Izlasīju tieši 8 teikumus, vairāk nevēlējos, jo absolūti neieinteresēja. Ja kaut ko lasu, tad man nepatīk ik pa brīdim atklāt kādu kļūdu. Teikumu uzbūve šajā gadījumā nesaista, nevajag jau Upīša saliktos un paplašinātos teikumus, bet tie īsie arī kaitina. Kā baznīcas zvanu skaņa var būt griezīga? Saulains pusdienlaiks man "neiet kopā" ar turpinājumu, ja iztēlojas secīgi bildi. Saule karsēja, gaiss bija karsts, vēlāk arī saule, tāda sajūta, ka autorei nav pietiekoši plašs vārdu krājums. Cilvēki soļoja, jo visi dienēja, vai arī tā bija praids? Tu tiešām uzskati, ka to, ko cilvēki ikdienā dara pēcpusdienā+karstā laikā, ir jāsauc par soļošanu? Un vēl mani interesē, vai manāmi saguris cilvēks svelmē bieži ir ieracies domās? Fiziski tas ir visai grūti karstumā...bieži esi pārdomājusi dzīvi pirtī, piemēram? Es, protams, pārspīlēju, taču tad, ja vēlies rakstīt, dari to tā, lai cilvēks, kurš Tavam darbam veltījis laiku, nenožēlotu to! Esmu ļoti reti redzējusi nedaudz pavērtas baznīcas durvis, tās parasti ir vaļā/ciet, bet "aicināt aicināja" skan kaitinoši, varbūt labāk der kādai pulvera reklāmai :)