Sveikas!
Nu man jau kā jaunai latvietei ir kā ir ar to krievu valodu. Mūsdienās principā lielākā daļa neprot vai tikai daļēji prot šo valodu (protams, ar izņēmumiem), to var secināt kaut vai papētot savas paziņas - vidēji no 20 cilvēkiem 1 saprot pieņemami, vēl 2 kaut ko rubī, pārējiem tā ir pilnīgi melna bilde. Mana problēma atkal ir savādāka - saprast jau saprotu visu, ko man krieviski saka vai kas ir rakstīts, atbildēt RAKSTISKI arī māku, taču, ja kaut kas jāsaka... Nu nevaru, mana runāšana krieviski izklausās pēc maza bērna šļupstiem. Arī vidusskolas laikos rakstiskajos, gramatikas, u.c. darbos atzīmes bija - 8,9, taču kā bija kāds mutiskais pārbaudes darbs - 2,3 nu maksimums kādreiz pagadījās kāds 4. Tāpēc izvairos no runāšanas krieviski, labāk klusēju, nekā apkaunoju sevi. Nu tāpēc arī šodien nedabūju darbu "Drogās". Prasa, lai es krieviski pastāstu par savu hobiju. Nu kāds vēl hobijs, man stress tāds, ka parunāt pat latviski vairs nevaru, kārtējo reizi klusēju. Jā, laikam darbu man Rīgā nedabūt, jo šaubos, vai kādreiz sākšu runāt krieviski. Domāju, ka ne man vienai ir šāda problēma ... :/