Šī būs mana favorīte, ideāla siera kūka :)
Maskarpones un baltās šokolādes siera kūka
Sastāvdaļas:
500 g maskarpones siera
25 g kukurūzas cietes
120 ml salda krējuma
200 g baltās šokolādes
4 pilieni laima eļļas
4 pilieni apelsīnu eļļas
3 lielas olas
190 g pūdercukura
pamatnei:
190 g cepumu
50 g mandeļu miltu
100 g kausēta sviesta
dekorēšanai:
500 g ogu – avenes, mellenes, zemenes (var arī saldētas)
Ja nav ogu, nekas, var iztikt ar ogu mērci.
Pagatavošana:
1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Krāsns apakšā liec pannu, pilnu ar karstu ūdeni, lai tas tvaiko. Ietauko ar sviestu kūkas formu ar noņemamām malām 23 cm diametrā.
2. Bļodā ar rokām sadrupini vai ar stampu saspaidi cepumus. Vari sasmalcināt arī ar blenderi, bet man patīk, ka iekšā ir arī rupjāki gabali. Pievieno mandeļu miltus un sviestu. Visu samaisi un liec ietaukotajā formā. Līdzini piespiežot, lai ir vienmērīgi izklājies.
3. Miksera bļodā liec 200 g maskarpones siera, pusi cukura un kukurūzas cietes. Ar mikseri puto kādas 4 minūtes, līdz masa ir vienmērīga. Tad pievieno atlikušo sieru un cukuru un turpini putot, līdz izveidojas vienmērīga masa. Arī kādas 4 minūtes. Tad pa vienai, mikserim darbojoties, pievieno olas, lai tās iemaisās.
4. Mikseri apstādini, pievieno abas eļļas. Ja apstādina, tad var redzēt, cik pilīšu iepil. Tad atkal iedarbini mikseri un, tam darbojoties, lej klāt šokolādi un beigās – saldu krējumu. Visu masu, kad tā viendabīga, lej formā un liec cepeškrāsnī vienu iedaļu zemāk par vidējo. Cep 1 h un 15 minūtes. Pēc 30 minūtēm, kad kūka kļūst brūngana, pārklāj ar slapju cepamo papīru un turpini cept.
5. Kad kūka gatava, tā vēl viegli centrā kustēsies. Izņem ārā un ļauj formā atdzist līdz istabas temperatūrai. Tad pannu pārklāj ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī pilnībā atdzist. Kad pasniedz, rotā ar svaigām ogām. Var rotāt gan ar svaigām, gan saldētām (tās pat atsvaidzinās), kas, uzliktas un pasniegtas, izskatīsies skaisti nosarmojušas.
Boin Apetit :)
P.S Labprāt pievienotu bildi, bet nav saprašanas kā pievienot :(