zhilii, jautājums, kur šī šķietamā "konkurence" ir aizvedusi Latvijas augstākās izglītības iestādes un kas to kvalitātē ir mainījies? Varbūt tu arhitektūras nozari pārzini labāk un vari būt droša, ka RISEBA kvalitāte spēj līdzināties RTU, par to es nestrīdēšos zināšanu trūkuma dēļ, jo nav mani interesējošā joma. Taču pirmkārt, citur es to neredzu. Otrkārt, jautājums "kas ir labākās augstskolas Latvijā?" man joprojām šķiet uzjautrinošs, jo neviena no šīm "labākajām" pat nav spējīga iekļūt pasaules TOP 200 apakšgalā, kur nu vēl runāt par vidusdaļu. Tāda vārīšanās savā sulā vien sanāk, kurš ir it kā labāks.
Kā jau teicu, es dizainu ārpus LMA neuztveru nopietni. Ne LU, ne arī to RTU programmu, kas attāli ir saistīta ar kaut kādu modes dizainu. Arī cilvēki, kas tur mācās ir pavisam savādāki. Es zinu daudzus, kas netika LMA trīs reizes un galu galā aizgāja uz LU, jo iestāties tur, ir maigi sakot, vieglāk. Pie tam, tādās programmās vajadzētu baidīties no pārprodukcijas un drīzāk veicināt kvalitāti vienā augstskolā, nevis saražot vēl tādas, kur tiks jebkurš, kurš pat zīmuli rokās nespēj noturēt. Tas viss, ņemot vērā to, ka arī LMA ārzemēs nav nekas prestižs.
Londonā kas tāds varbūt iet cauri, jo talantīgākie tiek LCF, tie, kurus tur neņem iet kur pagadās. Var jau būt, ka kaut kādi darba iespēju atlikumi viņiem paliek, taču Latvijā pat talantīgākajiem nav ar ko nodarboties un nav kur strādāt.
Nedod dievs, kādam vēl ienāktu prātā izveidot kino režijas programmu kādā privātajā augstskolā, pietiek jau ar LKA.