Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Veselīgas pusdienas vīrietim

Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Man ir problēma :D
Mans vīrietis, kurš parasti pārtiek no visa, izņemot veselīgu pārtiku, nu ir uzikts uz stingras diētas un zāļu režīma - negulētas naktis, sviestmaizes un sports organismu sabeidzis.
Un man ierasto karbonāžu, asās mērces un visu citu foršu ēdienu vietā jāgatavo kas vārīts, sutināts, svaigs.
Labi ir tas, ka sāk parādīties zaļumu sezona un tie man aizstās ķiplokus, čili utt., bet ko darīt ar gaļu tā, lai tā būtu garšīga?
Ir kādas labas receptes, kas neprasa daudz laika un garšo pēc kaut kā?
Būšu pateicīga par visiem ierosinājumiem :)
02.05.2012 18:58 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Man jau liekas, ka gaļa vispār ir vīrieša pamatēdiens, tāpēc nedomāju, ka tev to vajadzētu ierobežot. Ja agrāk taisīji ar asām piedevām, tad tagad izmanto neasās mērces, parastās garšvielas, liec tikai nedaudz - smaržai :)
Piemēram, vistas filejas var vispār bez garšvielām taisīt. Sakult olu ar miltiem un filejas maisījumā apsmērēt, sanāks vistas karbonāde. Tāpat ar cūkgaļu... :)
Tāpat arī nedomāju, ka vīrieti jābaro tikai ar dārzeņiem un gaļu, noteikti klāt dod kartupeļus, rīsus, griķus, makaronus, tikai blakus arī dārzeņus. Tādā veidā vīrietis būs paēdis ;)
02.05.2012 19:13 |

Reitings 209
Reģ: 05.06.2009
He he..lasot Spotorno komentāru, it sevišķi uz beigām, izklausās, ka vīrietis būtu jauks, mīļš dzīvnieciņš :)
02.05.2012 19:25 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Godīgi sakot ātras receptes gardai gaļai... nuuuuu... kāpēc es tā novelku, jo gaļa ir liellops, vista nu tā ir viegla gaļa... es teikšu tā, veselīgam ēdienam jābūt svaigam. Tātad, ja agrāk gaļu cepi, tad mēģini piemēram to pašu vistu vairāk nevis cept, bet sautēt, izmanto olīveļļu, ne extra virgin, atmet pārējās eļļas. Iemācies pagatavot svaigus, gardus zaļus salātus ar eļļām, ne krējumiem. Gardas receptes sanāk ar laiku... arī ar laiku tikai atklāsies kādas garšvielas vari apmainīt... piemēram čīllī ir labs, izņemot gadījumus, ja puisim vispār ir problēmas ar kunģi. Mājās var gatavot rudzu sendvičus, kur var arī izpausties zaļumu un sutētas gaļas variācijās... receptes ir daudz.. atliek tik izvēlēties :) Es par veselīgu dzīves veidu :)
02.05.2012 19:26 |

Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Lai gaļa garšīgāka, bet bez asām garšvielām - pievieno sojas mērci.
Gaļu citreiz var pamainīt ar zivi, ja vīrietim garšo. To var apliet ar svaigi spiestu citrona sulu.
Sāls vietā jūras sāls.
Man personīgi ļoti nepatīk stāvēt pie plīts, tāpēc lielu daļu no ēdieniem taisu cepeškrāsnī - cepti dārzeņi (kartupeļi, burkāni, ziedkāposti, cukini, sīpoli, utt) ar rīvētu sieru, zivis, vista, picas, sāļie mafini, utt.
Ļoti vienkārši un ātri - aukstā zupa, omlete ar dārzeņiem, dažādu veidu salāti...
02.05.2012 19:28 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
viens no vieglākajiem veidiem ir sākt ar sautējumiem... dārzeņi, saknes + gaļa... tas būtu lielisks sākums... bet zaļie salāti ir jāradina :)
02.05.2012 19:28 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Esmu savu draugu "uzlikusi uz 3 zivju dienu režīma" :D T.i. 3 dienas nedēļā ēdam zivi jeb garneles. Esmu sevi mazliet izglītojusi, pirms nolēmu iekļaut ēdienreizēs daudz vairāk zivju produktus. Draugs sākumā nedaudz papukstēja, bet šobrīd pats apgalvo, ka pašsajūta daudz labāka, vairs nemokas tik daudz ar smaguma sajūtu vēderā un vienmēr jūtas labi paēdis.

Zivi mēdzu pasautēt, apcept samarinētu (sojas, olīveļļas un citrona sulas marinādē) uz grillpannas (bez liekām taukvielām izņemot marinādē esošo olīveļļu), mēdzu arī vārīt buljonā (parasti lasi, burkānu, laurulapu un krustnagliņu novārījumā).

No gaļas izmantoju iepriekš nedaudz iemarinētu vistiņu, liellopu, jēru, mēdījumus (trekns NĒ cūkgaļai). Medzu aizstāt taukaino cepšanu ar grillpannas izmantošanu. Sautēju, vāru.

Padalīšos ar kādām receptēm, tik uzraksti konkrētāk kādi ir vēl tie "aizliegtie produkti". :)
02.05.2012 19:32 |

Reitings 6324
Tiesi kuņģis ir tas, kas ir sabeigts.
Nu principā nedrīkst neko pārāk sāļu, asu, treknu, un teica, ka neko ceptu (tajā skaitā cepeškrāsnī).
02.05.2012 19:50 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Var takš zupas vārīt, dārzeņu sautējumu taisīt, gaļu, kura varbūt nevis ir cepta, bet ir sutināta. Pa lielam viss jau ir atkarīgs, kāda diēta viņam tieši ir noteikta (t.i. kas ir atļauts un kas aizliegts).
02.05.2012 19:55 |

Reitings 1
Varu ieteikt Gefro veikaliņa produkciju, kas Miera ielā, pretī Laimas fabrikai. Produkti brīvi no ĢMO, dažādas garšvielas, zupas un mērces, kas noteikti nekaitēs Tava vīrieša veselībai!
31.08.2012 11:29 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits