Kas mainījās jūsu dzīvē pēc svara nomešanas?

Reitings 7
Reģ: 20.02.2011
Man ir pilnībā pazudusi motivācija gan sportot, gan ēst veselīgi, jo tie nav 2 vai 5 kg, kas būtu jānomet, bet gan daudz vairāk. Pašlaik ir tāda sajūta, ka esmu vienkārši pretīga, izskatos kā cūka. Cenšos nesēdēt 4 sienās un apmeklēju pasākumus, taču lai vai cik jautri tur būtu, nekad nepamet sajūta, ka esmu 5x lielāka nekā apkārtējie un puišiem nepatīku, izskatos debīli. Jā, pašvērtējums svara dēļ ir diezgan manāmi krities. Jūtos nedroši, vienmēr liekas, ka visi mani aprunā, ka vecāki un radinieki ņirgājas aiz muguras. Būtu jauki, ja kāda meitene mani spētu iedvesmot ar savu stāstu vai jebko citu, kas man dotu pārliecību, ka viss tomēr var būt savādāk un mainīties pēc kg nomešanas..

Ps. Šoreiz padomi no sērijas "vispirms sakārto galvu/pašapziņu un tad ķermeni" nederēs, jo esmu mēģinājusi, bet tas viss atduras brīdī, kad atkal jebkādā dzīves nozarē vai situācijā tiek aizskarts mans izskats. Es nesaprotu, kādēļ esmu tik vāja un nespēju saņemties, tāpēc lūdzu palīdzību (vismaz morālu) jums...

Garantija noteikti nav simtprocentīga, bet vai ir iespējams, ka pēc svara nomešanas visas problēmas manā galvā izzdudīs, ja lielākoties pašreiz viss šķiet saistīts tikai ar manu ķermeni!?

Paldies par gudrajām atbildēm, pārmetumiem un visu pārejo jau iepriekš. : )
03.06.2012 18:44 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
nu bet tur tiešām no sākuma jātiek galā ar galvu. man liekā svara tā īsti nav, bet tāpat tas visu laiku lēkā. mazākais, kas man pēdējo gadu laikā ir bijis, ir 52 kg, ko uzskatu par ideālo svaru. tad vēders ir gandrīz plakans. tagad esmu sasniegusi lielāko svaru, kāds jebkad bijis -- 59 kg. nedaudz pārdzīvoju, man ļoti nepatīk mans vēders un no kājām arī šo to gribētu dabūt nost. bet, atceroties, kā bija agrāk, es tieši tāpat domāju arī tad, kad bija tie 52. un ja atkal dabūtu to svaru atpakaļ, zinu, ka atrastu vēl visādas lietas, ar kurām nebūt apmierinātai
labāk palasi par veselīgu uzturu un dzīvesveidu. sasniedz to, ko vari sasniegt, un velti spēkus tam, lai samierinātos ar to, kāds nu tavs ķermenis ir
03.06.2012 22:44 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
mainījās viss.
nezinu, ko izsmeļošāk varētu piebilst, bet tiešām, ne jau tikai izskats, mainījās iekšā arī viss. liekas, ka ārienei mainoties, paralēli iekšiene arī mainījās un bez piepūles. cits skatījums uz dzīvi, pašvērtējums augstāks un viens, kas mani ir izmainījis, tas ir stils. citi teiks - sīkums, bet nē, biju sportiska stila apģērba piekritēja, bet tagad mīlu kurpītes, blūzītes un visu to meitenīgo, sievišķīgo, šajā stilā es jūtos vislabāk! tas ir arī viens no lielākajiem ieguvumiem man pašai, izņemot kilgramus, kuri pazuda.. bet mana pieredze nebija cukura salda, jo es netievēju tā, kā vajadzēja, līdz ar to, ir vairāk mīnusu, nekā tiem vajadzētu būt. bet viss neizmainīsies tā uz vietas, tas gan. ar laiku viss notiksies, bet domāju, ka ikviena tievētāja šajā laika posmā ir pozitīvi noskaņota tieši tad, kad jūt izmaiņas, nevien ārējajā izskatā, bet jūt viņas arī kā tādas, jūt, ka skats uz dzīvi kļūst mazliet savādāks.. man tas patika!
bet nu ceļā uz perfektajiem kg esmu.. nav daudz, tikai pāris, bet tos nodzīt ir visgrūtāk, ir grūti saņemties atkal, lai gan tad man ātri aizgāja.. nezinu, kā es pratu toreiz sevi valdīt. bija liela apņemšanās un mērķis, tas arī laikam turēja...
03.06.2012 22:53 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Menda, man ir tas pats! kaut kas galvā ir sačakarējies ar to svaru. Nav liekā svara, bet visu laiku gribās nomest kādus 3-4kg, kad tas tiek panākts, nepietiek gribaspēka veselīgi ēst un tie pāris kg atpakaļ. Tas jau ir absurdi, un šis svars mainās katru nedēļu, pirmdiena +3kg, līdz 5-dienai atkal mīnus pāris kg un tā visu laiku. Kaut kas jāmaina domāšanā, bet tas ir tiiik sarežģīti:/principā sanāk ka es "apēdu" savas problēmas un bailes:( autorei no savas pieredzes varu pateikt, ka tikai šķiet, ja iegūsi savu ideālo figūru, dzīve mainīsies, visas problēmas atrisināsies, bet tā diemžēl nav, jo runa vairāk ir par sevis mīlēšanu, pašapziņu un pieņemšanu.
03.06.2012 22:56 |

Reitings 2001
Reģ: 11.02.2011
Tiešām jāvingro,un jādzer ūdens! Ja godīgi,tad es nedzeru to ūdeni,tik daudz cik vajag,tāpēc kaut kas sajiet čibrē. Citreiz ir tā,ka šausmīīgi gribas padzerties,un tad saprotu,ka esmu vainīga,ka nedodu organismam pietiekami,ūdeni. Man tagad apņemšanās ir skriet,tikai cenšos atrast labāko laiku. Bet,man liekas daudzām arī tievām meitenēm,vienmēr liekas,ka viņas ir resnas. :D Es nezinu,tā vienkārši ir.
03.06.2012 22:57 |

Reitings 2001
Reģ: 11.02.2011
zilbuliit- tev pēc tās zupu diētas ir kāds rezultāts? man arī gribas pamēģināt. :) a cik reizes dienā tā zupa jāēd? nu nejau vienu?!
03.06.2012 23:01 |

10 gadi
Reitings 40
Reģ: 21.05.2012
Nemaz nemēģiniet diētas! Tik ātri, cik nometīsiet to svaru, tik ātri tas atnāks atpakaļ un atkal jūs grauzīs.
Sāc ēst veselīgāk un mazākas porcijas, bet biežāk, kādas 6 reizes dienā. Zinu, ēst veselīgi nav pats lētākais variants, bet kas jādara, tas jādara. Un sportot, sportot, ar ēšanu vien nekas nenotiks.
Bet kā jau meitenes minēja, tas daudzmaz ir galvā. Ja tu tagad sev pašai nepatīc, diez gan grūti noticēt, ka patiksi pēc tiem dažu kilogramu nomešanas. Galvenais, esi pārliecināta par sevi. Ej un smaidi, tad arī būs labāk dzīvot.
Ja tev tiešām vajag motivāciju, tad izgriez no kāda žurnāla vai izprintē kādas Victoria Secret modeļu bildes un pielīmē pie spoguļa, lai būtu motivācija. Man vismaz palīdz :D
03.06.2012 23:20 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Vietiņa, kur ieķerties un izteikta forma vienmēr dominēs pār izspiestām ribām un kājām, kuras var apķert ar vienu plaukstu. Tāds ir mans viedoklis.
Ja visas pārējās iedvesmas ir ar laiku izgaisušas un no tām vairs nav jēga, tad arī kādas stāsts par svara izmaiņu tev ilgi nepalīdzēs. Kamēr tev galvā neieslēgsies klikšķis un nenonāksi konfliktā pati ar sevi, ka tievums un sevis ierobežošana ēšanas ziņā tikai tādēļ, lai neuzņemtu 100 liekas kalorijas, nesniedz vairāk laimes kā bēdu un šaustīšanas, nav labāks par to, ka tev ir forma un ir kur uzlikt roku virsū, ka izskaties skaista, tikmēr arī turpināsi mocīties.
Atslēdz sev fashion TV, neskaties uz izmēriem, nemēri sevi, nesveries un neseko līdzi diētām. Dari to, ko tev gribas - ja skriet, tad skrien, ja apēst mcdonaldu, tad ēd un vienkārši beidz sevi apsēst ar domām par savu svaru. Tā pat tu noteikti izskaties skaisti, nestaigā apkārt kā noplucis klaidonis, šī beigšana domāt par savu masu un mistiskiem taukiem palīdzēs iegriezt savu dzīvi uz laimīgākas takas. Veiksmi.
03.06.2012 23:38 |

10 gadi
Reitings 3713
Reģ: 29.01.2009
No tā, ka nometīsi svaru, nekas jau nemainīsies (nu vismaz bieži tā ir, jo šķiet, ka vajag takš vēl un vēl). Un ir jāstrādā ar savu attieksmi neatkarīgi no savara.
Pati tagad esmu ne tajā labākajā formā (un pati šaustu sevi par to). Bet tad, kad bija "ideālais" svars, man vismaz lielākais pluss bija tas, ka bija tomēr augstāka pašapziņa, labāk pati jutos, uzreiz attiecīgi droši vien arī labāk izskatījos (apmierinātāka).
Ja nejūties labi ar to svaru, kas tev ir, sāc kaut ko darīt, tikai neieslīgsti galējībās ;)
04.06.2012 00:40 |

Reitings 318
Reģ: 19.01.2010
esmu nometusi 12 kg savulaik. Kas mainās? Man mainījās attieksme pret sevi, nedaudz sāku sevi mīlēt, atļāvos beidzot nopirkt kaut ko sievišķīgāku :)

Vieglāka sajūta. Un patiesībā daudz kas mainās.

Vienīgais, ko es tev varu ieteikt - sāc kaut ko darīt, atrodi domubiedru un dari to ar prieku. Es bez sporta vairs dzīvot nevaru, protams, reizēm jau ir slinkums, bet nekas neatspēko to sajūtu pēc skrējiena. SUPER!
04.06.2012 00:53 |

Reitings 318
Reģ: 19.01.2010
es par tām zupām un to visu nepiekrītu, nomest daudz liekā svara - tas nav īsam periodam, lets face it - visu dzīvi sīpolu zupu neēdīsi.

Vienīgais varu ieteikt sākumā varbūt stingrāk paskatīties,ko ēd sportojot, jo tad rodas tā motivācija, kad redzi kā tie kg sākumā kūst.:)
04.06.2012 00:59 |

Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
Ļoti iesaku izlasīt grāmatu "Francūzietes nekļūst resnas"
http://www.jr.lv/lv/veikals/prece/index.html?shop_id=270181

Ja sāksi pielietot dzīvē to, kas tur rakstīts, rezultāti būs 100%, bet, kā jau arī citas meitenes iepriekš rakstīja - neviena diēta neveiks brīnumus, ir jāmaina dzīvesveids! Tieši par to arī ir stāsts (reāla pieredze) šajā grāmatā.
04.06.2012 01:29 |

Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
18 gados 85kg? Piedod, bet tas nav normāli. Varbūt meklē kāda speciālista palīdzību?
04.06.2012 01:31 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Es ar saviem pāris liekajiem kg cilvēkos jūtos tāda nepārliecināta par sevi, pašai liekas, ka, ja tiktu pie sava ideālā auguma, tas mainītos, bet, kas zin. Ja tu neesi apmierināta ar sevi, tad cilvēkos jutīsies nekomfortabli, domāsi, ka viņi pamana un domā par visiem taviem trūkumiem, IR kaut kas jādara. Protams, ka tad, kad skatīsies spogulī uz sevis ar patiku, būsi savādāka arī cilvēkos. Nebūs tā, ka jādomā, "kā izskatos no šīs puses, varbūt vēders jāievelk, ak, atkal spogulis, cik es tomēr esmu resna" utt, varēsi ar pilnu atdevi ļauties citām lietām.
04.06.2012 03:32 |

10 gadi
Reitings 2508
Reģ: 11.03.2010
Skriet, ūdeni lietot uzturā, vingrot, ēst dārzeņus daudz, tagad lietot uzturā augļus , ko vasara mums dod :).
Dienā daudz staigāt.
viss būs kārtībā. Nekādi ne speciālisti, vai kas nebūs vajadzīgi.
04.06.2012 09:33 |

Reitings 99
Ja neesi liela sporta zāļu un skriešanas fane (kā es) iesaku sākt dejot Zumbu. Man 2 mēnešu laikā, tikai ar zumbas palīdzību, ir izdevies tikt vaļā no ziemas riepas!!! Dejojam 2 reizes nedēļā 1,5 stundu, starp dejām pildam arī vingrinājumus. Tas tiešām ir jautri un palīdz!!!
04.06.2012 09:53 |

Reitings 4129
Mazliet padalīšos ar savu pieredzi, jo kādreiz svēru par aptuveni 15 kg vairāk. Šobrīd svars jau 6 gadus lēkā +/- 5 kg robežās un tas mani pilnībā apmierina. Bet, ja meitene visu mūžu domājusi, ka ir resna, ik pa laikam saņēmusi pāris negatīvas piezīmes savā virzienā, tad kaut kur dziļi galvā viņai tas viss būs palicis un lai cik tieva viņa paliktu, tikuntā šķitīs, ka ir resna. Mana tievēšana sākās brīdī, kad tā laika vīrietis sāka mētāties ar vārdiem, kas norādīja uz to, ka neesmu ideāla. Saņēmos un gribēju viņam pierādīt, ka varu tāda būt. Mans triumfa mirklis bija brīdī, kad viņš paziņoja-"pietiek, tev jau ribas spiežas cauri!". Diemžēl vai par laimi tas bija arī mūsu attiecību punkts. Tā kā nevajag domāt, ka kilograms vairāk vai mazāk palīdzēs attiecībās, palīdzēs tās uzturēt, atjaunot vai kā citādi. Ne velna nepalīdzēs. Ja nu vienīgi savu pašapziņu pacelt. Kas man mainījās? Sāku pirkt sev daudz tādas drēbes, kas izceļ augumu, parāda, ka tas nav gluži resns. :D Lai citi redz, ka kādreizējais pelmenis vairs nav pelmenis. :D
04.06.2012 09:59 |

Reitings 1149
Reģ: 27.04.2009
ods
kur Tu dejo?
04.06.2012 10:00 |

Reitings 1531
Visus komentārus lasīt baigais slinkums, tāpēc iespējams atkārtošos ;)
Tu negribi, lai runā par domāšanu, bet domāšana IR jāmaina. Ja jau tu sev nepatīc, tad nesaprotu, kā var trūkt motivācijas? Tā taču ir pati lielākā motivācija!
Un ir jāmaina dzīves veids, kā jau citas meitenes to ir minējušas. Veselīgu ēšanu un sportu ir jāievieš, kā tavu labāko daļu no ikdienas un jāiemīl.
Ar augļiem gan neaizraujies, tur ir daudz cukuri.
Neēd vispār vai ēd max maz kartupeļus, ja ēd rīsus, tad labāk brūnos, makaronu lietojumu ar samazini. Ēd vārītus dārzeņus. Neēd baltmaizi un citus balto miltu izstrādājumus, ja spēj, tad vispār jebkādus miltu izstrādājumus, lai gan es uzskatu, ka rupjmaizīti nedaudz tomēr vajag ieēst.
Atsakies no saldumiem, kontrolēl rīšanu un vakaros līšanu ledusskapī, kad uznāk sajūta- kaut ko gribas. Vienmēr, kad ir sajūta, ka it kā gribas ēst, izdzer glāzi ūdens. Lasīju, ka cilvēks neprot atšķirt izsalkumu no slāpēm. Un, protams, ēd nelielas porcijas max bieži, lai sanāk tās 5-6x dienā.
Es pati lietojot hormonus traki pieņēmos svarā, bija ~75kg. Kad es sapratu, kas ir noticis bija ļoooti grūti saņemties. Šobrīd ir skaidrs, ka mana vielmaiņa ir konkrēti sačakarēta, jo ir grūti mest svaru nost, bet tas notiek, jo es strādāju ar sevi un nepadodos. Pašlaik es sveru kā 18 gados (tad es sāku pieņemties svarā), bet izskatos krietni, krietni labāk, jo ķermenis ir muskuļots un skaisti veidots.
Manuprāt atslēgas vārdi ir darbs ar sevi. Gan iekšēji, gan ārēji ;)
04.06.2012 10:02 |

Reitings 834
Reģ: 29.01.2012
Lai citi redz, ka kādreizējais pelmenis vairs nav pelmenis.

hihiiihi, bet nu arī fakts! :D
04.06.2012 10:04 |

Reitings 99
Draugos vari pačekot : Zumba ar Diānu. Nodarbības notiek Matīsa ielā 28, 1-dienās un 4-dienās no 17.30-19.00. Viena nodarbība ir 3,50Ls. Instruktore mums ir baigi superīgā! Es tiešām iesaku Zumbu, jo pati ar esmu skrējusi - besī, trenažieri - besī, ZUMBA-SUPER!!!
04.06.2012 10:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits