Jā, darba devējiem gan ir paveicies, ka ir tādas, kas uzskata, ka 3 gadi jāpievelk josta un jādzīvo tikpat kā no zila gaisa, lai kādam ko pierādītu. Tam ir doti 3 mēneši pārbaudes laiks, kad darba devējs pārliecinās, kā tad darbinieks strādā, kādas ir viņa prasmes un spējas nevis 3 GADI.
Man arī ir diploms PR/reklāmas jomā, bet negrasos "pašīt" Latvijas aģentūrās, kas izkalpina asistentus par 300Ls mēnesī, uzgrūžot darbus, kas paveicami 12-14 stundās diennaktī, papildus liekot tulkot blāķiem papīru, lai ietaupītu uz tulkošanas izdevumiem. Bonusā, protams, telefonu neapmaksā, transportu arī, nemaz nerunājot, ka vēl darba darīšanas kārto tērējot savu smieklīgo aldziņu. Saprotu, ka var 3-6 mēnešus tādā režīmā strādāt, bet ne jau GADIEM, jo, manuprāt, tā ir bezkaunība, kas iespējama tikai LV.
Par tādu darbu kā apraksta diskusijas autore, manuprāt, normāli būtu maksāt sākot no 450Ls uz rokas, ņemot vērā dzīvošanas/transporta izmaksas Rīgā. Un, ja godīgi - par kādu dižo izaugsmi var runāt uzņēmumā, kurā ir 6 darbinieki? Domā, ka kādu atbrīvos, lai paaugstinātu asistentu vai speciāli paplašinās biroju, lai uzcītīgajam meitēnam vietu radītu?! Diez vai..
Ja man būtu alga 300Ls un es dzīvotu viena, man vienkārši nav ilūziju, kāds prieks var būt dzīvot - nomaksāt dzīvokļa izmaksas un visu mēnesi rīt roltonus?