Peles sindroms

Reitings 613
Reģ: 29.01.2009
Man jau gadiem aktuala tēma - kā tikt vaļā no peles sindroma?? Skolā pēc atzīmem biju labākā, izcilniece, bet uzvedībā - klusā, nemanāmā pelīte. Tas pats augstskolā. Tagad darbā. Negribu lai izklausās pēc lielīšanās, bet es patiešām esmu ļoti laba speciāliste savā jomā, es visu varu, saprotu, spēju, BET es kaut kā nespēju to parādīt uz āru. Šodien padzirdēju, ka uzņemums meklēs nodaļas vadītāju, darba pienākumi tie paši, ko es tagad daru, tikai plašākā līmenī. Un nevienam pat prātā neienāk, ka mani varētu paaugstināt un ka es to varētu darīt. Jo vajag jau harizmātisku līderi, kas es neesot. Kā man nomest to čaulu un atvērties un kļūt par tādu? Riebjas būt tai pelei mūžīgajai :(
03.05.2012 10:34 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
meitenes, līderis un kompānijas dvēsele ir divas dažādas lietas darbā!
03.05.2012 10:51 | nosūdzēt | saite

DIO, es savukārt, nepiekrītu, ka tās ir divas dažādas lietas....
03.05.2012 10:59 | nosūdzēt | saite

Vai esmu ko pārpratusi? :)
03.05.2012 11:34 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
DIO, neesi, bet kāds sakars kompānijas dvēselei ar čomošanos? Manās acīs - nekāda.
03.05.2012 11:35 |

Reitings 92
Reģ: 26.04.2009
Es tā padomāju, ja runa ir tikai par darbu, tad līderim nemaz nav jābūt (un vismaz manā darba vietā nav) kompānijas dvēselei un nebūt nav jābūt ļoti komunikablam un atvērtam...
Ja mēs par līderiem uzskatām tos, ka strādā vadošos amatos, tad mūsu CEO, finanšu direktors un mārketinga direktors un ražošanas direktors ir pat ļoti intraverti cilvēki.
03.05.2012 11:42 |

Reitings 4703
vienrz
Manā skatījumā pavisam vienkāršs un tiešs, darbinieki, kas darbā vai noteiktās kompānijās kļūst par kompānijas dvēselēm, ir vienmēr tie, kas klausās visus un visu, jo tieši tāpēc viņi ir kompānijas dvēseles, viņi grib vienmēr būt iekšā visur un vienmēr, viņiem ir svaŗīgi, ko kompānija domā par viņiem, viņiem ir svarīgi būt šajā lomā, citādi viņi nejūtas labi.. šis raksturojums ir manas domas, kā es redzu kompānijas dvēseles un arī pieredze ar šādiem cilvēkiem, bieži vien liekas un var sajaukt, ka liekas, šie cilvēki varetu būt līderi, bet patiesībā īsti nevar, jo viņiem ir svarīgāka loma un apkārtējo cilvēku domas, līdz ar to, viņi nevar būt strikti, jo līdera svarīgāka viena no nepieciešamākajām īpašībām ir stingrība, tā teikt turēt grožus rokās :)
03.05.2012 11:43 |

Reitings 4703
pasaka, tieši tā, vairumā lielajos amatos vadītāji ir intraverti cilvēki, bet perfekti plānotāji :)
03.05.2012 11:45 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
kompaanijas dveesele ir cilveeks, kuru deelj vinja harizmas miil visi un parasti taadi cilveeki ir miilji, jauki un saprotoshi.
liideris savaa buutiibaa ir bezjuutiigs maita ar stingriem principiem. vinjam ir jaaprot noglabaat liidzjuutiibu, labsirdiibu dzilji laadiitee un jaaprot cilveekus izriikot bez sirdsapzinjas paarmetumiem, turklaat jaadara tas taa, lai tas liktos dabiski un paareejiem nerastos nekaadi protesti. liiderim ir jaaprot upureet, jaaprot staadiit meerkji augstaak par draudziibu un objektiivi noveerteet situaaciju, neiesliigstot personiigajaas simpaatijaas un jaamaak nosleept jebkuras shaubas un nepaarliecinaatiiba par sevi vai par pienjemtajiem leemumiem. tieshi tas liek cilveekiem justies droshi, ka tas ir iistais cilveeks, kas meerkji novediis liidz galam un vinjam var sekot.
03.05.2012 12:03 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
DIO, okei, man ir nedaudz savādāks priekšstats par kompānijas dvēselēm, bet protams, es nebūt neapgalvoju, ka viņi vienmēr ir vai var būt līderi, tikai saku, ka tādas īpašības palīdz. :)

Par tiem intravertiem un ekstravertiem - es uzskatu sevi par intravertu, bet kā jau teicu, kādam atklāt manī līderisma īpašības tas nav palīdzējis.
Personība ļoti palīdz, kā minēja BaCk. Jo piemēram, Ričards Brensons pēc tipa ir tieši intraverts, taču tiek uzskatīts (cik nu lasīti raksti par šiem tipiem), ka pārveidojis sevi par ekstravertu strādājot ar cilvēkiem. Palasot viņa biogrāfiju, skaidrs, cik ļoti personība ir palīdzējusi biznesā. Stīvs Džobss tiek uzskatīts par vienu no labākajiem līderiem un viņš ir ekstraverts, nevis intraverts.
Bils Geits ir intraverts, bet par viņa personību un līderisma kvalitātēm ir maz dzirdēts, tas jau drīzāk ir gadījums, kad smadzenes bijušas svarīgākas par harizmu.
03.05.2012 12:05 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Dio+!Man liekas ,ka labs liideris nepielaiz sev loti tuvu padotos-nedraudzeejas,jo tas var loti slikti ietekmeet darbu...!:)
03.05.2012 17:46 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Tikai no tevis pašas viss ir atkarīgs.Es zinu,ka es nekad nebūšu līdere,nu raujies uz pušu kaut vai,bet nebūšu.Tas nav man.Ja es mēģinātu no sevis spēlēt kkādu līderi,tas būtu diezgan smieklīgi no malas,jo man tas nenāktu dabiski.Tā būtu izlikšanās par to,kas es neesmu.Es skolas laikā biju pele,bet augstskolā atvēros un sāku elpot.Tas mani nepadarīja par līderu materiālu,bet vnk par atvērtāku,ne tiik klusu un nemanāmu cilvēku.Es neesmu līderu tips.Mans draugs ir līderu tips.Nekādas grāmateles nelasa un no sevis neko nespēlē.Viņš vnk tāds ir.Stulbi un nodrāzti izklausīsies,bet-dzimis līderis.Es vispār uzskatu,ka par harizmātisku un labu līderi nevar iemācīties būt.Tāds tu vai nu esi vai neesi.Manuprāt,harizmu nevar iemācīt grāmateles vai kaut kādi kursi.So,varbūt tu vnk neesi līderu tips,jo kā jau te tika iepriekš minēts-nu nevar visi pasaules cilvēki būt līderi.Turpini darboties čakli kā darbojies šobrīd,bet vnk mēģini kļūt redzamāka,atvērtāka pret citiem-lai pārējie redz,ka kaut gan neesi dzimusi līdere,vienalga esi ļoti laba speciāliste un varētu būt pelnījusi paaugstinājumu.
Varbūt vnk netaisi to šausmīgo latiņu-nu tik man jābūt pa varītēm līderei,savādāk nekas nesanāks utt.Varbūt vnk uzstādi mērķi būt drošākai,atvērtākai,redzamākai,ne tik pelēkai utt.To varētu būt vieglāk sasniegt.
03.05.2012 18:14 |

Reitings 231
Reģ: 03.05.2012
Es esmu izgājusi cauri veselai dzīves skolai! :) Pamatskolā biju klusā pele, kas tikai zubrījās... nu tāda: ar lielām brillēm un nemoderna. :D Tas ģimnāzijas laikā sanāca aplauziens, jo visa klase bija līderi (komerczinību novirziens). Upss... nepaveicās, vai tieši paveicās. :D Un tad nāca universitātes laiks, kur vairs neviens ne ar vienu neauklējas, pašam par sevi jācīnās, jāpastāv. Notika lūziens karjera un izglītībā (pateicoties krīzei) un tad nācās sakopot visu iekšējo spēku, lai izķepurotos, un bija jāpierāda sevi kā labu līderi un spēcīgu, drosmīgu personību. Neviens vārguļus nežēlo!
03.05.2012 18:35 |

10 gadi
Reitings 1167
Reģ: 18.08.2011
šķiet, ka bija tādas nodarbības lai celtu sevī pašpārliecību, tādas nodarbības, kur tiek izspēlētas visādas ikdienas situācijas, improvizācija..
03.05.2012 19:17 |

Reitings 16208
SpaNic-es arii izgaaju cauri tadam trenninam seit!Vispaar loti paliidzeeja!Atceros ,ka notureejos liidera pozicijaa apmeram gadu!Iztureeju godam!:)
03.05.2012 19:21 |

10 gadi
Reitings 1167
Reģ: 18.08.2011
emmanuelle, tās ir Tavas gleznas, kas mainās profila bildē?
03.05.2012 19:29 |

Reitings 16208
SpaNic-jaa !:)Tie ir mani gara darbi-viss kas ieksaa ,tiek izlikts gleznaas!
03.05.2012 19:32 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Trenē pašapziņu, pārliecību par saviem spēkiem. Hobiji, iziešana no komforta zonas, uzdrīkstēšanās.
Sāc komunicēt. Esi atvērta, cilvēkiem patīkama, nebaidies uzsākt sarunu un nebaidies no acu kontaktiem. Tas, vai skaties acīs un vai stāja ir gana stalta, tiiiik daudz pasaka par cilvēku. Runā par saviem panākumiem, stāsti kolēģiem, ko es paveikusi, cik veiksmīgi esi novadījusi projektu. Lai viņi zina par tevi, lai tu viņiem saisties ar panākumiem, veiksmi un izdošanos. Lai viņi jūt, ka tu vari dot pienesumu, jo kā gan savādāk lai viņi uzzina tavu vērtību?
Es saprotu, ja esi intraverta, tad ir grūti spert pirmos soļus, bet uzskati to par vienu no saviem darba pienākumiem - būt komunikablai. Tas liks manīt priekšniecībai, ka esi atvērta jebkādiem karjeras izaicinājumiem.
Darbs, darbs, darbs ar sevi, bet viss ir panākams. Un es tiešām silti iesaku nodarboties ar kādu hobiju, kas tev var dot pārliecību par savām spējām, prieku un bonusā vēl vienu topiku, par ko ar kolēģiem parunāt.
03.05.2012 20:22 |

Reitings 1449
Reģ: 03.07.2011
es agrāk biju tāda klusā pele,kas kautrējas un nerunā.
sapratu,ka patiesībā es tāda neesmu,bet skolā jutos atstumta.
notika kaut kāds klikšķis galvā un viss, pēkšņi pārstāju kautrēties par saviem kompleksiem,pārstāju stāvēt malā,bet skaļi par tiem pasmējos pateicu-haha man tur tas un tas ir tā,nu un :D
un tā es tiku tam pāri :)

tagad es esmu tā,kas uzkāps uz galda,ja vajadzēs,kas darbā cīnīsies par savu viedokli, kas sapulcē piecelsies un runās.

un tā jūtos labāk.
03.05.2012 20:41 |

Reitings 140
Reģ: 29.01.2009
es uzskatu, ka tu vai nu esi vai neesi līderis. jā, te jau daudzas meitenes minēja piemērus, kā no noslēgtām kompleksainām būtnēm pārtvērtušās un atraisījušās. bet tas nav viens un tas pats, atvērts cilvēks, kas bez kompleksiem var uzkāpt uz galda un teikt tostu, manā skatījumā nav uzskatāms par līderi, bet par pašpārliecinātu, drošu, komunikablu, bezkompleksainu cilvēku. arī līderim tādas īpašības var piemist, bet tas noteikti nav tas pats. tie,kas ir līderi, tādi ir jau no dzimšanas - bērnu laukumā, bērnudārzā, skolā, vēlāk darbā. tas nenozīmē, ka visi pārējie ir pelēkās peles, nē. ir arī tādi cilvēki, kā jau minēju sākumā, kas uzkāps uz galda pasācienā, bet viņi nebūs līderi.

autorei - tu noteikti vari strādāt ar sevi un kļūt sabiedriskāka un atvērtāka, kā arī pamanāmāka un noteikti piesakies uz paaugstinājumu, bet es nedomāju, ka no tevis iznāks līdere. bet tas nav slikti, visi nevar būt līderi, un tas arī nav vajadzīgs. un tu neesi ne ar ko sliktāka par viņiem. pie tā visa - ja jau tas darbs ir principā tas, ko tu dari, tad varbūt, ka arī pietiks ar to, ka tu strādāsi pie sevis un atvērsies.
04.05.2012 01:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)