Rēķinu apmaksas sadalīšana

Reitings 36
Reģ: 03.11.2010
Jau kādu laiciņu ir sasāpējies viens jautājums ...

Ir tā, ka pēdējā laikā mani izdevumi ir krietni palielinājušies, jo bija jāapmaksā dažādi rēķini par auto, ārsta apmeklējumiem ... un arī tai skaitā par dzīvokli un komunālajiem maksājumiem.

Draugs paliek pie manis katru nedēļas nogali, t.i. no piektdienas pēcpusdienas līdz pirmdienas rītam, citreiz līdz otrdienai.

Viņam patīk gatavot un arī labi paēst, kā arī iet dušā ļoti bieži. Ja kaut kur braucam, tad to daram ar manu mašīnu. To apģērbu, ko draugs atstāj pie manis, es mazgāju.

Zinu, ka tas var izklausīties no manas puses egoistiski un sīkumaini, bet par to tā kārtīgi aizdomājos, jo, būdami veikalā, viņš man aizrādīja, ka puse pārtikas (biezpiens, ūdens, 2 musli batoniņi), kas ir iepirkuma groziņā, ir manējā, un bija aizkaitināts, ka par to viņam jāmaksā.

Savu naudu viņš dikti skaita, bet par manējo neaizdomājas ...

Gribēju ar viņu runāt par to, lai tos milzīgos rēķinus (par dzīvokli un komunālajiem) mēs kaut kā sadalītu, lai vismaz ceturtdaļu viņš apmaksātu, jo, kopš brīžā, kad viņš sāka ciemoties pie manis, mani izdevumi palielinājušies.

Vēlējos jautāt pēc padoma. Vai tas, ka vēlos kaut ko tādu viņam prasīt, ir pareizi, ņemot vērā manu situāciju, vai tomēr draugam nav jāapmaksā kaut daļa manu rēķinu?
29.02.2012 13:54 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Vispār traki, ka tā vīrieši dara, tas jau vispār nav vīrišķīgi pateikt, ka par pārtiku maksāsim uz pusēm :( man dusmas uzdzen tādi puiši.
Domāju, ka tas ir pieņemami ko grasies jautāt, galu galā veikalā taču viņš arī pateica dalīsim groziņa satura summu uz pusēm ;)
29.02.2012 14:50 |

Reitings 1001
Reģ: 14.11.2011
Nu ja Tev patīks tas kad dzīvosiet kopā un maksāsi par visu viena pati,tad tik uz priekšu .
Izklausas ,ļoti bērnišķīgi .
Runā taču ar viņu , esat pieauguši cilvēki ...
No džeka puses vispār neadvekāti .
29.02.2012 14:52 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Kā man laikam mamma teica - nekas nesanāks ar skopu vīrieti un ļoti greizsirdīgu vīrieti.
29.02.2012 14:54 |

Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
Cik "vīrietim" gadu? Viņš strādā?
29.02.2012 14:58 |

Reitings 36
Draugam tūlīt būs 24 gadi, gada sākumā pazaudēja darbu un dzīvo no iekrājumiem. Nesen viņš sāka iet autokursos un uz svaru zāli.
29.02.2012 15:00 |

Reitings 372
Reģ: 29.01.2009
normāli, iet autokursos, maksā par svaru zāli, bet kā par savu naudu samaksāt par pirkumiem veikalā..:D es apbrīnoju!
29.02.2012 15:06 |

Reitings 36
Svaru zālē viņam jāiet, jo viņš vēlas iestāties armijā, kur tomēr stabili ienākumi.
Nu un autokursi ... njā.

:)
29.02.2012 15:08 |

Reitings 370
Reģ: 27.01.2012
Man bija tā -

Sāku dzīvot pie puiša . Visus rēķinus,īri maksājām uz pusēm.
Pārtiku pārsvarā pirku es... Katru ēdienreizi viņš gribēja gaļu.Tākā pārsvarā dabūju pirkt gaļu,vistu u.t.t Protams viņš arī kko pirka,bet pārsvarā gaļu (kas ir visdārgākā un citus elementārus vajadzīgus produktus pirku es. Gatavoju vienmēr es. Es kkā neaizdomājos bagi. Līdz vienubrīdi sāku pamanīt,ka izcepjot karbonādes,vistas u.t.t es dabonu paēst 1 ēdienreizi ,jo nākamā dienā šis apēd to visu brokastīs vai paņem uz darbu u.t.t Ok... es neko vēl neteicu. Izcepu cepeškrānī vistu (daudz) tā lai man rīt ar
i b
utu ko ēst,jo naudas tanī brīdī nebija. Ko šis !!! nākamā dienā no rīta paņēma VISU vistu sev līdz uz darbu tur bija kādi 4 gabali. Un labākais ka mājās VISPĀR nebija neko ko ēst un naudu ar man neatstāja. ar to man ar pietika,kārtīgi izrunājos,un tagad jau kādus 3 mēnešus pārsvarā viņš pērk ēst ;D
29.02.2012 15:11 |

Reitings 200
Reģ: 28.09.2011
Tas ir pilnīgi normāli, ja tu ar viņu par šo runāsi un izskaidrosi radušos situāciju. Ui... tādus vīriešus...

Tiešām kā Sessillaa saka, viņam nav kauns pašam par šādu rīcību?!

Man pirms laika bija līdzīga sāpe, ka draudzenei, ar kuru dzīvoju kopā, bija čalis, tad viņš bieži brauca/nāca pie mums un ikreiz tak protams, tika piedāvātas vakariņas vai pusdienas un tad dažkārt ar tā škrobīgi bija, ka man svešs cilvēks atnāk paēd tā no sirds, ko esmu nopirkusi, varbūt, par pēdējo naudiņu, un aiziet priecīgs uz istabu - Ai cik labi paēdu. Bet nu labi, tas nebija bieži..
29.02.2012 15:19 |

Reitings 103
Reģ: 29.06.2010
Vajag runāt ! Man arī bij līdzīga situācija. Sanāca ,ka mēs samainījāmies lomām un es sāku pelnīt mazāk par puisi,līdz tam viņam bij mazāk apmaksāts darbs. Arī pie manīm dzīvo no piekdienas līdz pirmdienai,dažreiz nedēļas vidū atbrauc ,gandrīz vienmēr es visus izdevumus apmaksāju. Bet puisis nomainīja darbu,tagad saņem daudz vairāk.Pastāstīju ,ka man finansiālā situācija pasliktinājusies, un tagad man pārskaita uz kontu naudu un ik pa laikam vaicā vai man pietiek :D veikalā pie kases pārsvarā es norēķinos,bet viņš bieži viens iepērkas.
29.02.2012 15:22 |

Reitings 370
Reģ: 27.01.2012
_panda_ tādi cilvēki ir daudz un nesaprotu kā pašam nav neērti tā darīt?? Un arī tavu draudzeni nesaprotu. Tas kā nekā ir jūsu kopīgais ēdiens un tu nepirki ēdienu lai viņas čali barotu.

Man bija līdzīgi. Ar draudzeni un manu pusi trijatā pasūtijām 2 picas. Draugs kkā negribēja ēst tanī brīdī un apēda tik 1 gabalinju ,domājot ka paēdīs vēlāk. Mēs ar draudzeni paēdām un atstājām viņam viņa daļu (vismaz es tā domāju) Tad no darba pārnāca vinja draugs un vinja vienkārši piiedāvāja to picu savam draugam,kurš protams to visu apēda... Manējais neko neteica,lai gan es vēlāk pasaucu draudzeni pateicu,ka tas bija ļoti nesmuki un arī liku samaksāt . Es tādas lietas nepaciešu
29.02.2012 15:28 |

Reitings 503
Reģ: 29.07.2009
Es laiakm esmu izlutināta, bet līdz šim visās attiecībās ir bijis tā, ka mana nauda ir tikai manām vajadzībām. Vīrietis maksā par visu. Es protams, tāpat iepirku reizēm produktus, ja sagribēju gatavot ko īpašu un tas nebija iepirkts laikus kopā ar vīrieti. Tāpēc uzskatu to tikai par normu, ko ceru sagaidīt arī nākotnē nākamajās attiecībās.
29.02.2012 15:31 |

Reitings 200
Reģ: 28.09.2011
mia, nu tev ir iekšas, prasīt, lai samaksā :D Es pateiktu kko gaužām riebīgu, bet lai prasītu maksāt - nevarētu! :D

Bet ziniet ko?! Es aizdomājos par sevi.... Brīvdienās, kad aizbraucu mājā, tad lielāko daļu laika pavadu pie drauga, kas nozīmē - pusdienas, ūdens, kanalizācija..... :S Es ar to mēģinu izlīdzēties iepērkoties, bet nu ne vienmēr tieku respektēta... Lai gan atkal, atvaļinājumā, tad pārsvarā tik pa viņa dzīvokli šiverēju un tad i sapērku visu gatavošanai i tāpat citu, ko vajag.... Bet cik daudz tas izlīdzinās?! Esmu sašutusi tagad... Viela pārdomām...
29.02.2012 15:38 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Dzīvoju pie drauga. Tā kā pelnu vismaz 2X mazāk nekā viņš tad par pārtiku es dodu 30%, bet ir reizes kad neko nedodu, jo tikai nesen sāku strādāt. Par dzīves vietu nav nekas diži daudz jāmaksā, jo tā ir privātmāja, tad vnk sanāk reizi gadā samaksāt to zemes nodokli, kas ir ~130ls. ūdens ir pieslēgts pie akas un pilsētas ūdeni sanāk izmantot ļoti maz. Apkure ir centrālā kuru kurina ar pašu vākto malku. a par elektrību maksāt ir uzņēmušies drauga vecāki un cik sapratu, tad tur ar nav nekas baismīgi daudz. :)
29.02.2012 15:51 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Mans vīrietis maksā par visu, mana nauda ir tikai man.
Otrkārt, piekrītu tām, kas saka, ka no skolpiem vīrišiem jāturas pa gabalu, šie nemaiņas, protams, vispirms savas bažas jāizstāsta vīrietim, moš viņš to kkā neapzinās?
Treškārt, tā kapeiku pišana, jau stāstīju, vienreiz čalis no iepirkumu ratiem izlika manu 0.5 mangalīti un kabataslakatiņus, pasūtīju uzreiz.
29.02.2012 16:04 |

Reitings 313
lidz nepateiksi so visu ko sarakstiji VINAM skaidraa valodaa....nekas nemainisies...

es jau sadi laikam nedaritu un nemacetu:D

ari neesmu egoistiska,bet nu lidzvertibai jabut!
29.02.2012 16:06 |

Reitings 556
Reģ: 13.09.2011
Vislabākā dzīve ir pēc principa - mana nauda ir mana nauda, viņa nauda ir mūsu nauda.
Bet dzīvē reti kad tā notiek.
Ir bijušas diezgan daudz reizes, kur esmu apvainojusies, ka viņš saka, ka atdos naudu, bet pēc tam nē.
Esmu to krupi kaut kā norijusi un dzīvoju tālāk.
29.02.2012 17:37 |

Reitings 1111
laba diskusija!ir, par ko aizdomāties..
29.02.2012 19:13 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Atklāti sakot, man tas vispār liekas dīvaini, ka cilvēki, dzīvojot kopā, dala kas par ko maksās. :D Manuprāt, ja abi strādā, tad visa nauda ir jāmet kopīgā katlā un jātērē pēc vajadzībām, nevis jāskaita, kurš samaksāja par elektrību un kuram tagad jāmaksā par īri. :) Atbildot uz autores komentāru, es tiešām nesaprotu, kas par problēmu izrunāt situāciju ar draugu? Loģiski, ka viņam ir jāmaksā, bet derētu uzklausīt arī viņa viedokli un rast kopīgu risinājumu nevis vērsties ar padomu pie svešiem cilvēkiem.
29.02.2012 19:36 |

Reitings 264
Reģ: 25.02.2009
Manuprāt tev nav jāklusē, bet tajā pašā brīdī bija ar viņu jāparunā!
29.02.2012 21:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits