Walking.

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011
Noteikumos ir rakstīts,ka bez defekta nemainīs, bet... man kurpes vajag izmēru mazākas.
Nevar būt kādas atkāpes?
Varbūt var sarunāt? Nav kāda pieredze?
27.03.2012 22:27 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Tieši par to es runāju, ka šādos gadījumos likumi ir muļķības, jo principā tie ir veikala pusē. Nekad neesmu dzirdējusi, ka pēc likuma var mainīt preci kad ienāk prātā, ja nepatīk krāsa, forma vai pārdomā. Tas notiek TIKAI pēc paša veikala iniciatīvas.
28.03.2012 00:26 |

Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
Tieši iedomājos par Eiropas līmeni šajā ziņā. Nezinu, ka citās ES valstīs, bet vismaz Spānijā un Vācijā ir iespējams samainīt preci vai vienkārši atdot to atpakaļ un atgūt samaksāto naudu bez jebkādiem paskaidrojumiem! Protams, nelietotu un ar birkām. Tas tiešām ir apsveicami, jo ne vienmēr veikalā var uzreiz saprast, kurš izmērs labāk der, un reizēm gadās mirkļa vājumā nopirkt lietas, kas tomēr nemaz nav vajadzīgas!

Vienīgo reizi mūžā, kad gribēju samainīt preci, man to diemžēl neļāva. Biju vēlu vakarā iegādājusies zaļas krāsas acu zīmuli, bet mājās sapratu, ka nekad mūžā taču netaisos to lietot :D (Biju nopirkusi tikai tapēc, lai par pirkumiem sanāktu paliela summa, par kuru tika piešķirts kaut kads bonuss) Nākamajā rītā gribēju samainīt pret tādu pašu melnas krāsas zīmuli, bet pārdevēja bija ļoti nelaipna un kategoriska. Var jau saprast, nav viņas pienākums mainīt preci, bet nu tajā veikalu ķēdē vairs neesmu iepirkusies.
28.03.2012 00:34 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Likumi ne vienmēr ir muļķības. Bieži vien problēmas ir vienkārši cilvēku nezināšanā. Šajā gadījumā es kļūdījos. Tiešām prātā bija tās 14 dienas, bet neiedomājos, ka tas ir tikai interneta veikaliem. Bet, piemēram, veikalos bieži ir rakstīts, ka preci ar atlaidēm nemaina un atpakaļ nepieņem. Patiesībā, tas ir pretlikumīgi. Ja es kaut vai ar atlaidi nopērku brāķi, veikalam ir pienākums to labot/ņemt atpakaļ/apmainīt. Ar šo es pati sastapos un to man pastāstīja ar patērētāju tiesību aizsardzību saistīts cilvēks.
28.03.2012 00:35 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Nikolette, es to biju domājusi sakarā ar to, ka veikaliem ir tiesības nemainīt. Tādēļ šādi likumi ir muļķības, jo viņi var to lieliski nedarīt un pasūtīt klientu bekot. Normāli veikali maina preces vispār bez liekiem jautājumiem un pretestības. Pašsaprotami, ka likumi nav muļķības tad, kad tev jāaizstāv savas tiesības samainīt brāķētas preces, jo principā, tas ir kā akmenī iekalts.
Es esmu divas reizes mainījusi apavus pēc pāris nedēļu nēsāšanas, šķiet, ka vienus pat pēc 1,5 mēneša, jo bija ieplīsusi zole un manuprāt, tas neatbilst kvalitātei. Arī bez visādām ekspertīzēm un drāmas uzreiz samainīja, piemaksāju un izvēlējos dārgākus. Ļoti patīkami, ka nenācās neko gaidīt un maksāt. Tā kā tas bija divas reizes un pilnīgi dažādos veikalos, prieks, ka tomēr ir šāda attieksme.
28.03.2012 00:44 |

Reitings 68
Reģ: 27.03.2011
Brāķu gadīumā nedarbojas veikala iekšējie noteikumi, piemēram, ka maina 30 dienu laikā vai, ka nemaina atlaižu preces. Tas darbojas tikai uz nelietotām precēm.
28.03.2012 00:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits