Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Siera kūka

 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Tā, man lūdzu, visgaršīgākās un pats galvenais VIENKĀRŠĀKĀS siera kūkas recepti ! :) Ko pašas esat gatavojušas..
19.04.2012 23:48 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
:/
21.04.2012 14:05 |
 
Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
siekalas saskrēja mutē :)
21.04.2012 14:05 |
 
Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Atšķirībā no tā vai gribi cepto vai svaigo? Man labāk garšo ceptā siera kūka, esmu taisījusi pēc šīs receptes kādas 10 reizes stabili, tikai viņa sanāk ļoti liela, tāpēc ņemu nost 1/3 no visām sastāvdaļām. Ļoooti garšīga sanāk :) http://www.receptes.lv/receptes/filadelfijas-siera-kukatorte/
21.04.2012 14:33 |
 
Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
http://www.receptes.lv/receptes/biezpiena-putukrejuma-torte-ar-mellenem/ aaa, gribu šito :D jāiet uz veikalu.
21.04.2012 14:43 |
 
Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
http://www.labaiveselibai.lv/siera-kuka/
21.04.2012 14:48 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
paldies! :)
Labāk uzticos pārbaudītām vērtībām, nekā "vienkārši" sameklētai receptei grāmatā/netā.
21.04.2012 14:49 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Šī būs mana favorīte, ideāla siera kūka :)
Maskarpones un baltās šokolādes siera kūka

Sastāvdaļas:
500 g maskarpones siera
25 g kukurūzas cietes
120 ml salda krējuma
200 g baltās šokolādes
4 pilieni laima eļļas
4 pilieni apelsīnu eļļas
3 lielas olas
190 g pūdercukura
pamatnei:
190 g cepumu
50 g mandeļu miltu
100 g kausēta sviesta
dekorēšanai:
500 g ogu – avenes, mellenes, zemenes (var arī saldētas)
Ja nav ogu, nekas, var iztikt ar ogu mērci.

Pagatavošana:
1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Krāsns apakšā liec pannu, pilnu ar karstu ūdeni, lai tas tvaiko. Ietauko ar sviestu kūkas formu ar noņemamām malām 23 cm diametrā.
2. Bļodā ar rokām sadrupini vai ar stampu saspaidi cepumus. Vari sasmalcināt arī ar blenderi, bet man patīk, ka iekšā ir arī rupjāki gabali. Pievieno mandeļu miltus un sviestu. Visu samaisi un liec ietaukotajā formā. Līdzini piespiežot, lai ir vienmērīgi izklājies.
3. Miksera bļodā liec 200 g maskarpones siera, pusi cukura un kukurūzas cietes. Ar mikseri puto kādas 4 minūtes, līdz masa ir vienmērīga. Tad pievieno atlikušo sieru un cukuru un turpini putot, līdz izveidojas vienmērīga masa. Arī kādas 4 minūtes. Tad pa vienai, mikserim darbojoties, pievieno olas, lai tās iemaisās.
4. Mikseri apstādini, pievieno abas eļļas. Ja apstādina, tad var redzēt, cik pilīšu iepil. Tad atkal iedarbini mikseri un, tam darbojoties, lej klāt šokolādi un beigās – saldu krējumu. Visu masu, kad tā viendabīga, lej formā un liec cepeškrāsnī vienu iedaļu zemāk par vidējo. Cep 1 h un 15 minūtes. Pēc 30 minūtēm, kad kūka kļūst brūngana, pārklāj ar slapju cepamo papīru un turpini cept.
5. Kad kūka gatava, tā vēl viegli centrā kustēsies. Izņem ārā un ļauj formā atdzist līdz istabas temperatūrai. Tad pannu pārklāj ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī pilnībā atdzist. Kad pasniedz, rotā ar svaigām ogām. Var rotāt gan ar svaigām, gan saldētām (tās pat atsvaidzinās), kas, uzliktas un pasniegtas, izskatīsies skaisti nosarmojušas.


Boin Apetit :)

P.S Labprāt pievienotu bildi, bet nav saprašanas kā pievienot :(
21.04.2012 14:49 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
p.s. tagad SuperNetto (varbūt rimi arī) mascarpone siers 250 g maksā 0,59 ls! Tā kā, dāmas, skrienam uz veikalu un cepam kūkas. :D
21.04.2012 14:50 |
 
Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Pati savu pirmo siera kuuku gatavoju no BBC maajas lapas,New York siera kuuku,loti vienkaarsha recepte,iznaaca tieshaam super. : ))
21.04.2012 15:02 |
 
Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Man šķiet,ka tās receptes var būt tik ļooooti daudz un dažādas,jo man ir vēl savādāka,bet it kā jau visa pamatā ir tas pats :)
21.04.2012 15:04 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits