kontracepcijas tablešu blakusparādības

Reitings 12
Reģ: 03.05.2012
Sveikas! Noteikti saistībā ar kontracepcijas tabletēm šeit ir ne viena vien diskusija, bet tomēr.. Man ir 22 gadi. Nolēmu uzsākt lietot kontracepcijas tabletes. Ginekoloģe izrakstīja DAYLETTE. Esmu jau pie 20. tabletes. Sāku dzert it kā kā norādīts receptē - ar pirmo mēnešreižu dienu. Bet tā arī nesapratu, kad beidzās mēnešreizes, jo tikai pirms pāris dienām beidzās asiņošana, pareizāk,- smērēšanās. Ok, tas skaitās pie blaknēm. Tāpat kā nelaba dūša vakaros pirmās dienas uzsākot lietošanu.. Bet tagad smērēšanās it kā ir pazudusi, nelabā dūša, galvassāpes arī, bet nu ir citas problēmas, ja tā var teikt. Nu jau otro dienu pēc kārtas sāp vēdera lejasdaļa, ko nesaprotu - vai tas arī ir pieskaitāms pie blakusparādībām vai vienkārši tas tāpēc, jo tuvojas mēnešreizes? Tāpat nesaprotu šito - jau kādas trīs, četras dienas sāp ikri kājām. Receptē lasīju par blakusparādību, ka var sāpēt viena no kājām.. Izklausās jau galīgi muļķīgi jā, bet esmu noraizējusies - vai tiešām tas arī būtu no šīm tabletēm? Un vai tas drīz pāries? It kā pārējais viss būtu normāli.. Pagaidām nav gadījies nevienu tableti ne izlaist, vienmēr laikā iedzerts un tā.. Bet tomēr ir uztraukums. Vai šo iemeslu dēļ uzreiz vajadzētu iet pie dakteres un lūgt izrakstīt citas kontracepcijas tabletes vai tas ir tikai normāli, kamēr organisms tā teikt pierod?
03.05.2012 21:27 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Vispār tām meitenēm, kurām ārsti veselības dēļ liek lietot OK, to vajadzētu darīt, jo lasot dažādu informāciju ir dzirdēts, ka tieši nelietojot OK vēlāk bērni var nebūt, protams, vajag atcerēties, ka tas ir ne jau visām meitenēm, tomēr, ja liekas, ka ārsts nepamatoti liek dzert, tad vajag iet pie cita ārsta pēc viedokļa, nevis pašai noteikt diagnozi un to vai vajag/ nevajag lietot. ;)
07.01.2013 12:42 |

Reitings 77
Reģ: 15.02.2012
Kāda no jums ir pārtraukusi lietot tabletes, kad paciņa ir tikai pusē?
Jau minēju savus simptomus un nu jau ir pavisam slikti, katru dienu mostos ar nepanesamām galvas sāpēm, kas mijās ar sliktu dūšu, reiboņi, piepūties vēders, par kašķīgumu nemaz nerunājot un naktī vairākas reizes mostos augšā un esmu lietojusi tikai 10 dienas un jau ir tik traki, ka vairs negirbu tos sūdus lietot, zvanīju savai dr. viņa būs tikai rīt, bet vecmāte no ginekoloģijas nodaļas teica,ka nedrīkst pārtraukt kamēr nav izdzerta visa paciņa utt utt, bet ko tad man darīt, mirt nost?? :( es taču saprotu, ka tas izsauks asiņošanu, bet cik lielā mērā tas var nočakarēt ciklu? kādai reāls piemērs ir zināms?
08.01.2013 15:48 |

Reitings 77
Reģ: 15.02.2012
un smieklīgākais, ka tā vecmāte izlikās pirmoreiz dzirdam, ka ir tādi simptomi un, ka es gandrīz vai vienīgais retais gadījums, kam ir blakus parādības, kas vēl jo vairāk liek neticēt ārstiem!
08.01.2013 16:09 |

Reitings 8272
tev droši vien ir jāiet pie ārsta un jāstāsta, jo ne visām der vienas tabletes. tieši tādēļ arī ir tas plašais klāsts. varbūt tev ikri sāp dē''l tabletēm, bet varbūt vnk esi šīs dienas pavadījusi daudz uz kājām, kkur tālu gājusi vai varbūt darbs tāds. varbūt vnk nedzer viņas un paskaties, kas notiek un tajā laikā izsargājieties savādāk.
08.01.2013 16:18 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
gribēju jautāt meitenēm, kas lieto mini - pille's
ārsts izrakstīja Cerazette .. gribēju zināt jūsu pieredzi ar šīm tabletēm. Vai pirms tam lietojāt kombinētās un tad pārgājāt uz minipillēm, blakņu salīdzinoši mazāk vai gluži pretēji ? Vai uzreiz parakstīja šīs ? Stāstiet visu, kas sakāms par viena hormona kontracepciju :)

Kādreiz lietoju kombinētās, tagad divus gadus nelietoju nekādas. Gribu atsākt, un izrunājot ar ārstu visu, kas neapmierināja iepriekšējās - izrakstīja šīs. Man tik ļoti bail ATKAL pieņemties svarā, ļoti nomocījos metot to visu nost :( Kas arī bija galvenā, bet ne vienīgā blakne. Bija arī libido kritums, bet tas tāpat - vairāk vai mazāk - ir galvā. Ļoti ceru, ka no šīm nekas tāds nebūs, ārsts arī apgalvo, ka esot mazāk blakņu .. BET izlasot instrukciju, svara un libido problēmas minētas kā visbiežākās blaknes...
26.11.2013 17:56 |

Reitings 400
"jau kādas trīs, četras dienas sāp ikri kājām." - orālajai kontracepcijai ir paaugstināts trombožu risks un dziļo vēnu trombozei viens no pirmajiem simptomiem ir sāpīgi ikri Ir tāda analīze "D-dimēri" ko nosaka pie trombozēm. Ja tie ir paaugstināti, tad domāju, ka noteikti ka jāatceļ kontracepcija, lai neveidotos trombi.

+++
26.11.2013 21:52 |

Reitings 3
Reģ: 20.03.2018
Sveikas meitenes. Man ir problema saksu ar to kad man nav menstruaciju reibst galva un es lietoju kontracepcijas tabletes cerelle esmu satraukta dzivoju anglija pie arsta iesu vai nu nakosnedel vai nu nakosmenes. Testi ir negativi. :-/
20.03.2018 15:35 |

Reitings 3
Reģ: 20.03.2018
Sveikas meitenes esmu nedaudz satraukta protams pie arsta vel nesmu bijusi bet iesu. Gribeju paprasit es lietoju cerelle kontracepciju un man jau ilgi nav menesreizu reibst galva un testi negativi. Man ir jau puika. Bet otru nevelos padalieties ludzu.
20.03.2018 15:38 |

Reitings 3
Reģ: 08.11.2017
sunkissed , es jau kādus 2 gadus lietoju Belara. Blakusparādības man bija tikai kādu pirmo mēnesi (smērēšanās, biju emocionālāka). Svars nepieauga. Man par tabletēm nav nekādu sūdzību, pagaidām neplānoju pārtraukt.
20.03.2018 15:57 |

Reitings 80
Reģ: 17.12.2017
Cerelle kontracepcijai nav tā tukšā nedēļa, kas būtu paredzēta mēnešreizēm. Visas 28 tabletes ir pilnīgi veinādas,kas jālieto bez pārtraukuma. Brīnos, ka ārsts iepriekš nav paskaidrojis, ka šīs hormonalās tabletes padara periodu neregulāru vai kritiskās dienas izkrīt pa visam.
Nav iemesla nekādam satraukumam un esmu pārliecināta ārsts pateiks tieši to pašu, jo pati esmu lietojusi tieši šī ražotāja kontracepciju un pieredzējusi to, ka tās pazūd pat uz pus gadu.
Iemesls galvas reibšanai noteikti ir stress, ko pati sev radi.
20.03.2018 16:07 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
medikamentu lietošanas zelta likums - nekad nelasīt instrukcijā blakusparādību sadaļu. Šitā es esmu dārgām un vajadzīgām zālēm caurejas un vēl nez ko piedomājusi. Ja kas mainās pašsajūtā, tad var lasīt, citādi - labāk pietaupīt nervus un koncentrēties uz to, ko tās zāles ārstēs/ ietekmēs organismā.
20.03.2018 16:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits