Skopums pēc 30

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Interesanti, ka jauni puiši (vecumā līdz 25) parasti savu dāmu nēsā uz rokām, ir romantiski, randiņos naudu neskaita arī tad, ja paši nemaz nav tik turīgi. Savukārt vīriešiem pēc trīsdesmit parādās diezgan izteiktas skopuma pazīmes- citam vairāk, citam mazāk, bet savādi, ka tā ir visiem, ko pazīstu. Tas izklausās pēc tāda materiālisma, naudas maciņa biezuma mērīšanas, bet, piekritīsiet dāmas, ka ir jocīgi stāstīt randiņā, ka re, te ir lētāk, te ir izdevīgāk. Varbūt tā viņi cenšas demonstrēt savu saimnieciskumu, prātīgu apiešanos ar naudu? :D :D
Kāda ir jūsu pieredze šajā jautājumā? Tādi ir viņi visi vai arī man tādi trāpījušies? :)
04.05.2012 10:33 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Ar to skopumu es nebiju domājusi to, cik daudz iztērē. Nav nozīmes vai tas ir saldējums parkā uz soliņa vai nedēļas nogale SPA. Ar skopumu biju domājusi, ka pirmajos radiņos runā par cenām, par izdevīgumu, lētumu :D Piemēram, ja domāts pirkt saldējumu, nav obligāti komentēt saldējuma cenas veikalā un teikt- re, šis saldējums ir lētāks, a nē, šim vairāk grami, tātad litrā šis iznāk lētāks-ņemšu šo :D :D It kā jau nekas- nu visi skatāmies cenas un ja kvalitāte līdzvērtīga, ņemam lētāko, bet tādas sarunas ir ok attiecībās, bet ne jau pirmajos randiņos :D
04.05.2012 22:34 |

Reitings 92
Reģ: 26.04.2009
Mans ģimenes draugs ir vīrietis, kurš nupat kļuva par trīsdesmitgadnieku - interesants, asprātīgs, ir labs darbs, mašīna, savs dzīvoklītis....taču, palicis skops. Viņš uzaicināja sievieti uz pirmo randiņu uz aizveda uz Krastmalas Lido - lieki piebilst, ka tā bija viņu pēdējā tikšanās.
Tagad draugi viņu velk uz zoba... nu kā var meiteni pirmajā randiņā aizvest uz Lido?
05.05.2012 10:28 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
pasaka, drīkst zināt, kāda vaina ir Krastmalas Lido? Tu jau runā ar tādu attieksmi itkā ietu runa par kaut kādu bezpajumtnieku ēdināšanas vietu. Uz Krastmalas Lido ļoti bieži tiek vesti ārzemnieki un līdz šim neviens nevienu sliktu vārdu par šo iestādi nav teicis. Tieši pretēji, ir ļoti paticis. Es neuzskatu, ka vīrietim pirmajā randiņā būtu jāved tagad meitenes uz pašiem glaunākajiem Rīgas restorāniem.
05.05.2012 10:57 |

Reitings 92
Lido nav ne vainas, pati ēdu tur pusdienas katru dienu... Bet kā romantiska randiņu vieta, uzskatu, galīgi garām.. Tur nav iespējams pabūt divatā, klusumā. Garšīgi paēst ģimenes un draugu lokā, iedzert alu un jauki pavadīt dienu ar bērniem - jā, tam šī vieta ir piemērota.
05.05.2012 11:09 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Pasaka, Tu nu gan strauji attieksmi maini, vienā brīdī Lido tiek zākāts, nākošajā jau paskaidrojums skan pēc slavas dziesmām. Uzskatu, ka tad, ja cilvēks patīk, vietai īsti nav nozīmes, tā kā šaubos, ka tas tam vīrietim traucēja kādu atrast.
05.05.2012 11:13 |

Reitings 92
Līva, es nezākāju Lido.
Runa ir par piemērotas vietas izvēli atbilstoši situācijai. Secinājums, ka nepiemērota vietas izvēle (kas šajā gadījumā bija skopums, jo var lētāk paēst) ir sabojājusi vakaru.
Es stāstu par situāciju iz dzīves...Vīrieši reizēm nepadomā par tādām detaļām.
05.05.2012 11:23 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Pasaka, vēlreiz atkārtošu, ka ne jau vietai vien ir nozīme. Man pirmais un pēdējais randiņš ir bijis arī pie Sirmā, otrais nesekoja, jo cilvēkam drīzāk māti vajadzēja, ne mani.
05.05.2012 11:27 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
pasaka, un kāpēc nedrīkst iet uz Lido, ja tur labi, garšīgi baro un cenas pieņemamas?! Kāpēc tu uzskati, ka pirmajā randiņā ir jāved uz a la Monterosso un 5zvaigžņu viesnīcu restorāniem, kur tev uz milzīga šķīvja pasniegs plānu strausa gaļas šķēlīti un milzīgu kaudzi salātlāpu?! To tu uzskati par normālu?!

Es teiktu, ka tam tavam ģimenes draugam ir paveicies, ka tas bijis pēdejais randiņš, ja jau viņa izredzētā "apvainojās" par Lido, jo redz tur ir pieņemamas un adekvātas cenas....

Materiālisms...
05.05.2012 11:28 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
spotorno - tas no cilveeka iespeejaam atkaraajaas. ja piemeeram liela uznjeemuma iipashnieks, kursh brauc ar porshe, uzaicina uz vakarinjaam bankas direktori un aizved vinju uz leetu eestuvi, vinja, protams apvainosies. savukaart ja students aizved uz to pashu vietu meiteni no sava kursa, vinji abi pavadiis labi laiku.
05.05.2012 11:36 |

Reitings 1602
krista, tas ir skaidrs, bet šeit runa ir par vidusmēra iedzīvotājiem, ne miljonāriem, tāpēc nesaprotu to "lēkšanu augstāk pār savu ...." :)
05.05.2012 11:38 |

Reitings 787
Man patīk Lido tas, ka tur ir brīva atmosfēra - ir iespēja gan paēst, gan pastaigāt pa dārzu, arī mašīnu var forši noparkot blakus. Un vispār vismaz agrāk Lido augšstāvā bija arī restorāns.
Un jā, kamdēļ Tu neaizdomājies, ka varbūt tai meitenei vienkārši tas puisis nepatika? Nevis vakariņas Lido bija pie vainas?
Man daudz šausmīgāk liktos, ka aizved uz nez kādu kruto restorānu un tad liek meitenei apmaksāt rēķina otru daļu.
05.05.2012 11:49 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Es gan piekrītu, ka Lido ir šausmīga vieta pirmajam randiņam. Es tur varu ieskriet ar draudzeni pēc iepirkšanās un paēst 20 minūtes, bet sēdēt randiņā, baudīt klusumu un sarunas - nē. Un atkal te visām galējības par piezvaigžņu viesnīcu restorāniem. It kā eksistē tikai Lido un pieczvaigžņu viesnīcu restorāni. Ir tik daudz tējnīcu, vienkārši klusu kafejnīcu ar foršu noskaņu, kas nav dārgas. Runa nav par naudu, jo ja grib, arī Maķītī var iztērēt vismaz desmitnieku, bet tas nenozīmē, ka es gribētu lai kāds mani aicina uz randiņu tur. :D Daudz labāk ir aiziet piemēram uz tādu tējnīcu kā Kama, paņemt tēju par 3 Ls un kaut ko klāt, bet vismaz tā ir forša vieta kur diviem cilvēkiem runāt. Ja mani aicinātu uz Lido...nu nezinu, padomātu, ka puisis ļoti jocīgs.
05.05.2012 11:57 |

Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
O, foršs kašķītis par Lido. :) Kad man vēl bija aktuāls randiņu periods, vairāki vīrieši veda tieši uz Lido, bet nekad neuzskatīju, ka tas ir zems līmenis vai kaut kas nepiemērots randiņam, jo vīrieši gribēja garšīgi paēst un garšīgi paēdināt mani. :) Vienīgais, kas tur nepatīk-tā vazāšanās ar paplātēm, bet, ja vīrietis patīk, tad romantisks šķitīs ar Statoila hotdogs. :D
05.05.2012 12:07 |

Reitings 1602
Katram jau savs, man, piemēram, arī nepatīk skaļas, drūzmainas "ēstuves", bet pats par sevi fakts, ka Lido vai piem. Lauvas nams pat pirmajam randiņam nav slikta vieta, ja abiem patīk sabiedrība. Turklāt vienmēr pat drūzmainās ēstuvēs var atrast galdiņu, kurš stāvētu nostāk no citiem, klusākā vietā ;)
Piemēram, es nesaprotu, kā var pirmajā randiņā iet arī uz kino... manuprāt, bezjēdzīgs pasākums, kāda jēga tikties, ja tāpat nerunājat un skataties ekrānā?! :D Bet citi atkal to dara un uzskata par normu...
Tāpēc es nevaru saprast, kāpēc katra vīrieša izvēli par attiecīgo randiņa vietu jāsasaista ar "skopumu"?! Tie paši frīki... aizbrauks ar ričukiem, paņems līdzi burgerus, ieskries kādā vienkāršā kafejnīcā un dosies uz kaut kādu "pritonu"... Kāds sakars skopumam?!

Turklāt vīrieši ir daudz praktiskāki un racionālāki par sievietēm. Ja sievietēm patīk glaunums, skaistums un atmosfēra, tad vīrietim svarīgi būs jebkurā gadījumā labi paēst! :)
05.05.2012 12:10 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Es sāku patīt filmu atpakaļ un ziniet meitenes tagad kā atceros, tā man uzreiz rodas jautājums jums. Ja puisis mani bija uzaicinājis uz randiņu un piedāvāja iet uz kādu vietu, ja man tā vieta likās nepieņemama, es vienmēr ieteicu ko citu vietā... tapēc, ja tā padomā, kāpēc tad labāk tomēr neieteikt savu vietiņu, kas liekas pieņemama, iespējams, kas pārsvara notiek, kad čalis vienkārši nezina tādas foršas, jaukas vietiņas, kurp vispār aizvest, tā lai nav gluži arī 100Ls rēķins... es nezinu kā jūs, bet man agrāk pie satikšanās reizes, bija sasveicināšanās un kurp dodamies, un tad jau ja nepatīk vienojās par citu vietu... no problem :)
05.05.2012 12:10 |

Reitings 787
Abalone +1. Tieši tas, ko gribēju teikt. Ja man vīrietis piesaistītu, manis pēc kaut uz Maķīti var vest, bet, ja vīrietis nepiesaista, tad manu patikšanu neizpalnīsies pat vedot uz dārgākajiem restorāniem.
05.05.2012 12:11 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Manuprat, tomer attiecigajiem cilvekiem piedien attiecigas vietas.
Ja virietis ienem augstu amatu, nu, noteikti neveletos, lai mani ved uz Lido. Studentiem citadak.
Bet ari piekritu tam, ka ja patik virietis pa istam - tad patiks jebkur.
05.05.2012 12:17 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Pārlasīju komentārus un atcerējos, kā vienā no pirmajiem randiņiem draugs pēkšņi aizveda uz Botāniku. Iegāju un tikpat ātri satraukta lūdzu, lai dodamies prom. Tā snobiska publika, kas malko vīnu, pārstilīgais interjers, es pilnībā nepiemērotā apģērbā, gara diena bijusi. Satraucos tik ļoti, ka tīri vai raudiens nāca. Aizgājām uz daudz aprunāto Lido Dzirnavu ielā. Nekāda vaina :) Pēc tam pāris reizes vēl bijām Botānikā, nesaprotu, ko es toreiz tā sacepos. Ne tur snobiska publika, nekā. Bet tobrīd vai pasaules gals bija :) Tagad atceroties, smaids nāk, draugs vēl šad un tad mīļi paķircina par to dienu :)

Tāpēc es noteikti pirmajos randiņos esmu par vienkāršām vietām, turklāt, ja pāris viens otru slikti pazīst, nedomāju, ka ir vajadzība vīrietim atstāt nez kādu iespaidu, ja vien viņš nav uzaicinājis sievieti no "dārgā gala". Katrā gadījumā man vietas smalkums neko neizsaka. Ir gadījušies tādi smalkie vedēji, kam iekšā pilnīgs tukšums un tad jau vietai tiešām nav nozīmes.

Starp citu, Kama ir tiešām jauka vieta, kur intīmā gaisotnē iemalkot tēju un aprunāties, noteikti piekrītu vienrz.
05.05.2012 12:19 |

Reitings 446
Reģ: 05.03.2012
Es justos dumi, ja viirietis, kursh to nemaz nevar atljauties, mani aicinaatu uz kaut kaadiem restoraaniem... turklaat, man taadi restoraani nemaz nepatiik, ja kaut ko obligaati jaaeed, varu arii ar viirieti McDrive bez kompleksiem iebraukt... peec tam jau kaada pastaiga parkaa or smth. ir tieshi forshi... Vispaar nesaprotu taas veshanas uz kino un restoraaniem / kafejniicaam... man labaak patiik silts vasaras / pavasara vakars un pastaiga kaut kur, kur neviens iisti netraucee...
05.05.2012 12:37 |

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Protams, ka nejau pilnīgi visi vīrieši pēc 30 ir skopi vai taupīgi. Pēc pieredzes, un arī tīri loģiski tas nav iespējams.
Taču mani kaitina kopumā, ja cilvēki skaita katru santīmu, un ir tā saucamie "cheap bastard".
Ja cilvēkam nav naudas līdzekļu, tad ir citādāk.

Ja man nav patīkama vieta, ko randiņam piedāvā puisis, tad es piedāvāju savu. Man daudz labāk par restorāniem patīk kafejnīcas, kurās var pasēdēt jaukā atmosfērā, padzert kapučino, paēst kūku un iepazīt otru cilvēku, nevis ēdienu. :)
05.05.2012 14:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!