Man ļoti, ļoti patīk ēst ārpus mājas, taču vairāk man tomēr patīk gatavot mājās (tieši ēdiena kvalitātes ziņā). Kafejnīcas biežāk izvēlos kafijas dēļ, jo bez kafijas automāta pati nemāku tādu pagatavot. Kā arī patīk tā vienkārši pasēdēt, padomāt, parakstīt.. bieži visādus rakstu darbus rakstu nevis mājās vai bibliotēkā, bet Double Coffee vai Costā. Kā arī man ir manas īpašās vietas, kur eju tikai vienatnē izdzert savu latte un, iespējams, apēst kūciņas gabalu. Tāda kā miera ostiņa man. :)
Vēl man ļoti patīk iet uz jaunām vietām - kad izdzirdu, ka ir kaut kas jauns atvēries, tad acis iedegas un vajag aiziet.
Par normu - nē, nedomāju, ka tas ir normāli. Pusdienas - jā, ja ir tāda vajadzība. Vakariņas dažreiz, protams, arī ir vēlme paēst kaut kur ārpus ierastajām mājas sienām, bet lai padarītu to par ikdienu... Diez vai ir pareizi.
Man, piemēram, nav nekā jaukāka, kā pagatavot vakariņas visiem un kopīgi pie galda sēdēt un mieloties. Kā rituāls, jā. Personisks, mīļš. To nepanāksi kārtējā kafejnīcā vai restorānā, lai vai cik balti galdauti tur būtu..
Vispār, manuprāt, mūsdienās zūd tā māju kultūra. Abi strādā, abi noguruši, laika nav... Tad tā loģiski vai nu nopirkt gatavu ēdienu vai aiziet paēst. Skumji.