Skopums pēc 30

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Interesanti, ka jauni puiši (vecumā līdz 25) parasti savu dāmu nēsā uz rokām, ir romantiski, randiņos naudu neskaita arī tad, ja paši nemaz nav tik turīgi. Savukārt vīriešiem pēc trīsdesmit parādās diezgan izteiktas skopuma pazīmes- citam vairāk, citam mazāk, bet savādi, ka tā ir visiem, ko pazīstu. Tas izklausās pēc tāda materiālisma, naudas maciņa biezuma mērīšanas, bet, piekritīsiet dāmas, ka ir jocīgi stāstīt randiņā, ka re, te ir lētāk, te ir izdevīgāk. Varbūt tā viņi cenšas demonstrēt savu saimnieciskumu, prātīgu apiešanos ar naudu? :D :D
Kāda ir jūsu pieredze šajā jautājumā? Tādi ir viņi visi vai arī man tādi trāpījušies? :)
04.05.2012 10:33 |

Reitings 1027
Reģ: 19.03.2012
DIO, nu, ir robeža taupīgs vai skops. Taupīgs ir saprātīga rīcība. Bet, piemēram, mans opis sēž pie televizora, kurš var teikt, ka nerāda vairs, nu nenormāli raustās attēls utt., NAUDA IR, bet žēl tērēt, laigan tv skatās visu dienu. Tas ir skopums. Un savai sievai arī nekad netērēja vairāk kā "Vajag", laigan sievu mīl un bērni ir un citādā ziņā viss ok. Bet nekad nenopirks ko lieku, neiedomās patērēties, lai iepriecinātu sievu.
04.05.2012 15:14 |

Reitings 689
Reģ: 15.09.2010
Ja džekam tādi randiņi ir katru vakaru, tad pieļauju, ka, jā, ne visiem tā rocība atļauj izmaksāt katru vakaru, bet gribēties ta gribās katru vakaru ar citu. Visādi dzīvē notiek.
04.05.2012 15:15 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Man liekas, ka ir tieši otrādi, vīrieši pēc 30 gadiem paliek dāsnāki. Tāda ir mana pieredze.
Nesen tieši runāju ar vienu labu draugu, viņš teica, ka jaunībā esot skaitījis katru santīmu un lieki naudu netērējis, jo bija žēl kādam ko izmaksāt,bet pēc 30 gadiem vairs nav žēl ne draugiem uzsaukt kaut ko, ne meitenei iztērēties :) Tā kā man ar to bijusi otrādāka pieredze! Bet citiem tas skopums vsp ir iedzimts. :D
04.05.2012 15:16 |

Reitings 1027
Loģiski, ka es neuzskatu, ka pirmajos randiņos sievietei jāpērk kurpes hahahahaa
Te jau meitenes runāja par izmaksāšanu randiņā, piemēram. Un ja vīrietis pats aicina uz randiņu sievieti, kas viņam iepatikusies - tas ir visai loģiski tikai, ka maksā, manuprāt. Protams, sieviete var teikt, ka vēlas uz pusēm, bet tas jau ir cits stāsts.
04.05.2012 15:16 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
WaRRior, kas ir tās lietas, kuras sievietei randiņu periodā liek tērēt naudu? Es tiešām gribu saprast, jo šobrīd es nesaprotu, vai tiešām randiņu periodi ir vienīgais brīdis, kad sieviete nav nošņurkusi, nesakopta.
04.05.2012 15:18 |

Reitings 1449
Reģ: 03.07.2011
man tieši liekas,ka randiņu periodā sieviete ir vairāk uzcirtusies,jo,kad ilgāku laiku ir attiecības,tad daļa sieviešu palaižas un tā necenšas pucēties.
04.05.2012 15:21 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Laura,

tavs opis ir Taupīgs, Tu drošvien tos laikus neatminies, kad cilvēki stāvēja rindās ar taloniem pēc produktiem un kad mēbeles varēja dabūt pa blatam. Tu to nesapratīsi, tas nav skopums.. Tā laika cilvēki ir savādāki, viņi arī pret ēdienu izturas savādāk, nekā jaunie, taupīgi domās cik dienām taisīt un kurš produkts būtu jāapēd ātrāk no ledusskapja , jo tuvojas termiņa beigas , bet āra mest negribas...
04.05.2012 15:24 |

Reitings 1449
kad es gāju uz randiņiem es tērējos,bet ja tā padomā,tad ikdienā daru to pašu.
nu nevaru iztikt bez manikīra,pedikīra,vaksācijas,friziera,solārija.
līdz ar to,viss ir pa vecam.
negribu palikt par to sievieti,kas pēc ilgāka laika attiecībās staigā nekopta un nerūpējas par savu izskatu un,tad brīnās,ka vīrietis skatās uz citām. nu loģiski,ja jau uz savējo paskatoties nav nekas par ko priecāties :D
04.05.2012 15:25 |

Reitings 2304
curious, tieši tas tika arī apgalvots, bet es to nesaprotu. Es randiņiem nekādu naudu netērēju un netērētu - vispār. Ikdienā kā pagadās nestaigāju, mani varētu uzaicināt tajā pašā dienā uz randiņu vakarā un man nevajadzētu pārģērbties vai skriet tērēt naudu jaunām drēbēm, frizierim, manikīram, kosmētikai.
Protams, uz ļoti dārgu restorānu neietu ikdienas drēbēs, jo tad jau drīzāk izvēlētos braukāt ar riteni pa parku un šādi randiņi man nepatīk, bet šis viss man atgādina to trulo TV3 (vai LNT?) eksperimentu, kur tika rēķināts, cik naudas randiņam tērē sieviete un cik vīrietis (summas sanāca simtos). Tiešām ceru, ka te arī kāda nesāks teikt, ka pērk jaunas drēbes lai aizietu uz randiņu.
04.05.2012 15:27 |

Reitings 4703
curious, malacis, ir jabūt vienmēr skaistai, es ar par skaistumu, smuki nadziņi, tīras drēbītes, sasukāti matiņi, viegls lūpu spīdums un saskaņoti aksesuāri ;)
04.05.2012 15:28 |

Reitings 1027
Nepiekrītu, kādēļ tad vecāsmātes tādas nav? Viņas nedzīvoja tājā laikā, kurā opis? :D Dzīvoja.
Un līdzīgi gadījumi, kā aprakstīju ir arī 30gadus vecos cilvēkos. Ko tur vainot, arī laiku?
Vienkārši jāpieņem, ka cilvēki ir dažādi. Katram ir savas labās un sliktās īpašības. Citiem sliktā ir skopums.
Kā Tu nosauktu bērnu, kuram iedod 20 konfektes un lūdz padalīties ar draugiem, bet viņš visas iežmiedz rokā un nedod nevienam?
Kā Tu sauktu cilvēku, kam naudas daudz, pats sev tērē ik dienas jebkam, bet labākajam draugam dāvanu uzdāvina pašu lētāko?
04.05.2012 15:31 |

Reitings 1449
vienrz- simtos es netērēju,bet ja tā parēķina tad summa nav maza,ko ik mēnesi tērēju savam priekam :) bet man ir princips,ka manam vīrietim tas nav jāzin,viņam nav jāzin ko un kā es taisu,tas ir mana skaistuma noslēpums,nevis viņa rūpes :)
ja mani uzaicinātu vakarā uz randiņu,tad pēc darba gribētu pārģērbties,nopūderētos un aiziet :)
varbūt esmu dīvaina,bet pat brīvdienā,esot mājas vienmēr uzvilkšu tīru krekliņu,man būs tīri mati un izskatīšos sakopta,lai manam vīrietim prieks. un galu galā,ne tikai viņam to daru,bet pati labāk jūtos.
ja slimoju,tad savādāk.
04.05.2012 15:38 |

Reitings 4703
Laura, es nesaprotu, kāpēc Tu visu viena katlā maisi.... es pieļauju, ka esi ļoti jauna un jūties āprātīgi apdalīta... tāds nu man priekštats izveidojies... tur pat vīrietim nav vaina, bet tam tavam nabaga opim.

Vecmammas ... nu vecmamma dod ievarījuma burciņas, kompotus, marinētus gurķus... ada zeķītes uz svētkiem... normāli. Arī opis to dod , viņi taču ar vecmammu ir viens vesels? Vai Tu viņus šķiro kā atsevišķus cilvēkus, kam katram būtu jādod viss vienīgi Tev?
Mazs bērns, ja nedalās ar konfektēm, tas nav skopums, maziem bērniem kofektes tas ir Dieva vietā pasākums... un tikai ar laiku bērns iemācās dalīties... ja kas arī man ir stāsts no bērnības, kur vārda dienā uz bērnu dārzu man mamma iedeva konfektes, ko pacienāt bērnus, atnākot man pakaļ uz bērnu dārzu, dažas maisiņā vēl bija palikušas, mamma prasa, kāpēc dažas ir palikušas... un es viņai atbildēju , jo es vairak apēst nevarēju!!! Tie ir bērni.. bērnus māca dalīties, bērni nav skopi... :)

Un cilvēks, kam ir daudz naudas, kāpēc viņam būtu jādāvina dārgas super dārgas dāvanas draugiem? Es to nesaprotu....tavos gadījumos sanāk, ja man ir vairāk naudas kā citiem, bet es nedalos ar visiem, tik cik viņi gribētu, es automātiski esmu skopuļu kārtā :D
04.05.2012 15:41 |

Reitings 1449
dalīties ar konfektēm bērnam ir jāmāca jau pavisam mazam,tas nāk no ģimenes un audzināšanas.
bet par to naudas turēšanu. es arī esmu centusies kaut kam krāt, bet tad padomāju,nu es krāšu, visu laiku domāšu par to,ko man gribās un ka zin,varbūt man uzkritīs uz galvas ķieģelis, un man mājās būs kaut kāda naudiņa un daži nepiepildīti sapņi. tāpēc cenšos krāt,bet mazliet, un lutināt sevi ar mazajiem ikdienas niekiem.
04.05.2012 15:42 |

Reitings 2304
curious, jā, bet tu tērē savam priekam un dari to neatkarīgi no tā vai esi kopā ar vīrieti, esi viena, vai ej uz randiņiem, vai nē. Tā? Tas ir tas, ko es teicu, nevis apgalvoju, ka tērēt daudz sevis kopšanai ir slikti.
Par to es arī saku, ka man personīgi, pat pārģērbties nevajadzētu, jo es ikdienā izskatos sakopta, mati un kosmētika ir vislabākajā kārtībā, apģērbs arī ir rūpīgi izvēlēts, tīrs un tās nav nekādas botas+džinsas+vecs hūdijs vai džemperis ar kuru nekad nerādītos tā vīrieša acīs, kurš man patīk. Randiņiem man nekādas papildus summas nav jātērē. Mani interesē kādā paskatā ikdienā staigā tās, kurām PĒKŠŅI uz randiņu ir tā jāpucējas tik ļoti, ka vairāki simti Ls vajadzīgi.
04.05.2012 15:46 |

Reitings 1027
Kāds sakars vispār šim komentāram:
Vai Tu viņus šķiro kā atsevišķus cilvēkus, kam katram būtu jādod viss vienīgi Tev?

Vispār izlasīji, ko es rakstīju? Pārlasi vēlreiz, nevienā brīdī neminēju sevi (!) Es runāju par opja un vecmammas attiecībām un to, ka opim ir žēl pat visai loģiskai lietai, jo pats ir atzinies, ka nevar paskatīties to tv normāli. Vajag izlasīt kārtīgi, nevis tikai malt savu. :)

Un ko tieši es bāžu vienā katlā? Visus skopos cilvēkus? :D Jo es taču saku, ka cilvēki ir atšķirīgi - ir gan taupīgi, gan skopi.

Un, manuprāt, tas ir skopums, ja pats sev tērē lielas summas, bet kad jāapsveic jubilejā tuvs draugs, atļaujies tik vien kā puķīti nopirkt un ja citi metas lielākai dāvanai, tad nemet, jo tev žēl. laigan tā summa, ko piemestu nav nekas tam cilvēkam. :) - bet varbūt Tev tā ir ļooooti liela taupība, uz citiem, ne uz sevi. :D
Un opis ir skops ne tikai uz vecmammu, bet arī sevi, jā. :)
04.05.2012 15:50 |

Reitings 4703
Laura, bet manuprāt ir vēl briesmīgāk tam cilvēkam, kam ir nauda, jo patiesība "draugi" grib tikai no viņa neizmērojamas dāvanas....
04.05.2012 15:57 |

Reitings 1027
:D :D (no comments)
04.05.2012 15:58 |

Reitings 1449
vienrz-varbūt,ka es nelasu kārtīgi,ko citas raksta,bet nemanīju,ka kāda minētu,ka īpaši randiņiem tērē nenormālas summas :)
man vajadzētu pārģērbties,jo ikdienā patīk vilkt bikses,bet uz randiņiem kleitas,svārki (l)

man tikai prieks,ka ir tādas kā DIO,vienrz un citas,kas kopj sevi ikdienā..vismaz mazāk galva sāpēs un nebūs jādomā,ka vīrietis met acis uz citām,jo kamēr vien viņam blakus ir kopta,smaidīga sieviete,tikmēr normāls vīrietis to nedarīs :)

Laura-Tavs opis un vecmamma ir no citas paaudzes. to Tu saproti?viņi ir raduši tā,ka viss ir deficīts un no tā atrast nav viegli.

es arī zinu turīgu čali,kurš braukā ar ļoti labu auto,bet neuzvedas tā kā turīgs cilvēks un skaita kapeikas,ir smieklīgi,bet cilvēki ir dažādi.
04.05.2012 15:59 |

Reitings 394
Reģ: 26.08.2010
Tema bija par viriesu skopumu pec 30,bet juus te meitenes auzas aizbraukusas :D
Man pieredze rada, ka nav tie viriesi nemaz tik skopi pec tiem 30;)
Manejam ir 33;) nekad neskopojas, veikala neskatas uz cenam,bet perk viss garsigako un kvalitativako un ari uz restoraniem utt nezelo.
nepatiik man tie "kapeiku pi****"!:) kad agrak draudzejos ar jaunakiem caliem,tad gan vareja just,ka chalis taupa,rekina, skatas kur kas izdevigak.......nu un tad tunjuties ka kautkada "vainiigaa" , kuras del puisim nauda jateree.
Ja pasai jaiet uz randinu-varu ari nopirk kaut ko speciali jaunu,ja esosaja garderobe nekas nepatiik, bet nu neiespringstu.
04.05.2012 16:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits