Acīs

Reitings 579
Reģ: 09.04.2011
Sveikas sniegotajās Lieldienās! Krāsainus un gaišus šos oliņ’ svētkus! :-)
Vēlējos ierosināt ,manuprāt, interesantu tēmu. Parunāsim par skatīšanos acīs. Vai jūs skatāties otra cilvēka acīs sasveicinoties, sarunājoties, iepazīstoties utt?
Es esmu no tiem cilvēkiem, kas neskatās otram cilvēkam acīs. Neskatos un viss. Es varu skatīties jebkur, kaut uz zeķēm, lai tikai nebūtu jāskatās acīs. Tam nav nekāda sakara ar melošanu, es vienkārši nespēju. Grūti paskaidrot, bet retajās reizēs, kad nejauši sanāk saskatīties, sajūtos tāda enerģiski vāja. Pārņem tāda dīvaina, reizēm nepatīkama sajūta. Teiksiet, nu tad neskaties acīs?! Tā tas arī varētu palikt, ja vien... apkārtējie to saprastu. Es ļoti labi saprotu, ka lieku justies nelāgi citiem ar šo savu neskatīšanos acīs un līdz ar to arī pati jūtos vainīga.
Cilvēki to ļoti ātri ievēro. Tie, kas nepajautā ziņkārības vadīti, uzskata, ka es meloju, man ir kas slēpjams un protams komunikācija uzreiz neveidojas, kaut arī iesākumā es cilvēkam esmu patikusi, bet tiklīdz ievēro šo manu netikumu, tā viss...
Savukārt tie, kuri pajautā, kāpēc ir tā, uzreiz norobežojas, kad pastāstu, ka man tā vienkārši ir. Es vienmēr paskaidroju, ka tas nav saistīts ar melošanu vai kādu citu negatīvu īpašību, bet tāpat... jūtu, ka otram kaut kas aizveras un cilvēks uz mani skatās savādāk, norobežojas.
Mana problēma iespējams kādai šķiet ļoti nesaprotama, varbūt pat smieklīga, bet man tas tiešām sagādā lielas grūtības skatīties cilvēkam acīs. Nu jau esmu ievērojusi, ka pat neskatos vairs virsū. Runāju un vienkārši skatos kaut kur apkārt.
Vai šeit ir kāda, kura ir saskārusies ar šo problēmu un tikusi ar to veiksmīgi galā? Varbūt kāda topošā/esošā psiholoģe var ieteikt kādu risinājumu?
08.04.2012 13:16 |

Reitings 579
Kad skatos kino kādu filmu, tad redzamajos cilvēkos galvenokārt ievēroju acis, jo īpaši vīriešiem, tādēļ izskatās, ka šī problēma eksistē dzīve, jo filmās, žurnālos, fotogrāfijās nespēju nolaist skatienu no acīm, bet dzīvē nespēju paskatīties... jūtos kaila.
Varētu būt, ka tie ir kaut kādi mazvērtības kompleksi, bet kā ar tiem cīnīties? Itkā norunāju ar sevi, ka tagad satikšu tādu un tādu cilvēku un skatīšos acīs, viss būs kārtībā, bet tiklīdz satieku šo cilvēku, tā viss norunātais ir vējā...
08.04.2012 17:35 |

Reitings 265
Reģ: 06.03.2011
neskatījos cilvēkiem acīs līdz 15 gadu vecumam.
jo jutos neglīta, sliktāka par citiem, ne gana interesanta, visādi citādi ne tāda... par iemeslu slikta pieredze ar skolu maiņu,kad nokļuvu nežēlīgā kolektīvā un sāku vairīties no svešu acu skatieniem,tādējādi cenšoties sevi pasargāt.

reiz viena no šīm abižotājām man tā arī pajautāja- kāpēc Tu ik reizi,kad kāds Tev paskatās acīs, novērsies?
un tad es spīta pēc sāku trenēties.
man bija draugs ar ko 5 min vienkārši sēdēju aci pret aci un lūkojos sejā.
man šī neskatīšanās primāri bija saistīta ar kādu "sejas defektu", ko gribējās noslēpt (no sērijas- pumpaina piere, liels deguns, rēta uz sejas).

kad pieņēmu sevi kā pilnvērtīgu un skaistu sievieti,viss beidzās.
vienmēr labs meikaps,pašpārliecība par to,ka seja izskatās labi,ka esmu tik pat laba kā pārējie- viss izbeidzās automātiski.

Veiksmi!
08.04.2012 17:45 |

Reitings 579
Paldies! Būs jācīnās un jācenšas skatīties līdzcilvēkiem acīs, jo es ļoti labi saprotu arī viņus. Man arī būtu nepatīkami, ja man līdzās būtu cilvēks, kas neskatās virsū, acīs, kad vēlos kaut ko svarīgu pateikt.
08.04.2012 19:49 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Acīs skatos vien labi pazīstamiem cilvēkiem, svešākiem tikai īsu brīdi, tad novēršos un skatos kaut kur citur. Visgrūtāk skatīties acīs puišiem, kuri simpatizē, nezinu, kādēļ man tā. Atceros, ka sākumā, kad iepazinos ar draugu, kādas pirmās 5 tikšanās reizes neskatījos uz viņu var teikti vispār, kur nu vēl acīs. Viņš domāja, ka esmu nenormāāāāāli kautrīga un noslēgta. Pēc tam jau atraisījos un tagad vispār nav nekādu problēmu :)
08.04.2012 20:11 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
es skatos un baigi tieši. vrb tāpēc cilvēkiem radies iespaids, ka esmu laba klausītāja, lai arī apmēram 70%, ko man saka, es laižu gar ausīm. Skatos cilvēkiem acīs un pati kko savā prātā domāju - gan par viņu acīm, gan par pilnīgi random lietām :D
08.04.2012 20:18 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Pārsvarā skatos uz muti pieraduma dēļ (bērnībā slikti dzirdēju), bet tuvākiem cilvēkiem varu arī skatīties acīs. Viens gan ir skaidrs - ja kādam sarunas laikā tā pamatīgi skatos acīs, tad es tajā sarunā vispār nepiedalos. No manis nāk "aha" un "mhm", bet patiesībā es esmu kaut kur citur. Reizēm pat tajā pašā brīdī pie sevis ierēcu par to, ka neklausos. :D

Bet senāk tā riktīgi acīs neskatījos. Pati arī atkodu, ka tas tāpēc, ka citus vērtēju augstāk par sevi un acīs skatīšanos redzēju gandrīz kā cīņu.
08.04.2012 20:35 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Nonstopā es nevaru nevienam noskatīties acīs, jo pieķeru sevi pie domas, ka sāku analizēt acu krāsu, zīlīšu paplašināšanas, skropstas un vēl nezin ko, un vnk aizmirsu ko gribēju teikt! :D

It īpaši grūti ir ar smukiem džkeim un brūnām acīm, tad es vnk mulstu un sāku smaidīt kā maza muļķīte. :D
08.04.2012 21:55 |

Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
man skiet ja nevari tad neskaties pasas acis bet ta ka uzmet isu bridi skatu uz seju,ta ka izskatas ,ka skaties acis,ik pa laikam,ir viens pardevejs man te veikala ,kas nekad neskatas acis,man tas nesagada nekadas neertibas,glluzi otradi
08.04.2012 22:00 |

Reitings 624
a pati viss atkarigs no cilveka ,ja cilveks ir patikams komunikacija,tad protams ieskatos acis,tas tiesi dod man pozitivu stravojumu un labu noskanu,ja cilveks ir kaskigs,vai nervozs vai noskanots ne parak labi,tad tadam ari negribas pat virsu laga skatities pasai sagriezas gimis reti riebigs un metu acis visur citur
08.04.2012 22:03 |

Reitings 1531
Skatos acīs un man laikam ir tāds caururbjošs skatiens, jo daži mēdz novērsties :D Nekas jau traks nav ja neskatās, bet jā, šķiet, ka manī neklausās un es neesmu svarīga, lai gan es pati, līdzīgi kā Krītiņš, mēdzu neklausīties teiktajā, bet klejot domās skatoties acīs :D Kopumā, manuprāt, acu kontakts ir nepieciešams, lai būtu kvalitatīvs savstarpējais kontakts.
08.04.2012 22:21 |

Reitings 394
Reģ: 26.08.2010
es parasti nesaprotu skatiities labajaa vai kreisajaa :D skatos, skatos! )))
09.04.2012 01:44 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Manu uzmanību vairāk pievērš sarunu biedra mute, jo tur tomēr ir kustības, kā arī emocijas. Acīs skatos daudz mazāk, jo vienkārši liekas garlaicīgi visu laiku redzēt vienu un to pašu.
09.04.2012 02:15 |

Reitings 457
Reģ: 30.01.2012
Domāju, ka aiz šīs neskatīšanās acīs slēpjas smagas psihiloģiskas problēmas. Patiesībā nevarju iedomāties komunikāciju, kad neskatās acīs. Man tas ir svarīgi. Ne velti pastāv teiciens- acis ir dvēseles spogulis :)
09.04.2012 10:05 |

Reitings 579
Paldies par viedokļiem! Nu ko, priekšā liels darbiņš! ;)
10.04.2012 17:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits