Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Zems pašvērtējums

10 gadi
Reitings 1063
Reģ: 29.01.2009
Man ir problēma, kas patiesībā ļoti traucē dzīvot un tiekties uz saviem sapņiem un mērķiem, un tas ir zems pašvērtejums. Laikam jau bērnībā tas ir smagi iedragāts, no kā tagad nekādīgi nevaru tikt vaļā - nevaru uzsākt attiecības ar puisi, nevaru piepildīt savus sapņus, nav pat spēka vairs cīnīties. Tas viss ir aizgājis tikt tālu, ka sabiedriskās vietās trīc rokas un kājas, valoda raustās. Nav jau vairs aiz kalniem prakses aizstāvēšana, nu kā lai es aizstāvu, drīzāk noģībšu tur, nekā pienācīgi aizstāvēšu. Ejot pa ielu, galvu liecu zemu un cenšos ne uz vienu īpaši neskatīties, un ja skatās uz mani, tad prātoju, kas ar mani nav kārtībā. Esmu ļoti ieslēgusies sevī, draudzenes zūd ļoti ātri, jo sākt domāt, ja jau izvairos, tad pati vien esmu vainīga, ar viņām par savu "problēmu" neesmu runājusi, tāpec pamanīt varbūt to arī īpaši nevar. Sirds pilna, visu laiku gribās sēdēt mājās, spēka ar nav, meigs nepārtraukti nāk, jo tikai miegā es jūtos pasargāta. Saņemoties un aizejot uz kādu salonu sapucēties, liekas, ka visas daiļavas skatās uz mani tā jocīgi, man atkal galva noliekta, un domāju kā ātrāk tikt prom. Goda vārds nezinu, kas ar mani notiek un kāpēc tā notiek. Puiši ļoti izrāda simpātijas, bet es vienkārši nevaru uzsākt ko nopietnu, parunāt viņu priekšā gandŗīz vai nevaru, nevaru iedomāties sevi viņiem blakus, apskāvienos, dzīvojot kopā utt. Mana sapņu profesija ir saistīta ar apkalpojošo sfēru, bet ši problēma mani attur arī no tā. Jo tālāk tas viss aiziet, jo trakāk. Viss sanāca tik murgaini uzrakstīts,bet varbūt kādai ir līdzīgi, un var dot kadu padomu kā sev pacelt pašapziņu? Šoreiz nostāšanās pie spoguļa un skaitot labās lietas sevī - nederēs, jo izejot sabiedrībā viss mainās!!
28.03.2012 18:28 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Atraksti privāti! Būs ko teikt par šo tēmu.
28.03.2012 18:32 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
bet kāpēc tev tas pašvērtējums ir tik zems? ir arī kaut kādi konkrēti iemesli?
sāc jau ar to, ka staigā paceltu galvu :) nevajag tik ļoti uztraukties, ko domā citi, kāpēc citi skatās uz tevi, kas notiek.. a ko tu zini, varbūt meitenes salonā tevi apskauž skaistuma dēļ?! saņemies, nav tik traki. ir jāstrādā ar sevi un jāiemācās nedomāt par to, ko citi domā un kāpēc domā.. tu pieņem kaut ko un uzskati, ka tā ir, bet tu taču nepajautā, kas noticis, vai ne? tātad tu nezini iemeslu, kāpēc kāda meitene, piemēram, tevi nopēta.. un slikti, ka uzreiz galvā nāk kaut kas slikts, negatīvs.. nezinu, iespējams, tev vajag sevi kaut kā pamainīt nedaudz, uzvilkt papēžus, nereti meitenes saka, ka ar papēžiem ir vai jūtās pašpārliecinātākas. tu vari arī pamainīt meikapu, matu sakārtojumu (ja tas pašvērtējums ir saistīts ar izskatu) , bet tā vai tā - PAMĒĢINI! =) veiksmīti.
28.03.2012 18:37 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
izlasi so graamatu:
http://gramataselektroniski.wordpress.com/2010/09/11/egoista-bibele-jozefs-kirsners/
tur ir aprakstiits, kaa kljuut par veseliigu egoistu un kaa zinaams, egoistiem ir pilnveertiiga pasapzinja un vinji maak sevi noveerteet.
to graamatu izlasiiju 10 gadus atpakalj un veel jo projaam ik pa laikam atceros. gluzi nav par teemu, bet vismaz apskaidro modeli, kaa iztureeties pret citiem cilveekiem un neljaut sev kaapt uz galvas. tas dod paarlieciibu par sevi.
28.03.2012 18:41 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits