Esmu dzirdējusi stāstu, ka franču karotāji tālajos senos laikos, savos visai plānajos apgērbos cenšoties karot krievijas teritorijā, kur bija iestājusies ziema, tā vien palika veseli, jo ik pa brīdim iedzēra pa malkam brendija... Tā kā tur kaut kas ir ar to dezinfekciju, bet atkal - viss ir atkarīgs, cik tu izdzer - kas par daudz, tas par skādi. Tāpat arī ārsti veciem cilvēkiem iesaka izdzert glāzi sarkanvīna, jo tas ir veselīgi sirdij... Piekrītu tam, ka ja cilvēks dzer regulāri un viņam kādas reizes izlaišana sagādā diskomfortu, tas jau liecina par atkarību. Man arī kaut kā ir sajūta, ka latvieši ir kļuvuši par riktīgu dzērāju tautu, kaut vai paskatoties, kas notiek Jāņos - lielai daļai galvenais ir pielieties. Tās tradīcijas paliek otrā plānā.
Pilnībā nepiekrītu, ka alkoholiķu un narkomānu bērni dzimst veselīgi. Interesanti, ko statistikas dati šajā sakarā uzrādītu. Runājot par čigāniem, reti esmu redzējusi atkarīgos čigānus. Jā, viņi dzīvo ļoti vienkārši un ne tik sterili, varbūt tur tas noslēpums, kāpēc viņi tik veselīgi, jo pārmērīga sterilitāte nenāk par labu! Tādā inkubatorā uzturējies cilvēks pie mazākās pārmaiņas, sauksim to par tuvāk dabiskajai videi, būs slims.
Runājot par manas mazpilsētas kaimiņu dzērāju - neteiktu, ka viņš izskatās veselīgs, šad tad ir manīts arī delīrijs, kad sarunājās ar tikai viņam vien redzamiem ļautiņiem. Brīnos, kā viņš vēl nav kājas atstiepis... vispār viņš izskatās pēc staigājoša zombija, degradējies cilvēks. Alkoholiķu kategorijas jau arī ir dažādas. Varbūt tie dzērāji dzīvo ilgāk, jo dzīvo pašplūsmā bez stresa, ne par ko īpaši neuztraucās. Saka taču, ka liela daļa slimību sākas no galvas!