No savas kā darba devēja pieredzes saku-
1. Neiesniedz CV, kas izprintēts no mājas lapas, piem.cvmarket.lv, un vēl, ja virsū ir firmas vai mājas lapas logo, brrrr, man nepatīk. Es uzskatu, ka CV jābūt uztaisītam wordā un bez liekas informācijas.
2. CV jābūt uz vienas lapas, nu labi, pieņemsim Tu esi šausmīgi gudra un pieredzējusi, divas lapas, bet ne vairāk. Darba devējam nav ne laika, ne vēlmes lasīt 5 lapas, kur viena no lapām ir ar kursiem, kas ieti 5 gadus atpakaļ.
3. Izvērtē savu CV un pieskaņo konkrētajam darba sludinājumam. Izcel to, kas man būtu īpaši jāievēro un, kas pierāda, ka tieši Tu esi derīga konkrētajam darbam.
4. Super ir, ja katrai darba vietai ir klāt, amats un īss darba pienākumu apraksts (minot tieši tos pienākumus, ko esi pildījusi un, kas Tev varētu būt jāpilda darbā uz ko piesakies).
5. Uzmanies, pārkopējot motivācijas vēstuli, man ir bijuši vairāki gadījumi, kad nav nomainīts amats vai firmas nosaukums. Drausmas, ja jau Tu tik neuzmanīgi iesniedz pieteikumu darbam, tad cik gan uzmanīgi tu strādāsi :P
6. Ierodoties uz darba interviju-
nesmaržojies
nekrāsojies kā uz klubu
uztaisi manikīru
esi smaidīga
ierodies laikā
un nestāsti neko negatīvu vai piem. nevaru atrast darbu, neviens mani negrib ņemt u.tt. Ja neviens tevi negrib ņemt, varbūt man arī nevajadzētu? :)