Ģimene, eksāmeni, mātes un meitas, pokemonu volejbols (piemēram, met bumbu pāri šūpolēm un sauc - Bulbozaur, es izvēlos tevi! Un otrs - Čārmender, es izvēlos tevi! Un tad, kurš pirmais nenoķer bumbu, tas pokemons zaudējis cīņā). Misters Smārts - tēlojām seriāla varoņus, izmeklējām noziegumus, utt. Rozalinda - mātes un meitas meksikāņu ziepenes gaumē. Ar laiku varēja mainīties varoņu vārdi un sižets drusku, bet lielos vilcienos - katram bija sava māja (krūmu štābiņš, veļas karinātavas vieta, kur varēja uzrāpties un tā pat bija ar visu jumtu :D, soliņš, kāpņu telpa, utt) ar mums pat puikas spēlēja - kur tad mēs citur dabūtu savus Hosē Armando vai Manuelus. :D Amuletu spēlējām... nebeidzamie strīdi par to, kura būs Fēbe, Paipere vai Prū... Apslēptās mantas meklēšana bija topā. Vienreiz vecāki bērni mūs piemānīja - ka aiz trešās pagalma mājas (pašas pēdējās), ir gremlini... vai citplanētieši. Un, ka nevienam nedrīkst stāstīt un ja pastāstīsim, kaut kas nebūs labi. Neatceros, kas. Nu un mēs ticējām. :D Bet tad kaut kam izpļāpājos un man bija bail, kas tagad notiks. :D
Dzērām pašbrūvēto vīnu, ko viena meitene iznesa no mājām. Es vairs gan neatceros, vai tas bija īsts, vai vienkārši plūmju sula, bet mums pēc tam bija bail, ka mammas saodīs un mēs izkošļājām katrs vienu košļeņu paciņu , ārprāts. :D
Līdzsvara spēlītes bija.. :o Es tagad to neizdarītu, godīgi sakot... pa tām žogu malām staigājām, kurš tālāk noies - bet žogs gāja kalnā un palika arvien bailīgāk.
Nu jā, un tad tās jau nosauktās - paslēpes, kaļimbambā, augstāk par zemi, jūra viļņojas viens, "lode, bumba, strautiņš", vārdu lekšanas spēle, kazaki razboiņiki, strelkas (ar bultiņām zīmēja komandas, uz kurieni jāiet, bet vairs neatceros neko īsti), kalnā notika kaut kādas "lielo spēles", uz kurām mazos neņēma... vēl pa pagrabiem valkājāmies, spokus meklējām. :D
Eh, nostaļģija uzdzina... un jā, paslēpes man asociējas ar to, ka pa balkonu izliecās tētis un bļāva - *Sallij,*, vakariņās!!!! :D:D Un vakariņās bieži vien bija plānās pankūkas ar ķiršu ievārījumu, un pēc tam citi bērni teica - iziesi? Tipiskā atbilde - ja laidīs.. :D