5Ls mēnesī
Transports- 20Ls
Kopā= 285Ls
17.06.2012 19:52 |

Reitings 287
Reģ: 20.10.2010
Es pelnu tik daudz cik tu atstāj transportam un man pietiek gan par dzivokli samaksāt nu tie man ir tikai komunālie, gan paēst gan uz darbu aizbraukt. Par pārējo man nākas stipri piedomāt. Un es dzīvoju viena, un man neviens nepalīdz.
17.06.2012 20:01 |

Reitings 20
Stradāju pie tēva paziņas, esmu ne pārāk spējīga, nevis totālā muļķe, tagad apmeklēju kārtējos kursus....

Kompleksi ir :)
17.06.2012 20:04 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
Šobrīd strādāju parastu ofisa darbu, mēģināju strādāt sarežģītāku darbu, bet netiku galā ar pienākumiem un tiku atlaista, neskatoties pat uz to, ka darbā tiku caur paziņām

Tevi visi paziņas atlaiž no darba? Nesaprotu, Tu strādā tikai ja caur pazīšanos iekārto?
17.06.2012 20:14 |

Reitings 315
Reģ: 11.01.2012
tā kā ar draugu dzīvojam pie manas ģimenes, tad tādi komunālie un tā mūs neskar, bet katru mēnesi draugs dod manai mammai 50Ls, un bieži papildinam ledusskapi, kas arī ir ieguldījums, pārtikā mēnesī apmēram iztērējam-50ls, ēšanai ārpus mājas-25ls, apģērbs mums abiem-30ls, tiešām zinas vietas, kur lēti un labi, izklaides-20ls, transports-28 ls mēnesī apmēram katram,kosmētika un higiēnas preces un viss kas tāds-20ls
kopā sanāk kādi-251 ls un plus vēl kādi neparedzēti vai šeit neuzskaitīti tēriņi- 50 ls, tātad ap 300ls, pietiekami un mums arī sanāk iekrāt,tavi tēriņi Kate ir apskaužami, bet vai tas ir vajadzīgs ?
17.06.2012 21:28 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Izskatās, ka autorei ir tie paši kompleksi, kādi bieži vien ir miljardieru/miljonāru bērniem - ērti iekārtojas sencīšu ligzdiņā, strādā arī darbā, kur viņi iekārtoja, bet grib lēkt augstāk par savu sēžamvietu un domā, ka patiesībā ir gudri un spējīgi. Un ja nu nav? Varbūt diskusijas autore tiešām nav ne gudra, ne spējīga, bet vienkārši viduvējība, kura bez paziņu palīdzības vispār vairāk par 300 Ls mēnesī nekad nenopelnītu. Un tā skraidīšana pa kursiem arī ir vairāk tāda izklaide tiem, kam ir nauda, jo citi arī bez kursiem spēj kāpt pa karjeras kāpnēm, jo vienkārši nav laika/naudas lai pa tiem staigātu. Kursus var jebkurš pabeigt, tas nenozīmē, ka acumirklī paaugstinās tavas iespējas darba tirgū.
Parasti tik skarbus komentārus nerakstu un drīzāk noklusēju, bet šajā gadījumā šķiet, ka pilnīgs vakars uz ezera. Nu tak, ja gribi kādam kaut ko pierādīt, izmanto savu galvu, nevis raksti veido diskusijas katru reizi, kad ir problēmas dzīvē. Ja nē, tad izbaudi savu situāciju un samierinies ar to, nemeklē problēmas tur, kur to nav, kā arī neesošus sirdsapziņas pārmetumus. Šis komentārs gan daļēji ir vērsts uz to, ko autore rakstīja savā iepriekšējā diskusijā cosmo.lv, bet tā kā šī ir otrā, jāsāk uzskatīt par centieniem pievērst uzmanību.
17.06.2012 21:44 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Nu, tie tēriņi tiešām ir kosmiski! Es nerunāju par zālēm un ārstiem, bet nu tos dažus pārējos jau nu gan var ierobežot. Piemēram, auto apkope, mājas iekārtošana, dārgas dāvanas. Un man liekas, ka šmotkas jau arī nav obligāti jāpērk katru reizi kā ieej veikalā!:D Kaut gan, ko man spriest. Ja man pastāvīgi ienāktu tāda vai lielāka summa, es droši vien arī iztērētu daudz kur, bet es arī piedomātu vai man PATIEŠĀM to visu vajag!? Nevar jau visu pirkt un tērēt tikai darīšanas pēc. Katrs ar savu naudu rīkojas kā grib, bet lai pēc tam nebūtu jāraud: "Kur gan aizpeld mana nauda", vajag sekot līdzi visam. Un VAR arī izdzīvot ar daudz daudz mazākām summām!
17.06.2012 21:49 |

Reitings 501
Reģ: 21.01.2012
Piekrītu dažām meitenēm, camon , tu pelni tādu algu, kādu vairs reti kāds pelna Lv, un sūdzies pa kkadiem tēriņiem.. manuprāt, ja gribi iemācīties dzīvot, tad vai nu prasi lai samazina algu, vai vnk ej stradāt tādu darbu pa minimālo, un tici man, tad dzīvot taupīgi iemācisies ..

Un tiešam, ka pārtikai tādu summu var izterēt :D
17.06.2012 21:51 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Īri šobrīd nemaksāju
pārtikai ap 70 ls (tajā skaitā ārpus mājām)
transports ap 40 ls
higiēna/skaistumkopšana līdz 30 ls (vienīgā "procedūra" ko nedaru mājās ir frizieris, manikīrus utt. protu pati, vienīgais vēl ir kosmetologs reizi pusgadā)
apģērbs līdz 50 ls ja nav extra vajadzību
kultūra ap 20 ls
atlieku pa 10-15 ls tetovējumam
man ienākumi un izdevumi ir līdzsvarā. bet ja būtu jāmaksā īre un pašai jāliek pilns ledusskapis, nezinu kā iztiktu.
Paskatoties uz autores tēriņiem tiešām paliek žēl, ka alga, kas ir lielāka par to, ko saņem vidusmēra latvietis, aiziet 2 stulbām vajadzībām - medicīnai un auto
17.06.2012 23:26 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
ā vēl ir kontaktlēcas un telefons, no katra pa 15 ls mēnesī. Atcerējos, kapēc nekad neko nevaru sakrāt :D
17.06.2012 23:28 |

Reitings 895
Reģ: 29.01.2009
mēs ar draugu dzīvojam kopā pie viņa vecākiem. ok, par īri nemaksājam, par pārtiku arī gandrīz nē. bet tādu naudu mums uz abiem un vel uz mazo meitiņu nesanāk mēnesī iztērēt. un viņai tiešām vajag daudz - piena maisījums nedēļai anāk ap 10 Ls plus vēl pamperi arī piecītis nedēļā. nemaz nerunājot par pārējiem sīkumiem. it kā nekā netrūkst - drēbes arī pietiek gan man, gan viņam, gan čiepiņai. neesam arī mājās sēdētāji - izbraucam šur un tur ik pa brīdim. ā, un vēl mašīna arī bija nesen salūzusi, bet tas arī tik daudz neizmaksāja. jā, apetīte laikam rodas ēdot. ja būtu man tik daudz naudas, iespējams, es arī būtu tā palaidusies...
17.06.2012 23:43 |

10 gadi
Reitings 1167
Reģ: 18.08.2011
wow! ir nu gan summiņa!:D
es kā esmu pagaidām dekrētā, tad mani uztur vīrietis, bet tie 38ls ko maksā sociālie, aiziet manām personiskajām vajadzībām, tā kā varu teikt, ka mani ikmēneša tēriņi ir 38ls!:D
17.06.2012 23:46 |

Reitings 1190
Reģ: 03.10.2010
Jo vairāk naudas, jo vairāk pietrūkst :)
18.06.2012 03:24 |

Reitings 20
marimba, kurā diskusijā esmu teikusi, ka GAIDU VECĀKU NĀVI LAI NOTRIEKTU MANTOJUMU? Tu pavisam nepieskaitāmā esi, vai? Un diskusija nav par maniem vecākiem.
Ok, esmu stulba, izlutināta un ieņemu kādas gudrās meitenes darba vietu. Nestrīdos par to, ka esmu viduvēja darba tirgū, netiku galā ar projekta vadītāja amatu vienā uzņēmumā, tagad strādāju citā, un kopā ar haltūrām man sanāk tie 500 - 600 uz rokām. Bet es vismaz nelecos kā citas un, izgāžot vienu projektu, nemēģināju ieņemt kruto amatu amata pēc un izgāzt visus pārējos.
Par to, ka iztērēju daudz pati saprotu :(
Member, Tu vispār esi apsēsta ar citu dzīvēm, at svešus saimnieciskos tēriņus skaiti līdzi.
Paldies par pieredzi, ļoti noderīgi.
18.06.2012 09:22 |

Reitings 1487
Member, Tu vispār esi apsēsta ar citu dzīvēm, at svešus saimnieciskos tēriņus skaiti līdzi.
Paldies par pieredzi, ļoti noderīgi.

Tu esi normāla? Pati te publicē savus tēriņus un dzīvi, citas to tik aktīvi nedara. Vispār nesūdzas. Pati tu te vairākkārt visu dzīvi apraksti, tēriņus un tada nez ko protestē/Es pie tevis makā mājās nelienu. Doma tak ko runā!
18.06.2012 09:28 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es arī tērēju daudz, bet atšķirībā no tevis, naudu man neviens nedod un visu pelnu pati.
18.06.2012 09:32 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
man gan šķiet, ka daudzām šeit drusciņ skauž. Man, peimērām, arī skauž, es pat varu atzīties, jo es tagad pat normālu praksi projektu vadībā nevaru atrast (esmu laikām, pati nenormālā), kur nu vēl darbu šajā jomā, jo vajag baigo pieredzi.. :(
Ok, vienīgais, ko nesaprotu , kā var ņemt naudu no vecākiem, bet ja mani vecāki būtu beizie, es ņēmtu. Savulaik ņēmu naudiņu no otrās pusītes un ja būs iespējas un vajadzības, ņemšu arī, kaut gan centīšos vienmēr strādāt pati, arī halturēt.
par tēriņiem, diemžēl, arī man vairākus mēnešus sanācis dzīvot pāri saviem līdzekļiem... tagad baigi mēģinu taupīt.
Par slimībām, man acu pilieni pēc operācijas 50 ls iamzksājuši, tagad speciālie vitamīni ne mazāk par 10 ls, aizgāju pienormāla ārsta bez apdrošināšanas + izmeklējumi, zāles bija krietni pāri simtam pa 1 mēnesi, slimība gan nav sirds slimība un gāju uz ARSu. mammai gan sirds kaite un zāles āgrāk kompensējuši 90 %, tad 50 %, tagad , šķiet, vispār nekompensē, cik saprotu, un ar visiem papildus vitamīniem, izmeklējumism, pa mēnesi sanāk tas pats 100 _ \ +.

Member, man gan šķie, ka tieš'm forši, ka kāda ieliek savus tēriņus, vismaz ir ar ko salīdzināt. Es, piemērām, baigi stresoju, ka man sanācis baigi daudz, ar ārstiem un neparedzētiem izdevumiem (ja kas, "vzatka" ārstiem + ārstēšana mazai ķirurģiskai darbībai, ne operācijai izmaksāja 350 ls :( ). Tāpēc var cepties par jebko, tikai ne par slīmībām :(

Par saimnieciskām precem - man pat vija mēneši, kad bija ap 5 ls sanācis - kāds uneversālais mazgāšanas līdzeklis, tualetes papīrs un viss, bet tas jau kā kurām un kā kurā mēnesī, nav jau tā, ka ja cilvēks tērē vidēji, pieņemsim, 30 ls, tad arī katru mēnesi 30 ls ariet, nevis vienā 10 ls, otrā 40ls :)
18.06.2012 09:41 |

Reitings 1487
Member, man gan šķie, ka tieš'm forši, ka kāda ieliek savus tēriņus, vismaz ir ar ko salīdzināt.

Nu lai tak liek, bet nav vēlāk jāsūdzas ka kāds lien vinas dzīvē. Slimi tak visu internetā publicēt, un vēlāk bļaut ka to lasa un komentē.
18.06.2012 09:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits