Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

picas mīkla

 
Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
Sveikas;)
Uznāca iekāriens uzcept picu,bet man nekad tā mīkla nav sanākusi laba, izcepoties mana pica ir graužama, bet es gribu ēdamu bez piepūles :)

Lūdzu padalaties ar mīklas pamatnes receptēm :)

Vēlos,lai tiko izceptā mīkla būtu mīksta, nevis ar cirvi cērtama vai zāģējama :D
23.03.2012 11:11 |
 
Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
up :P
23.03.2012 11:11 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Vai sauso raugu liec klāt?
23.03.2012 11:14 |
 
Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Mēs netaisam paši. Nopērkam Dobeles dzirnavnieka picas maisījumu. Ļoti labs un garšīgs sanāk.
23.03.2012 11:16 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
cik esmu pati taisījusi, nekad nesanāk tik labs kā veikalos nopērkamais Picas maisījums ar visiem garšaugiem, asumiņu un pikantumu. Ļoti labs!
23.03.2012 11:18 |
 
Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
womankind es lieku slapjo raugu.

Esmu mēģinājusi arī cept no gatavajiem picas miltiem,bet arii tad man tā pamatne sanāk cieta. Ko es daru nepareizi?

Man šoreiz svarīgāk, lai tā mīkla ir mīksta, garšvielas man pašai ir, gribu pati uztaisīt foršu mīklu :)
23.03.2012 11:31 |
 
Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Varbūt pārāk plānu izrullē un/vai ilgi cep? Tad var sanākt cieta.

Esam pirkuši arī Lulū picā jau viņu gatavo mīklu, ņamma :)
23.03.2012 11:34 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Tad nākamais jautājums: vai Tu paraudzē mīklu, vai ļauj raugam iedarboties? Un vai pēctam, kad mīkla gatava, ļauj tai "atpūsties"?
23.03.2012 11:35 |
 
Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
womankind es raudzēju mīklu vismaz 30 minūtes siltumiņā apsegtu,tad izveltnēju vai izstaipu pannā iekša visu virsū un krāsnī.
To otru jautājumu nesapratu - paskaidro lūdzu smalkāk ko nozīmē - gatava mīkla un atpūsties?
23.03.2012 11:42 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Pērc rauga mīklu, kas ir paciņās. Man vienmēr sanāk ļoti labi. Picas mīklas maisījums gan man negaršo.
23.03.2012 11:43 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Tas nozīmē izmīcīt mīklu, sataisīt it kā gatavu, bet atstāt vienkārī, lai pastāv.
Par tām mīklām, kas no paciņām, tā ir jādara.

Vispār te labs raksts:
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/75536/gardeza-stasts-ka-izcept-istu-italu-picu
23.03.2012 11:52 |
 
Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
womankind paldies,nu super,tagad zināšu ka arī gatavajai mīklai ir jāpastāv,to gan es nedarīju.
23.03.2012 12:17 |
 
Reitings 494
Reģ: 13.12.2011
taisu picas ar visparastāko rauga mīklu
23.03.2012 12:24 |
 
Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
Vanilla vari padalīties? Kā izdodas,kāda sanāk?

womankind paldies par linku,ļoti noderīgi :)
23.03.2012 12:27 |
 
Reitings 22
Reģ: 09.10.2011
Mīkla cieta var būt arī no tā, ka pārmīca viņu, respektīvi pa ilgu mīca. Vēl mīkla paliek cieta ja pievieno par daudz miltus, vai cep pārāk mazā teperatūrā- sanāk, ka mīklu nevis cep,bet kaltē.
23.03.2012 12:30 |
 
Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
ne ne temperatuura nav vainiiga,ja paturu ilgaak par min,man sanak ogle
23.03.2012 12:34 |
 
Reitings 22
Reģ: 09.10.2011
varbūt pārmīci mīklu? kā pavārs saku, ka tās ir visbiežākās problēmas kāpēc mīkla sanāk cieta- par daudz miltu vai pārmīcīta mīkla, kā arī temperatūra
23.03.2012 12:38 |
 
Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
zachausis tad iespeejams paarmiicu,paldies par info:)
23.03.2012 12:57 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Man arī nekad nesanāca. Bet tad Rimi reklāmā bija ielikta šī pamatnes recepte:
Milti 600g
Olīveļļa 60g
Sāls 1 tējkarote
Cukurs 1 tējkarote
Sausais raugs 1 tējkarote
Miltus sajauc ar olīveļļu, sāli, cukuru un sauso raugu, lai veidotos viendabīga masa. Mīklu picai jāmīca 2 reizes. Kad mīkla uzrūgusi - veido bumbas - tik lielas, cik lielas grib picas. Šādi sagatavotas bumbas var likt arī saldētavā vēlākai lietošanai.

Sanāca ļooooti laba, tieši manā gaumē :)
23.03.2012 13:07 |
 
Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
switched on
paldies tev,mēģināšu šādi,bet ja man nav olīveļļa, derēs parasta cepamā eļļa?
23.03.2012 13:34 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
hmmm.... es pat nezinu... pieņemu, ka vari izmantot, vienkārši olīveļļa ēdienam dod labāku garšu un ir veselīgāka. Bet eļļa jau paliek eļļa. :)
23.03.2012 13:47 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!