Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vai juus esiet taupiigas?

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mees jau esam seit runaajusas par so teemu!Es soreiz nerunaju par skopumu,bet tiesam taupiibu...vai variet kaadreiz atteikties no kaut kaa,lai sakraatu kaut kam lielaakam ,ko tiesaam sirds kaaro!:)
Es noteikti esmu bijusi taupiiga vienmer,cik sevi atceros...nekad neesmu pirkusi kaut ko ,kas vienkarsi iekriit aciis , nekad neesmu pirkusi tikai taapeec,ka leets!Vienmeer esmu bijusi no taam ,kurai patiik loti vienkarss dziivokla iekaartojums !Es tagad aizdomaajos ,cik daudz naudas iziet visaadiem siikumiem...!Runaju ar savu radinieci ,kura dziivo tagad Hawaii-vina suudzeejaas ,ka Hawaii ir saliidzinosi daargs dziives veids-piekriitu ,eediens ir daudz dargaaks,bet atkal....vina saka-esot saakusi eest auglus no koka....:DEs nobriiniijos-kaapeec tad nee,kaapeec vajadzeetu izdot par mango augli naudu veikalaa,ja var salasiit daarzaa...aiz maajas...!It kaa siikums ,bet taa sakraajas un beigaas- nav naudas!Biezi padomaju ,cik daudz cilveeki izdod nevajadziigi taadaam lietaam ,kaa kartinas(musu pusee maksaa 3$),visaadi siikumini,kas peec kada laika vairs nav vajadziigi taapat...!
Es savaa laikaa no mammas daarza esmu paneemusi peedejo zalumu,lai nebuutu jaapeerk veikalaa...!Kaa ir ar jums?
24.05.2012 18:27 |

Reitings 2057
Reģ: 28.07.2010
Es ar taupīgumu esmu uz "jūs"
24.05.2012 18:29 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
es neesmu taupīga...es ļoti daudz varētu ieekonomēt un tiešām nopirkt kaut ko vertīgu, bet noup...nauda šur, nauda tur..un viņas vairs nav..
24.05.2012 18:30 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es neesmu taupīga, es uzskatu, ka nauda ir enerģija, kas jāliek lietā un tā atgriežas! Nav runa par nevajadzīgu lietu pirkšanu, tā es mēģinu nedarīt, bet es neesmu krājēja, ja ir nauda, lieku lietā.
24.05.2012 18:31 |

Reitings 710
Reģ: 24.11.2010
Censos but taupiga, bet ari ipasi netaupu, ja velos kadu lietu vienkarsi perku. :)
24.05.2012 18:31 |

Reitings 528
Reģ: 09.03.2009
es taupīgumu nepazīstu :D es vnm ātri notriecu algu, jau pašā sākumā nopērku ko gribu un kas iepatīkas. pēctam nauda paliek tikai obligatajām lietām un tad nu neko nepērku, bet tā ir nevis taupība bet vnk - tam naudas nav!
24.05.2012 18:33 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Pieskaitu sevi pie taupīgajām. Vienmēr sev pajautāju pirms pirkuma - vai man tas ir vajadzīgs. Kaut kā tā ir iegājies. Atstāju kaut nedaudz naudiņas nebaltām dienām vai steidzamiem pirkumiem, tā jūtos drošāk.
24.05.2012 18:34 |

Reitings 2840
Reģ: 29.01.2009
pēdējā laikā esmu palikusi taupīgāka. pirms kaut ko pērku apdomājos vai man to vajag. bieži vien iepirkumu groziņā saliktās preces nolieku atpakaļ, jo pēc ilgām pārdomām saprotu,ka man tas nav vajadzīgs.
ļoti daudz atvedu no laukiem.
24.05.2012 18:35 |

Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
Varu būt taupīga, ja vajag, bet vispār mēdzu sapirkties kkadas nevajadzīgas lietas :D Ja nebūtu nauda, tad jau nepirktu. Mmm mango, man ļoti garšo, būtu man tāds koks dārzā :)

Reitings 1248
Reģ: 24.04.2010
cenšos būt, jo naudas nav tik daudz, lai pirktu visu, kas iekrīt acīs. Protams, ir lietas , kas ir vajadzīgas un brīžiem ir vairāku vajadzību vienlaikus, kurām nepietiek visi līdzekļi un tad nu gan ir jāizlemj, kas ir pats svarīgākais no visa nepieciešamā un tam arī tērēju. Bieži vien nevaru tā vienkārši nedēļu-divas kaut ko pirkt, jo nauda ir vajadzīga svarīgākām lietām, ne ikdienas našķiem un tādiem sīkumiem.

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Teiksim tā- 50/50. Gadās, ka varu nopirkt visādus štruntus, bet gadās, ka vispār neko negribu dēļ tā, ka vnk žēl naudas.
24.05.2012 18:37 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
maacos but taupiga. biezi vien nesanaak :(
24.05.2012 18:40 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Vai tad jūs Amerikā neēdat sava dārza labumus? Augļu koki tikai smukumam? Mums Latvijā gan Mango un apelsīni kokos neaug, bet ābeles, plūmes, bumbieri ir tieši tāpēc lai tos ēstu :)

Es esmu daļēji taupīga. Tas vairāk ir atkarīgs no lietas. Piemēram, uz pārtiku es netaupu. Garšo labi paēst :D Bet uz kaut kādiem sīkumiem ļoti taupu. Man nav mājās loriņu bez pielietojuma :)
24.05.2012 18:41 |

10 gadi
Reitings 2068
Reģ: 31.01.2012
Manuprāt, māku taupīt. Ja ir nauda, piemēram, paredzēta aiziet iepirkties, jaunas drēbes nopirkt, tāpat iztērēšu daudz mazāk nekā varētu, tas tā, lai paliek reizēm, kad tiešām ļoti, ļoti vajadzēs. Nu, un tā. Māku krāt naudu, bet pagaidām nekam lielam nav sanācis, jo nemaz ienākumu savu nav, tikai no vecākiem.
24.05.2012 18:44 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Ļoti cenšos būt taupīga.Nav nekādu problēmu atteikties no sīkumiem,lai sakrātu kam lielākam.Esmu tā pat vairākas reizes darījusi.Iespējams,ja man,atvainojos,nauda no pakaļas birtu,tad es to neskaitītu un tērētu pa labi un pa kreisi uz visu,ko vien acis ierauga.Taču,tā kā tā nav,tad domāju līdzi un cenšos arī pirkumus izdarīt tā,lai nauda mazliet iekrātos ''nebaltām dienām''.Es tā jūtos drošāk un labāk.Protams,ir reizes,kad paslīd kāja uz kādu nagu laku,kurai atlaide baigā,bet bez kuras es varētu iztikt vai tamlīdzīgu sīkumu,taču kopumā ņemot-tiešām cenšos būt taupīga.Rūpīgi izvērtēju vai man vajag,piemēram,attiecīgo drēbes gabalu utt.
Par pārtiku arī.Vasarās arī taisu visādus ievārījumus,marinēju gurķus utt,lai ziemā varu izmantot un nav jāpērk veikalos marinētie gurķi vai ievārījumi.Vispār,es nezinu,ko darītu,ja man nebūtu omītes lauku un dārza,kur var tik daudz ko dabūt,lai nav jātērējas veikalos.
24.05.2012 18:45 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Netaupu. Nu, ok, draņķības tāpat nepērku, bet, ja redzēšu vairākas nagu lakas, kuras patīk, tad uz to brīdi veikalā doma par to, ka tas vispār kaut ko maksā un nauda ies mazumā, pazūd. Nopirkšu un pie kases tikai aptveršu, ka varēja jau nu izvēlēties tikai vienu vai kaut kā tā...
Alga pazūd pirmajā nedēļā un tad atlikušo mēneša daļu nezinu, ko darīt. Kafejnīcās nekad neskatos, kas ir lētāks, vienmēr atstāju dzeramnaudas, veikalos pērku to, kas garšo utt... Un tā nauda vienkārši izkūp. :D Jāmācās sevi savaldīt.
24.05.2012 18:46 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es arī esmu diezgan taupīga, man citas iespējas nav. Atceros kā pirms dažiem gadiem mētājos ar naudu, pirku visādus mēslus no ebay.com, vēl tagad skapī lētās kurpes, kuras varbūt 5x uzvilku un viņas noplīsa.
Tagad viss pieticīgi, mantu nav daudz, ebayā vispār neko nepērku, jo man tās mantas nav vajadzīgas. Tāpat no kosmētikas galds nelūzt, es izvēlos tiešām pašu nepieciešamāko, ko esmu situācijas spiesta iegādāties :)
24.05.2012 18:48 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
esmu taupīga, citreiz pat pārāk. uznāk brīži,kad iztērēju naudu pārāk daudz, nopērku kārtējo kleitu utt.,bet tā mēģinu tērēties visai minimāli, atrast ,ko sev nepieciešamo par mazākām izmaksām. ja ir mērķi,kuru īstenošanai ir nepieciešama lielāka naudu,tad ir stilums neiztērēt naudu ,kur nevajag
24.05.2012 18:49 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Interesanti vel tas,ka es esmu bijusi uz zara,kad vareetu pirkt visu ,ko sirds veelas un arii tad ,es paardomaaju-vai man tas vajadziigs-varbuut tas veel saglabaajies no Latvijas laikiem-nezinu...Es piekriitu ,ka nauda ir jalieto-taa energija ir noteikti pozitiiva...Es tikai biezi klausos,ka meitenes saka ,ka nopirkusas kaadu apgerbu ,bet nopirkt labaaku eedienu,tiiraaku kosmetiku -tur naudinas nav!Es noteikti tad nopirktu to tusu,luupu kraasu ,vai kvalitatiivu sampuunu matiem noteikti labaak-nekaa vairaakus dreebes gabalus,kurpju paarus,kuri peec laika tik un taa apniks-skapii staaveejusi...kaadreiz tacu taa ir...staav kaut kas skapii pilniigi nelietots ,apniik no taa vien,ka skapii...!
Daudzi amerikaani neko neeed no sava daarza-tas vairaak izskatam...Es esmu paneemusi pilniigi visus iespeejamos auglus no kaiminiem gan sev,gan saviem koleegiem!Manas meitenes darbaa ir tik prieciigas,jo visu citroni ,greifruuti ,apelsiini utt naak no mana vai kaimina daarza peedeeja laikaa noteikti-gribu padariit savus koleegus prieciigaakus-mums te kriize turaas...veel joprojaam...!
24.05.2012 18:50 |

Reitings 537
Reģ: 29.01.2009
Ja vajag - esmu taupīga, ja nav vajadzības - netaupu. Piem., kad ar vairākiem draugiem sarunājām, ka brauksim uz Taizemi, atteicos no dažādiem nevajadzīgiem pirkumiem, lai ātrāk iekrātu nepieciešamo summu.

Kad strādāju Kiprā, mēnesī mierīgi varēju iekrāt ap 800 eiro, bet tā kā nebija vajadzības un kādu konkrētu mērķu - viss tika iztērēts nekavējoties.
24.05.2012 18:51 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
O, nē, taupīga es tiešām neesmu, tērējos ļoti vieglprātīgi. Visbiežāk ir tā - mēneša sākumā nomaksāju savus parādus, dzīvoju uz pilnu klapi, trešā nedēļa tāda mīzīgāka, ceturtajā burtiski jāēd kečups. Tad kārtējo reizi aizņemos naudu, kuru atdošu nākamajā mēnesī. :D
24.05.2012 18:53 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits