aborta tēma

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Pāris nedēļas atpakaļ uzzināju, ka esmu stāvoklī. Puisim pateicu. Viņš ir pilnīgi pret abortu. Teica, ka gan jau kkā izdzīvosim.
Lieta tāda, ka es negribu to bērnu. Es vēl negribu būt mamma. Nav man tās sajūtas.
Un te nu aizdomājos par abortu. Dakterim jau teicu,ka taisishu abortu. Nakamnedel tik nosutijumu dabūšu.
Mans puisis teica, ja izdarīšot abortu, noteikti ar mani vairs nebūs kopā. Bet zaudēt viņu negribu.
Ko man darīt šajā situācijā? Vai tas būtu ļoti briesmīgi, ja es pateiktu, ka man tas aborts bija jadara veselības problēmu dēļ?
17.04.2012 19:19 |

Reitings 290
Reģ: 06.02.2011
Piekrītu,ka moralizēšana ir nevietā.
Neviena no mūžīgajām pamācītājām citas bērnus neaudzinās. Tas ir jādara konkrētajai personai.
Man bija identiski, tikai bija aizdomas,ka esmu stāvoklī. Vīrietis pateica to pašu, un es atbildēju tāpat kā Tu.
Par laimi gan stāvoklī tomēr nebiju, bet domāju,ka mans variants būtu aborts.
17.04.2012 19:45 |

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
Ir maz tādu vīriešu, kas negrib no savām mīļotajām sievietēm bērnus. Bet ja jūs esat tik slepkavnieciski noskaņotas un uzskatiet, ka TĀ IR jŪSU izvēle, paturēt bērnu vai nē, nu tad esat vienkārši stulbas sievietes. Riebjas vispār tās runas par izvēli. Bet nu mūsdienās jau drāžas pa labi, pa kreisi un pēc tam tik skrien abortus taisīt.
Ja negribiet, nu tad liecies spirāli vagīnā vai lietojiet hormonus, kas ļoti daudzām sievietēm pēc tam neatgriezeniski sačakarē visu, un nevar palikt stāvoklī.
un jā, jau tad, kad bērniņš ir pieteicies, cik lasīju, ka viņam ļoti ātri parādās sirsniņa. dažu dienu vai 2nedēļu laikā.

http://www.youtube.com/watch?v=jruM457DI_8
17.04.2012 19:46 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Savā ziņā piekrītu Lipsy,jo čalis var pamest arī pēc tam.Ja kaut kas tāds notiktu,tad tu paliktu bez čaļa un ar sīko,ko tu neesi vēlējusies un esi paturējusi tāpēc,ka viņš gribēja.
Tev grūta izvēle jāizdara.
17.04.2012 19:48 |

Reitings 556
Reģ: 13.09.2011
enija, ej un pati dzemdē 100 bērnus!
Kā man šitās "dievgosniņas" uzsit asinis!
17.04.2012 19:49 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ja es nevēlos kļūt par māti, es izsargājos!
Ja puisis tā pateica, tad tā noteikti arī būs.
17.04.2012 19:49 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
man pret abortiem ir tāda neitrāla attieksme - tas ir tavs ķermenis, tava dzīve - tava izvēle. nenosodu katrā ziņā, jo apstākļi var būt dažādi.
man tas izskatās pēc bezmērķīga ultimāta, jo tāpat tu izdarīsi savu izvēli. ja neesi gatava - kāpēc paturēt? nē, nopietni.. ;) pietam, ja varbūt nevarēsiet sniegt tam bērnam tik skaistu bērnību, kā gribētos..
17.04.2012 19:52 |

Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
enija +
17.04.2012 19:52 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Ja kaut ko dari, tad dari tikai sevis dēļ. Bet labāk nemelot.
17.04.2012 19:56 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Johaidī, kas kaiš tām nosodītājām, ka katrā diskusijā jāielien un jāsāk mācīt dzīvot? Runa ir tieši par aborta tēmu, protams.
Es autori lieliski saprotu. Neesmu nekāda abortu atbalstītāja, bet ja šobrīd paliktu stāvoklī, nav pat mazākās iespējamības, ka paturētu bērnu. Noteikti nē.
Mātes jūtas ir instinkts, kas nav kontrolējams. Jā, tas visticamāk parādītos...un? Ko tas maina? Ja diskusijas autorei turpmāk būs grūti, jo nāksies tiešām izdzīvot, ja nepietiks laika, naudas, spēka izglītībai/darbam tad ar visām mātes jūtām šis bērns var kļūt par negribētu, jo viņa turpinās atcerēties to, ka stāvoklī palika neplānojot to un sākotnēji bērnu paturēt negribēja. Egoisms? Tām, kas netic, ka bērns var sabojāt dzīvi to protams, nesaprast un atliek vien saukt par egoismu. Taču es ticu, ka tā notiek, un lai nu kāds stāsta, ka visu var apvienot un bērns netraucē, manās acīs tie ir izņēmumi. Lielākajai daļai to, kas vēl pilnībā, stabili nestāv uz savām kājām, bērns var būt traucēklis.

enija, un kādēļ jājauc divas dažādas lietas? Kāds sakars tam, ka kāda drāžas pa labi un pa kreisi ar abortiem? Vispār nekāds. ;) Stāvoklī negribēti var palikt arī no vīrieša, ar kuru esi kopā kaut 10 gadus, tas nenozīmē, ka pēkšņi bērns ir vairāk gribēts. Ja negrib tad negrib.
17.04.2012 19:56 |

Reitings 61
Reģ: 05.08.2009
kas ir slikāt uztaisit abortu vai pamest bērnu kaut kur ( cik nav dzirdets par tādam mātem). ?? domāju, liieki ir te nosodīt sievietes,kas taisa abortus. katram ir sava izvēle,samierinaties!!!!!!!!!
17.04.2012 20:00 |

Reitings 157
Reģ: 19.03.2012
protams, dzīvē visādi var gadīties, taču piekrītu enijai. šķiet, sievietes kļuvušas vieglprātīgākas - dzīvo ar domu, ja nu kas, uztaisīšu abortu, mans ķermenis, mana izvēle. gluži tā it kā bērns (pat tikai nedēļu vecs) būtu rotaļlieta, no kuras viegli atbrīvoties.
ja neesat gatavi audzināt bērnu, nevajag nodarboties ar seksu - tas gan vīriešiem, gan sievietēm

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
enijai:
1) spirāli neliek vagīnā
2) nu un tad, ka ir sirds? Asinis pumpējošs orgāns, tas arī viss.

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Ja ir aicinājums nenodarboties ar seksu, gadījumā kad nav gatavi audzināt bērnu, tad es savukārt, iesaku nelietot nekādu kontracepciju, ja ESAT gatavi. Prezervatīvā arī paliek krietns daudzums potenciālās dzīvības un sekss pirmkārt nav baudai, sekss ir bērnu ražošanai. :)
17.04.2012 20:02 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
enija - okei , no vienas puses tev varētu piekrist, bet no otras puses.. viņi nav precējušies un es saprotu autores bažas, ja nu pēkšņi tā otrā pusīte pazūd no viņas dzīves (izšķirās, pamet dēļ citas or smth like that) , tad viņa paliek viena un ja ir neprecēta, oficiāli nevarēs prasīt alimentus un tad mazais vienai jāaudzina.. ja ir līdzekļi par ko - ok, bet ja viņu nav? ko tad? es šaubos, ka kādai vispār būtu vēlme audzināt tādos apstākļus bērnu, ja nav naudas, katrs taču savam bērnam gribētu to labāko, ne tā?
vajag taču izskatīt to lietu no visām pusēm , nevis tikai
1) ārprāts, kas tu par cilvēku, ka spēj par abortu domāt
2) šausmas, kā tev nav kauna, nav tikai tavs bērns
3) dari, kā pati gribi, kāda starpība, ko otrs domās
17.04.2012 20:03 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Sanita, kā tu izsargājies? Tabletes? Pasaki tač! Es arī uztraucos.
17.04.2012 20:05 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
parasti visas abortu pretinieces naak no turiigaam gimeneem un nezina neko par dziives gruutiibaam vai arii pashaam iespeeja tikt pie viiriesa un beerna ir nieciiga.
no saakuma ir jaamaina sabiedriibas attieksme, likumi un valsts, tad var arii saakt nosodiit abortu veiceejas.
pirmkaart, viirietim nebuutu iespeejas izvairiities no atbildiibas un vinjam ne tikai buutu jaamaksaa alimenti, ja beerns paliek pie maates, bet arii vinjai jaamaksaa extra samaksa par to laiku, kuru vinjam buutu peec teorijas diendienaa jaapavada ar beernu.
otrkaart, ja viirieshi izbeigtu attiekties pret vientuljajaam maateem kaa pret otrskiriigajaam izveeleem ar lieku bagaazju liidzi, tas arii paliidzeetu.
treshkaart, ja sabiedriiba beigtu nosodiit sievietes, kuras ir vientuljaas maates un kuru beerni ir dzimushi aarpus lauliibas.
ceturtkaart, ja valsts dotu paliidziibu taam, kuru beernu teevi nespeej pietiekami paliidzeet ar alimentiem.
piektkaart, ja buutu vairaak beernudaarzu.
sestkaart, ja pienjemtu cenu griestus beernu preceem, lai nebuutu taa, ka nieciigi zaabacinji biezi vien ir daargaaki par 2 paariem augstpapeezju kurpeem un mazmaziitinja burcinja aabolu biezenja nemaksaatu kaa 10kg svaigu aabolu.
tad arii vareetu runaat par to, vai aborts ir labi vai slikti.
17.04.2012 20:08 |

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
ar prezervatīvu, tabletēm. 3 gadus kopā.
17.04.2012 20:10 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
ar prezervatīvu, tabletēm.

Ko tu muldi? :o

Tabletes tač pašas par sevi drošas! ĻOTI drošas! (ja pareizi lieto) un ja nostrādāja tas 0,01% tajā brīdī, kad pārplīsa/noslīdēja (nezinu, kas jums tur bija), tas ir vnk ginesa rekordos ierakstāms fenomens - tā sakritība!
17.04.2012 20:20 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Tad sanāk,ja jums ir lemts būt par vecākiem, ja izmantojāt tādu aizsardzību, ahujec! (sorry)
17.04.2012 20:22 |

Reitings 198
Reģ: 14.03.2011
Es personīgi nekad neveiktu abortu, bet tas ir mans viedoklis....( Man ģimenē bija gandrīz perfekti tāds pats stāsts...)
Pirms izdari galējo lēmumu,padomā kārtīgi. Tas,ka tu domā,ka tu nevari būt laba māte un tas, ka tev nepatīk bērni, pēc tiem deviņiem mēnešiem var mainīties. Ja vien nēesi no akmens, tad šīs jūtas tev parādīsies. Bērns jau nav šķērslis, nedzīvojam jau 16.gs!
Bet ja tu tā nedomā un esi strigti nolēmusi, ka nevēlies bērnu, tad neviens tevi apturēt nevar. Tavs ķermenis,tava izvēle. Izvērtē sekas (gan fiziskās,gan morālās). Nekādā gadijumā nemelo puisim.
17.04.2012 20:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits