Foto pievienošana cv

Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
Meitenes, mans atgadījums :D

Mani sazvana viens darba devējs (biju ievietojusi vienā portālā, ka meklēju darbu), ok, nosūtu savu cv, un man atraksta, lai pievienoju savu foto.
Vai tā vispār var darīt viņi?
23.04.2012 14:12 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Es gan esmu dzirdējusi, ka foto pieprasīšana nav laba prakse (vismaz Eiropas "vecajā" daļā) un tas ir tāpat kā jautāt, cik pretendentam ir gadu, vai ir bērni un vīrs u.tml. jautājumi uz kuriem nav obligāti jāatbild, jo tādejādi cilvēku var diskriminēt (neņemt darbā, ja ir mazs bērns, jo viņi bieži slimo vai neņemt sekretāri, kurai ir 56gadi u.tml.)
Bet tā ir tikai teorija.

Bet tas ir tikai saprotami, ka darba devēji vēlas redzēt aptuveni kā tad cilvēks izskatās pirms intervijas, jo izskatam ir nozīme gan veikalos, gan birojos. Galu galā šiem cilvēkiem būs ilgstoši jāsastrādājas un labāk to darīt ar patīkama paskata ļaudīm.

Un par pievienojamo foto - labāk jau kādu portretu nevis pilnā garumā un apžmiegtā kleitiņā - ja vien tas nav kāds specifiskāks darbiņš! :D
23.04.2012 15:04 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
A Jūs to foto uzliekat uz CV, teiksim stūrītī, vai sūtat atsevišķi?
23.04.2012 15:08 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ja es tagad meklētu darbu, savam CV un pieteikumam noteikti neliktu klāt fotogrāfiju. Ne jau tādēļ, ka esmu "krokodils" :D , bet ir lasīti ļoti daudz speciālistu ieteikumi, pēc kuriem esmu izsecinājusi, ka fotogrāfija nav jāpievieno.
23.04.2012 15:09 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Sūtu gan ar foto, gan bez. Tajā CV versijā, kur ir foto, esmu izvēlējusies parasto dokumentu foto, jo, manuprāt, tas ir vispieņemamākais variants.
23.04.2012 15:10 |

Reitings 78
Reģ: 03.10.2011
Foto pievienošana nedrīkst būt obligāta prasība (ja vien darbs tiešām nav saistīts tīri ar ķermeņa izstādīšanu - modeles utt.). Tomēr jāatceras, ka intervijas laikā tevi redzēs tik un tā un, ja nepatiksi, tāpat atradīs ieganstu, lai nepieņemtu darbā.
23.04.2012 19:34 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Sūtot CV atsakos pievienot foto, nevēlos kļūt slavena pa visu LV :D. Vispār uzskatu, ka skaistumam ir diezgan mazs sakars ar tavu darbu, ja nu vinīgi nepretendē uz modeļa vakanci. Koptums un līdz ar to arī normāls izskats ir elementāra lieta, turklāt darba intervijā jau tāpat cilvēku var ne tikai nointervēt, bet 100x nopētīt no galvas līdz kājām. Agrāk pāris reizes tiku pievienojusi. Atceros sen atpakaļ vienu smieklīgu gadījumu, kad pieteicos darbā uz pārdevējas vietu. Protams, sludinājumā jau veikala vadītājs vai īpašnieks nav norādījis, ka tas ir lielo izmēru apģērbu veikals sievietēm. Ierodod uz darba interviju... neaizmirsīšu tās sievietes sejas izteiksmi, kad viņa salīdzināja manu sūtīto bildi un reālo mani, jo viņa bija iedomājusies, ka esmu liela auguma :D . Pati esmu no sīkaļām...
23.04.2012 19:47 |

10 gadi
Reitings 1161
Reģ: 19.01.2010
tā ir diskriminācija.. un darba likumā ir punkts, kurā ir noteikts, ka ņemot darbā nedrīkst būt diskriminācija.. bet tas ir likums, jo dzīvē jau notiek daudz savādāk viss...;)
es arī savā CV nepievienoju bildi, jo neuzskatu to par vajadzīgu.
23.04.2012 19:50 |

Reitings 446
Reģ: 05.03.2012
Foto pievienoshana ir briiva izveele, tachu, ja gribeesi dabuut konkreeto darbu, sapratiisi arii, ka darba deveejs foto paluudz taapeec, lai taupiitu savu un pretendenta laiku.
23.04.2012 20:02 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Pievienoju kad tas ir prasīts.
Godīgi sakot, par diskrimināciju to nekādā gadījumā neuzskatu. Jau citā diskusijā minēju, ka jūtīgi izturos pret diskrimināciju balstoties uz rasi, orientāciju u.t.t, jo tas neko nesaka par darba spējām, un to arī sevī nevar mainīt. Izskats tomēr, daudz pasaka. Reiz joka pēc iegāju sludinājumu portālos tajā sadaļā kur darbu MEKLĒ, nevis piedāvā un par pievienotajām fotogrāfijām bieži nācās smieties. Kādus 70% no tiem cilvēkiem neņemtu darbā, ja es būtu darba devējs, jo tiek ieliktas pilnīgi neatbilstošas fotogrāfijas, neatbilstošā apģērbā, "jocīgā" pozā, sašķobītu seju, pozējot bārā, izpūrušiem matiem un tā joprojām. Ja cilvēks tik apkaunojošu bildi pievieno darba sludinājumam, tad par viņa intelektu un to, kā viņš uztver darbu var pateikt ļoti daudz. Protams, ja tas būtu tikai fizisks darbs tad jau vienalga kā izskatās un lai tik turpina peldkostīmā pozēt.
Protams tikpat daudz pasaka arī motivācijas vēstule. Ja darba devējs ir kaut kāds nogribējies vecis kurš izvēlēsies to, kura ir seksīgāks zaķis un tievāka, tas jau cits (skumjš) stāsts.
23.04.2012 20:14 |

Reitings 129
Reģ: 27.08.2011
Esmu pievienojusi neitrālu, bet jauku portretfoto sava CV labajā stūrītī, netālu no kontaktinfo.:)
Pāris reižu ir jautāts foto kopā ar CV, tad nu izdomāju, kāpēc gan neievietot uzreiz savā CV?
24.04.2012 00:48 |

10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
tev jau nav jaasuuta foto visaa augumaa un bikini. aizsuuti foto pases bildes formaataa :)
24.04.2012 09:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits