kontracepcijas tablešu blakusparādības

Reitings 12
Reģ: 03.05.2012
Sveikas! Noteikti saistībā ar kontracepcijas tabletēm šeit ir ne viena vien diskusija, bet tomēr.. Man ir 22 gadi. Nolēmu uzsākt lietot kontracepcijas tabletes. Ginekoloģe izrakstīja DAYLETTE. Esmu jau pie 20. tabletes. Sāku dzert it kā kā norādīts receptē - ar pirmo mēnešreižu dienu. Bet tā arī nesapratu, kad beidzās mēnešreizes, jo tikai pirms pāris dienām beidzās asiņošana, pareizāk,- smērēšanās. Ok, tas skaitās pie blaknēm. Tāpat kā nelaba dūša vakaros pirmās dienas uzsākot lietošanu.. Bet tagad smērēšanās it kā ir pazudusi, nelabā dūša, galvassāpes arī, bet nu ir citas problēmas, ja tā var teikt. Nu jau otro dienu pēc kārtas sāp vēdera lejasdaļa, ko nesaprotu - vai tas arī ir pieskaitāms pie blakusparādībām vai vienkārši tas tāpēc, jo tuvojas mēnešreizes? Tāpat nesaprotu šito - jau kādas trīs, četras dienas sāp ikri kājām. Receptē lasīju par blakusparādību, ka var sāpēt viena no kājām.. Izklausās jau galīgi muļķīgi jā, bet esmu noraizējusies - vai tiešām tas arī būtu no šīm tabletēm? Un vai tas drīz pāries? It kā pārējais viss būtu normāli.. Pagaidām nav gadījies nevienu tableti ne izlaist, vienmēr laikā iedzerts un tā.. Bet tomēr ir uztraukums. Vai šo iemeslu dēļ uzreiz vajadzētu iet pie dakteres un lūgt izrakstīt citas kontracepcijas tabletes vai tas ir tikai normāli, kamēr organisms tā teikt pierod?
03.05.2012 21:27 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Nereti jau ir tāda situācija, ka dāmīte izdomā - aij, nu labi, pamēģināšu tās tabletes, varbūt man nemaz nebūs nekādas blakusparādības.. Un tad tik aiziet pie ārsta, dabū recepti, saklausās, ko teikusi draudzene, izlasa internetā 70 sliktas atsauksmes un nu tik gaida, kad parādīsies pirmās blakusparādības. :D Cik bieži aizmirst, ka katrs organisms ir savādāks un katrās tabletēs var būt savādāks hormonu sastāvs, kas tikai norāda uz to, ka nevajag teikt, ka visas tabletes sliktas, jo kas der vienai, citai neder. Nebeidzat pārsteigt, sievietes :D Ja ir problēmas, kuras nevar rasties no citām lietām, piemēram krūšu palielināšanās un jūs tas nepamierina, zvaniet ārstam, runājiet vizīti un ejiet pēc citas receptes. Te neviens tādas neizsniedz. Vislabākais draugs ir instrukcija. Ja tur kaut kas nav minēts, tad var jautāt un interesēties, tik un tā labāk ir pazvanīt ārstam. Un rodas jautājums - pie kāda ārsta jāiet, lai viņš nepateiktu, ka pirmajā mēnesī var būt kādas problēmas, organisms var nepieņemt uzreiz? Šādas tabletes uzsākot lietot, ir jārēķinās ar to, ka organisms pirmajā mēnesī tikai pierod, jo hormoni mainās! Veiciet savu research pirms ārsts izraksta tabletes, ja nezinat, kas ir Balera vai Daylette, nevarat atrast atsauksmes, tad pajautājiet citas, zināmākas tabletes...
04.01.2013 17:39 |

10 gadi
Reitings 151
Reģ: 08.04.2010
Kā mana ginekoloģe teica, neklausies ko stāsta apkārt, tabletēm ir savi plusi un ir arī mīnusi, manām Yasminelle ir vairāki plusi nekā mīnusi, lietoju ļoti nesen, ceru, ka nekādu sarežģījumu nebūs, pagaidām nekas vairāk par smērējumiem nav ( jo ir pirmā nedēļa tikai) .
04.01.2013 17:48 |

Reitings 63
Reģ: 20.04.2012
Esmu kategoriski pret hormonālajām tabletēm. Vēl jo vairāk, ja tās tiek lietotas ilgstoši. Man pazīstamās meitenes, kuras lietojušas tabletes, tagad cīnās ar sekām. Lielākā daļa ar lieko svaru, citas ar seks nevēlēšanos vai nespēju beigt utt.
"Brīnišķīgākais" pirmērs ir exvīra māsa, kura no trauslas, slaidas meitenes pārvērtās par ļooooti apaļu meiteni. Trakākais tas, ka svarā sāka pieņemties ļoti strauji, bet patreiz nespēj pat kilogramu nomest.

Pati neesmu tabletes lietojusi un nu jau desmit gadus mana kontracepcija ir spirāle, taču, nezinu vai spirāli var lietot pirms esi dzemdējusi.

Par krūšu izmaiņām, diez vai, ka tas tāpēc, ka hormonālās tabletes tiek lietotas. Domāju, ka organisms pats tā teikt kaut ko regulē. Tik pat labi, varu teikt, ka manu krūšu palielināšanās iemesls ir jaunās spirāles ielikšana.
04.01.2013 17:57 |

10 gadi
Reitings 8191
Laila, vairākumā gadījumu sievietes pašas ir vainīgas pie tā, ka paliek apaļas un neko nedara, respektīvi, ja ZIN, ka strauji pieņemas svarā kontracepcijas tablešu dēļ, tad tās ir vai nu jābeidz lietot, vai nu jāmaina uz citām. Atbildot arī uz iepriekšējo jautājumu par krūtīm - man palielinājās par izmēru, jā, tas notika tablešu dēļ.
04.01.2013 18:05 |

Reitings 165
Reģ: 08.11.2011
lietojot tikai nedēļu es jau jūtu,ka katru dienu jūtos emocionāli nestabili, vislaik nāk raudiens, esmu aizkaitināta un dusmīga par katru nieku, kgan tā iepriekš nekad nav bijis, tik izteikti un vispār.

man arī šitā bija, bet tikai pirmajā mēnesī, kad sāku lietot. un arī sāpēja kājām vēnas + krūtis jūtīgas pirmo mēnesi. :(
04.01.2013 18:08 |

Reitings 165
nesaprotu par kādu pieņemšanos svarā te iet runa, man personīgi neviens liekais kg nav nācis klāt, drīzāk krīt nost tie kg :D :D
04.01.2013 18:10 |

Reitings 77
Reģ: 15.02.2012
nu jā, vienu pačku izlietošu, tad arī varēšu skaidri saprast kā ir ar svaru, emocijām un galvas dullumu, ja viss būs ok un nostabilizējies, tikai priecāšos, ja ne, tad metīšu nost.. :(
04.01.2013 18:11 |

Reitings 165
man pat parādījās nelielas problēmas ar puisi, nevarēja vispār saprast kādēļ es tik ''asa'' biju :D
04.01.2013 18:14 |

Reitings 77
domāju gan, man brīžiem par sevi sanāk smiekli, reklāmās raudiens nāk, pat kur reklamē kurpes vai tamponus :D un kašķīgums vienk pat neparko, vislaik asi runāju, pašai ļoti nepatīk :(
04.01.2013 18:46 |

Reitings 537
Reģ: 02.11.2012
Es lietoju yasminelli, jau vismaz gadus 4. Svars ir tieshi taads pats kilograms kilogramaa. Esmu palikusi ja nu vieniigi tikai tievaaka, laigan nekad neesmu bijusi pat apaliiga. Kruutis noteikti ir palikushas lielaakas bet nu tas varbuut arii ka es vnk esmu paaugusies. Kas mani visvairaak priecee ka ir paraadiijies ljoti izteikt viduklis, agraak tik izteikts nebija. Atceros pirms saaku lietot tabletes taas bija manas lielaakaas bailes ka paliktshu kaut par kilogramu resnaaka, bet nu esmu ljoti apmierinaata ar vinjaam.
04.01.2013 19:40 |

Reitings 165
Chanele, vai tev joprojām,tik ilgi lietojot, arī katra mēneša sākumā pirmajā dienā ir slikta dūša no 1.tabletes?
elina, būs labi, tas pāriet :D
04.01.2013 19:46 |

Reitings 537
Reģ: 02.11.2012
nee man nekad nav slikta duusha bijusi, ja nu vieniigi piedzeros:)
04.01.2013 21:17 |

Reitings 77
vakardien runājām un šodien ziņās - http://www.tvnet.lv/sievietem/aktuali/448848-francija_ierobezo_kontracepcijas_tablesu_lietosanu_ko_latvija
05.01.2013 12:23 |

Reitings 2805
Reģ: 25.07.2011
Viena mana draudzene (es tik tiešām nezinu kur!) izlasīja, ka sākot lietot tieši tās noteiktās tabletes, apmatojums augot ātrāk. Nē, nu ticiet vai nē, meitene sāka iet uz vaksāciju 2x biežāk. Tad viņa to pārjautāja ginekoloģei un viņa teica, ka tā nu gan nav šo tablešu blakusparādība, bet draudzene, protams uzstāja, ka tā ir! Vai tik nav tā, ka lielākā daļa salasās, ka notiks tas un tas un kad parādās kaut mazākā lieta, tad uzreiz tā ir blakusparādība? Domām spēks tā teikt.
05.01.2013 12:29 |

Reitings 77
es īstenībā ļoti piekrītu viedoklim, ka lv ārsti dala šīs zāles pa labi, pa kreisi, nemaz neveicot hormonu analīzes, kā arī nevaicājot par smēkēšanu uc lietām, kas ir svarīgas izrakstot kontracepciju attiecīgam cilvēkam.

tas ir viens liels bizness, cik daudz nav nācies dzirdēt, ka dakteri izraksta zāles, īsti nepārliecinoties vai tās vispār atbilst esošajai slimībai utt. Es personīgi ārstiem ļoti neuzticos. un kad man pateica, ka jālieto kontracepcija un tas ir vienīgais veids kā sakārtot to, kas man nav kārtībā, mani pārņēma šausmas, jo vienmēr uzskatīju, ka nekad tos sūdus negrūdīšu savā organismā, bet veselības apsvērumu dēļ tomēr mēģinu un personīgi pašai šķiet, ka metīšu nost. ja ir bijuši tik daudz gadījumu, ka pat 2 mēn lietošanas laikā nāk klāt +10 līdz + 20 kg, tad kkas tur nav normāli.
Veicās tām sievietēm, kurām nav nekādu blakusparādību, tiešām apskaužu. Jo mans emocionālais disbalans pilnīgi nav izturams, pamodos atkal jau ar briesmīgu garastāvokli, bet vispār esmu ļoti priecīgs cilvēks un šis man nav pieņemami, vislaik staigāt itkā man būtu PMS. :(
05.01.2013 13:12 |

10 gadi
Reitings 8191
Sibilla,protams,ka 90% visu sho blakusparadibu ir sievieshu iedomas. Un kaut ka neviena pat necenshas apsvert domu nomainit tabletes,nevis izdzert menesi,pateikt,ka tabletes ir suds un nu tikai sludinat,ka viss slikti. Un tadas muljkjibas,ka apmatojums sak augt atrak sen nebiju dzirdejusi :D
05.01.2013 14:17 |

10 gadi
Reitings 4364
Reģ: 03.08.2009
es lietoju riņķi un man sākumā arī bija tas pats - kašķīgums, garastāvokļa maiņas, seksu negribējās . Nekādas nelabas dūšas un galvassāpes vai vēl sazin kas nebija gan . bet pēc mēneša vai diviem organisms bija pieradis un šitādi joki vairs nebij. Ja nu ik pa laikam izteikts PMS :D

Bet par to svaru - man ir nācis klāt un krūtis arī lielākas, bet tik pat labi tas svars būt arī no sēdošā darba (vismaz 8h esmu darbā) un nepietiekamas slodzes ( kā reiz nomainīju deju kolektīvu kur vairs nebija tik mežonīga slodze kā iepriekšējā) ..
05.01.2013 14:20 |

Reitings 69
Reģ: 29.01.2009
Mietenes, jums vajadzētu iepazīt hormonu darbību, pirms vispār sākt hormonus lietot. Ja sievietei ir paaugstināts vīrišķo hormonu daudzums un viņa sāk lietot hormonus, tad jā, visticamāk krūšu izmērs palielināsies, pieaugs arī svars, sieviete kļūs raksturā sievišķīgāka (raudulīgāka, emocionālāka) - jo pieaug sievišķo hormonu īpatsvars! Arī seksu visbiežāk gribēsies daudz mazāk, jo vīrīškais hormons tiek pazemināts, bet tieši tas ir hormons, kas liek sievietēm gribēt. Sievietēm atseviška gribošā hormona nav, gribēt liek vīrišķais hormons testosterons (androstendions). Bet hormonālā kontracepcija to līmeni samazina!
Ja sieviete hormonus sāk leitot ne tāpēc, ka vīrīšķais hormons ir par daudz, bet vienkārši, lai izsargātos, tad blakusparādību visbiežāk būs mazāk, jo hormonu līmenis tablešu ietekmē tik daudz nemainās, kā tas ir pirmajā gadījumā. Taču arī pieaug sieviešķo hormonu īpatsvars. Un sievišķie hormoni ir tie, kas atbild par to, lai sieviete būtu sievišķīga (formīga, ar nedaudz apaļīgu punci, gurneim, krūtīm, ar skaistiem matiem, gludu ādu, jūtīga, emocionāla, auglīga, bet arī mazāk griboša, jo sievišķie hormoni neliek sievietei gribēt seksu un spēt gūt baudu, par to atbild vīrišķie hormoni! Tie ir mums katrai, citai vairāk, citai mazāk.
Tapēc nav nepieciešams spekulēt par to, kādas blakusparādības man būs vai varētu būt no tablešu lietošanas, bet paskatīties uz savu hormonu līmenu un veselību un viss būs skaidrs - ir vērts lietot vai nē.
07.01.2013 12:20 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Un vēl, esmu dzirdējusi, ka hormonālo tablešu lietošana ir pat veselīga, tiešām novērš pat audzēju rašanos?

nesen lasīju, ka palielinās audzēju risks, bet patiesās OK sekas varēs redzēt tikai vēlāk.
07.01.2013 12:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits