Rēķinu apmaksas sadalīšana

Reitings 36
Reģ: 03.11.2010
Jau kādu laiciņu ir sasāpējies viens jautājums ...

Ir tā, ka pēdējā laikā mani izdevumi ir krietni palielinājušies, jo bija jāapmaksā dažādi rēķini par auto, ārsta apmeklējumiem ... un arī tai skaitā par dzīvokli un komunālajiem maksājumiem.

Draugs paliek pie manis katru nedēļas nogali, t.i. no piektdienas pēcpusdienas līdz pirmdienas rītam, citreiz līdz otrdienai.

Viņam patīk gatavot un arī labi paēst, kā arī iet dušā ļoti bieži. Ja kaut kur braucam, tad to daram ar manu mašīnu. To apģērbu, ko draugs atstāj pie manis, es mazgāju.

Zinu, ka tas var izklausīties no manas puses egoistiski un sīkumaini, bet par to tā kārtīgi aizdomājos, jo, būdami veikalā, viņš man aizrādīja, ka puse pārtikas (biezpiens, ūdens, 2 musli batoniņi), kas ir iepirkuma groziņā, ir manējā, un bija aizkaitināts, ka par to viņam jāmaksā.

Savu naudu viņš dikti skaita, bet par manējo neaizdomājas ...

Gribēju ar viņu runāt par to, lai tos milzīgos rēķinus (par dzīvokli un komunālajiem) mēs kaut kā sadalītu, lai vismaz ceturtdaļu viņš apmaksātu, jo, kopš brīžā, kad viņš sāka ciemoties pie manis, mani izdevumi palielinājušies.

Vēlējos jautāt pēc padoma. Vai tas, ka vēlos kaut ko tādu viņam prasīt, ir pareizi, ņemot vērā manu situāciju, vai tomēr draugam nav jāapmaksā kaut daļa manu rēķinu?
29.02.2012 13:54 |

Reitings 856
Reģ: 12.03.2011
ashsh - tev paveicies.
29.02.2012 21:14 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Man liekas tieši otrādi - man liekas ok, ka cilvēki, dzīvojot kopā, sadala, kurš ko maksās (protams, ne jau skaitot apēstās konfektes, bet gan katram pēc tā, cik var atļauties).
Toties man neliekas normāli, ka skaita naudu tikmēr, kamēr tās attiecības vēl tādas pusnopietnas. Es, protams, ļoti atvainojos, bet, ja tad, kamēr attiecību sākumā braucu brīvdienās pie sava vīrieša ciemos, viņš būtu sācis izrakstīt rēķinus, ka esmu bijusi tur X daļu no mēneša, tāpēc man jāmaksā X daļa no īres un komunālajiem, es vienkārši vairs nebrauktu.

Man jau liekas nenormāli tizli uzskaitīt to, cik kurš dušā ilgi sēdējis, bet, ja patiešām nav, ko bāzt mutē, tad tad tīri teorētiski kaut kādu atbalstu komunālajiem prasīt varētu (bez bez nekādas rēķināšanas, bet gan konstantu summu). Bet ja notiek uzskaitīšana, tad patiesībā es nezinu,vai attiecībām ir tāla nākotne. Protams, šis attiecas ne tikai uz autori, bet arī uz viņas draugu ;)
01.03.2012 06:38 |

Reitings 540
Reģ: 18.11.2011
Komentāri šajā diskusijā un pati diskusija kā tāda uzdzena dusmas. Kur Jūs tādus skopuļus atrodat?
01.03.2012 07:24 |

10 gadi
Reitings 910
Reģ: 16.08.2009
Kad es ar savu vīrieti sāku satikties un kad mēs kaut kur braucām ar viņa auto,man ne prātā neienāca tāda doma,ka man būtu jāpiemet puse naudas par benzīnu,un pat tgd to nespēju iedomāties. Kad sākām dzīvot kopā,sadalījām dažus rēķinus,pēc gada es lūdzu viņam segt visus maksājumus,jo viņam ienākumi bij 3x lielāki nekā man,es gribēju, lai beidzot varu sev kko atļauties nevis visu naudu iegrūst rēķinos. Pašlaik jau ir tā,ka atradu darbu,viņš maksā visus rēķinus(protams, savus telefonus pati) ,šad tad arī nopērku pārtiku vai ko citu,neskopojos,protams.Kad sāku strādāt prasīju viņam vai viņš nevēlas,lai kaut ko piemetu,saka,ka nevajag. :)
Liekas,ka tādus večus,kā tavs nevar izaudzināt pa savam prātam. Es joprojām šokējos,kā drauga māsas vīrietis (38g) jau vairāk kā gadu dzīvo uz viņas rēķina,neko nepalīdz un vsp viena liela lupata!Viņai viņam pat apģērbs jāpērk un vēl viņš viņai pat dāvanu ne dzimšanas dienā pasniedz,ne Ziemassvētkos. FUj vienkārši.
01.03.2012 08:29 |

Reitings 1761
Reģ: 29.01.2009
Vīrieši ir ļoti dažādi.
Mans draugs uzskata, ka , esot ar viņu, man nav jāmaksā vispār par neko. Ne centu. Pat kad nopērku pārtiku nauda man tiek atgriezta. Ja nepieņemtu, būtu kašķis.
01.03.2012 10:24 |

Reitings 36
Reģ: 03.11.2010
Vēlreiz paldies par Jūsu komentāriem! :)

Vakar man ar savu draugu bija saruna par šo tēmu.
Zinu, ka nevajadzēja to uzsākt caur telefonu, bet man jau asinis sāka vārīties, kad viņš sāka runāt par kopīgu mājas iegādi, kad pats vēl dzīvo pie vecākiem un uzskata, ka varētu pārdot manu dzīvokli, lai varētu veikt pirmo iemaksu mājai :/

Vārdu sakot, viņš apvainojās par manu priekšlikumu apmaksāt 1/4 no maniem rēķiniem un uzsvēra, ka viņam nav tagad pietiekoši daudz naudas.
Draugs arī izteicās, ka tad mēs tiksimies tikai pēc 2 nedēļām, jo viņam "nav naudas".
Un arī man pārmeta, ka esmu izšķērdīga :/
01.03.2012 10:24 |

Reitings 1761
Vēlreiz paldies par Jūsu komentāriem!

Vakar man ar savu draugu bija saruna par šo tēmu.
Zinu, ka nevajadzēja to uzsākt caur telefonu, bet man jau asinis sāka vārīties, kad viņš sāka runāt par kopīgu mājas iegādi, kad pats vēl dzīvo pie vecākiem un uzskata, ka varētu pārdot manu dzīvokli, lai varētu veikt pirmo iemaksu mājai :/

Vārdu sakot, viņš apvainojās par manu priekšlikumu apmaksāt 1/4 no maniem rēķiniem un uzsvēra, ka viņam nav tagad pietiekoši daudz naudas.
Draugs arī izteicās, ka tad mēs tiksimies tikai pēc 2 nedēļām, jo viņam "nav naudas".
Un arī man pārmeta, ka esmu izšķērdīga :/

Pārdot TAVU dzīvokli??
Piedod, bet neizklausās, ka tev varētu būt nākotne ar cilvēku, kas lieliski kaļ plānus par CITU naudu. Bet savējo nopelnīt nemāk.
01.03.2012 10:27 |

Reitings 200
Reģ: 28.09.2011
varētu pārdot manu dzīvokli, lai varētu veikt pirmo iemaksu mājai :/

Kā cilvēkam vispār ņemās mutē tādi vārdi, ja tas ir tavs dzīvoklis... Ja všoke par tādu cilvēku...
01.03.2012 10:29 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
godīgi - izskatās, ka tavs draugs ir labi iedzīvojies un ērti jūtas uz tava rēķina. un domāju, ka aizvainots jau nu nejūtas nemaz, tēlo to, jo saprot, ka ir sprukās un ka var nākties maksāt tomēr kaut ko. patiesībā diezgan drausmīgi, ja sāk jau plānot, kā pārdot tev piederošas lietas..

kad draugs tā pa laikam dzīvojās pie manis pirms kopā dzīvošanas, tad visu laiku pirka pārtiku, viņam tas šķita tikai normāli. arī tagad, diezgan bieži viņam sanāk braukt ar manu mašīnu, un pēdējā laikā, kad ar auto gadījušās ķibeles, viņš ar draugiem sarunā servisu, visu nokārto, sēž caurām naktīm, lai noskaidrotu, kas pie vainas un visus rēķinus saistībā ar remontu apmaksā pats, neļaujot man pat piecīti iedot draugiem, kas arī tur kko remontē.
01.03.2012 10:37 |

Reitings 4129
uzskata, ka varētu pārdot manu dzīvokli, lai varētu veikt pirmo iemaksu mājai :/

Šis ir pavisam "jautri"-Tu pārdod savu dzīvokli, veic pirmo iemaksu mājai un pēc tam kādus 30 gadus vēl viena maksā kredītu par to māju. Džekiņš tiešām jautrītis. :)
01.03.2012 10:49 |

Reitings 1873
Man ar liekas,ka attiecību sākumā tā kapeiku pišana ir smieklīga no puiša puses, sevišķi,ja vēl strādā. Kaut kā neērta sajūta tad vienmēr rodas, it kā esmu gatava arī samaksāt kaut ko, bet ne visu apmaksāt čalim un pēc tam vēl klausīties kā čīkst par to,ka šim man kaut kas jānopērk. Un Becky atgadījums par čali,kas izlika no iepirkumu groza 0.5 ls vērtas preces, vispār ir smieklīgs- ar laikam tādu pasūtītu :-D
Mans draugs ar skatās,kur tērē naudu, ir teicis,ka nepatīk visu apmaksāt, bet pārsvarā maksā viņš, tomēr tad man ir tāda neērta sajūta. Tas laikam ir tas,kas man viņā ne īpaši arī patīk.
Un par l_a_d_y dzīvokļa pārdošanu vispār smiekli nāk. Laikam muktu no tāda,jo man riebjas cilvēki,kuri grib rīkoties ar svešu naudu.
01.03.2012 10:52 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Brīdī,kad kaut kāds čalis sāktu plānot kur,kā un pa cik pārdot MANU dzīvokli,mūsu ceļi šķirtos.Tā tikai vēl trūka,lai kāds,kurš pats nejēdz nopelnīt,dzīvotu uz mana rēķina un plānotu,ko iesākt ar manu naudu vai manu īpašumu.
01.03.2012 10:52 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Mīļo pasaulīt!:D Ideju par dzīvokli varētu uzskatīt par neveiksmīgu joku vai naiva, bet viltīga puikiņa plāniem dzīvot uz citu rēķina, ja es nezinātu vienu citu reālu gadījumu, kur kāds vīrietis bija iedomājies, ka viņš kādu laiku varēs nestrādāt, jo viņa sievasmātei pieder lielas mežu platības. Domās jau bija izcirtis mežu:D
01.03.2012 12:05 |

Reitings 1668
Reģ: 31.03.2011
Man bija lidzigi,ka bija grutibas-prasija man,lai paludzu saviem vecakiem,bet saviem nekad neprasija,bet,lai par to es un mani vecaki sanemtu kaut kripatinju cienjas-nekad!
01.03.2012 12:17 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
dīvainītis.
01.03.2012 13:43 |

Reitings 540
Reģ: 18.11.2011
l_a_d_y, neapvainojies, bet Tavs vīrietis ir riktīgs bomārs (tā mēs ar draudzeni dēvējam skopos vīriešus, kuri grib dzīvot uz sieviešu rēķina, nav spējīgi paši nopelnīt pietiekoši naudas), ieteiktu ātrāk atbrīvoties no viņa, laba dzīve Tev nebūs ar viņu.
01.03.2012 14:40 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Mans puisis arī atbrauc uz 5 dienām pie manis un viņš pērk lielāko daļu, jo neļauj man maksāt, tad mēs parasti plēšamies abi :)
01.03.2012 14:48 |

Reitings 1852
Man teiksim, liekas smieklīgi, ka meitene pieprasa maksāt daļu komunālo maksājumu puisim, kurš ciemojas. Ja sāktu dzīvot kopā, tas būtu saprotami!

Šajā sakarā, es nespēju saprast, kāpēc puisim ir grūti piemesties bendzīnam ( nu vismaz), kā arī nopirkt pārtiku, kamēr ciemojas pie Tevis. Skopulis. Nespēju iedomāties savu dzīvi ar tādu.
01.03.2012 14:52 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
nu tas par to tava dzīvokļa pārdošanu ir vispār- vāks!
tikai nepiekrīti pārdot dzīvokli un pec tam māju noformēt uz viņa vārda, izliks tevi laukā ar visām mantām!
01.03.2012 15:08 |

Reitings 103
Reģ: 23.01.2012
:D:D:DMan tādi smiekli sanāca par to dzīvokļa pārdošanu!Nu kur vispār ar tādu idiotu var būt kopā!Man slikti paliek no tādiem vīriešiem.
Man tas lielas absolūti normāli ka mans vīrietis maksā par visu-komunālajiem, pārtiku, ceļojumiem, utt.
Un ka mana alga paliek man pašai.Es jau saprotu ka ne visi vīrieši to var atļauties, bet nu tad vajag kautkā godīgi visu sadalīt.
01.03.2012 15:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits