Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Saldā brunete

 
Reitings 118
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!! ;) Vai kāda varētu ieteikt kā pareizi jātaisa šī rulete? Gribās pašai mājās tādu sataisīt, zinu, ka pagatavojama diezgan viegli, bet kāda ir tā pagatavošanas secība - nezinu.... :/
19.04.2012 19:47 |
 
Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
es taisu ik pa laikam.

sastāvdaļas:
2 selgas paciņas
~150 g želejkonfektes
paciņa sviests
ēd. k. piens
viens olas dzeltenums
stiprs kakao

1. sadrupina cepumus, sagriež marmelādes.
2. kausē sviestu, tad, kad gandrīz jau izkusis, piemet sagrieztas marm. konfetes.
3. pamaisa, kādu brīdi karstumā.. tad liek kakao - 2 ēd. k. bez čupiņas.
4. pielej pienu, apmaisa un nogriež uguni.
5. jāgaida, kamēr tā masa remdena un tad jāpieliek sakults olas dzeltenums, jākuļ tā kārtīgi, nevis uz ātro.
6. kārtīgi visu izmaisa un ber klāt sadrupinātos selgas cepumus.
7. arī riktīgi izmaisa un tad jau pēc vēlmes, es formu nekad neveidoju, ja tu gribi veidot, nogriez to ... pārtikas plēvi ,klāj to visu rindiņā , tik cik platu gribās, kārtīgi satin, saspied kā desu un liec ledusskapī uz pāris h. es formu neveidoju un tāpat, protams, arī jāliek ledusskapi uz pāris h. vislabāk, ja taisa vakarā un nākamajā rītā viņa ir superīga!

lai labi gatavojas un garšo!
19.04.2012 19:52 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Mūsmājās ir šī recepte. Ļoti garšīga, pat es mēdzu uzēst, kad ir pagatavota.


Selgas cepumi (mums ir sveramie, nezinu, cik tas būs paciņās... )
1 bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru
paciņa sviesta
kakao (pēc garšas un skata)
marmelāde

salauž cepumus gabaliņos, pievieno marmelādi, izkausē sviestu, ielej cepumos, tad arī iebiezināto pienu pielej, pievieno kakao, visu kārtīgi samaisa. Un pēc tam sapilda maisiņos, ko tad attiecīgi ar kaut ko vajag nospiest, lai ir forma. Vai sarullē, ja masa ir biezāka. Otrā dienā ir ēdams.
19.04.2012 20:19 |
 
Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Es taisu:
Uz lēnas uguns izkausēju 1 paciņu sviesta ar pusbundžu saldā iebiezinātā piena.
*Man ir aizspriedumi pret jēlām olām, iebiezinātā piena vietā varētu uzsildīt kopā ar sviestu 2 olas un pusglāzi (vai glāzi) cukura. Jāseko līdzi, lai olas nesāk vārīties - neveļas omletē.

Lielā bļodā sadrupina 1 1/2 Selgas cepumu (foršāk ar garšu - īru krēma, tiramisu utml.) un 2 saujas valriekstu.
Sagriez gabaliņos 1 paciņu Laimas marmelādes.
2 saujas tumšo rozīņu
Sagriež gabaliņos žāvētas aprikozes, arī kādas 2 saujas.

Izkausēto masu pārlej, visu samaisa, kārto desas formā pārtikas plēvē vai follijā, stingri satinot un aizsienot galus ciet. Saldētavā nepilnu stundu var paturēt un ir ēdama, vai atstāt uz nakti ledusskapī.

*Var likt arī žāv. plūmes, iedrupināt šokolādi, vafeles, grauzdētus lazdu riekstus utt. Jo bagātīgāk, jo foršāk un īpašāk.
25.04.2012 22:13 |
 
Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Piemirsu, ka kakao pie sviesta masas jāiemaisa sildot, vismaz 4 ēdamkarotes, man patīk pēc iespējas vairāk, lai riktīgi tumša sanāk.
25.04.2012 22:17 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
taaaaaa sagribeejaas bruneti. Ko vareetu likt selgas cepumu vietaa? :D Nu juus varbuut nezinaat kaadi cepumi man te ir un nav, bet nu kaut vai angliski kaa taadi vareetu saukties?
25.04.2012 22:25 |
 
Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
Baac, kaapeec man te nav ne selgas cepumu, ne iebiezinataa piena... bet bez taa vispaar var iztikt... tikai jaatrod alternatiiva selgas cepumiem...
Un es taisu taa kaa midnight rose...
25.04.2012 22:30 |
 
Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
cik apmēram daudz sanak pēc midnight rose. receptes?
25.04.2012 22:37 |
 
Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Es joprojām neesmu atradusi ne aizvietotāju Selgai, ne marmelādes. Kad aizbraucu uz LV, iepērku kvantumos. Iebiezinātais piens iebraucēju veikalos, kur saimnieko poļi, arābi utjpr. Šovakar tieši satinu trīs desas.
25.04.2012 22:38 |
 
Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
normaala desa apmeeram 30 cm garumaa, un platumaa arii kaut kur 7,8 cm...
25.04.2012 22:39 |
 
Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
vislabākā saldā brunete sanāk manai mammai, tikai viņa šķiet to netaisa ar iebiezināto pienu un ne tik saldu. viņai tur sava recepte. tikai es to nezinu! :D
25.04.2012 22:39 |
 
Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
midnight_rose hmm. stiprs kakao, tas ir kāds? un te arī nav tas iebiezinātais piens vajadzīgs ja?
25.04.2012 22:40 |
 
Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
demoiselle, moš t.s. tiramisu cepumi - dāmu pirkstiņi ir? Ja liek daud riekstus, tad būs laba tā masa, cieta.
25.04.2012 22:41 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
nav kaut kaadi krievu cepumi, kas vareetu buut liidziigi selgai? viens krievu veikals man blakus, varbuut vinjiem kaut kas liidziigs ir. man liidz LV tik ilgi veel jaagaida, bet bruneti gribu jau shonedeelj :D
25.04.2012 22:41 |
 
Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
Stiprs kakao ir tas, no kura netaisa dzeerienu, bet gan izmanto partikaa, tb kukaas un taa... rimcikaa noperkams mazaas pacinaas....
25.04.2012 22:42 |
 
Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
super, rīt man būs kulinārās izvirtības :D
25.04.2012 22:43 |
 
Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
Luīze - piedod, ka iepriekš neatbildēju.
atbilde uz 1. jautājumu - es netaisu desas formā, lieku, kā apaļu kūku, nu, diametrs viņai varētu būt kādi 20 cm, tā diezgan normāli vispār.
atbilde uz 2. jautājumu - stiprs kakao nozīmē, vismaz 60 vai 70 % , ne tas, ko liek, lai taisītu dzeramo kakao, tie visi neste un kas tik vēl ne, bet stiprākie, papēti veikalu plauktos kakao izvēli, sapratīsi, par kuru runāju :) un nē, es nelieku iebiezināto, pirmo reizi dzirdu, ka tāds tiek likts, mana recepte jau tāda sena, kad maza biju, to gatavoja mamma, tagad arī es šo recepti izmantoju un tiešām ņam ņam :)

demoiselle - derēs jebkādi cepumi, kas selgai līdzīgi. ;) galvenais, lai viņi ir tādi ar vaniļas garšu vai saucamie klasiskie un , lai nedrūp ļoti. aizej uz to krievu veikalu un pajautā pārdevējai,viņa noteikti tev ieteiks kaut ko līdzīgu :)
25.04.2012 22:47 |
 
Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
midnight_rose paldies :))
25.04.2012 22:49 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
paldies paldies :)
25.04.2012 22:50 |
 
Reitings 118
Reģ: 29.01.2009
Liels, liels paldies par padomiem! Šodien mēģināšu taisīt!
26.04.2012 11:45 |
 
Reitings 74
Reģ: 23.01.2012
Es gan nemokos ar kakao un olām. Manas šokolādes desas sastāvdaļas ir šādas: cepumi (man patīk "Selga" ar īru krēma garšu), rozīnes, "Laimas" marmelāde, valrieksti, saldkrējuma sviests un kondensētais piens ar kafiju (bundžā). Ļoti garšīgi un bez liekas piņķerēšanās ar olām.
26.04.2012 12:54 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits