Man ir tāda neforša situācija- darba devējs vēlas, lai pametu darbu pēc pašas vēlēšanās. Jautājums, ja man konkrēti šajā darbā stāžs ir 10 mēneši un vidējā alga 200 vai es varu dabūt bezdarbnieku pabalstu un aptuveni cik?
Nu tā, ja iepriekš esi jau kkur oficiāli strādājusi un kopējais darba stāž ir 1.gads, tad droši vari iet un saņēm bezd.statusu Mēģini sarunāt, lai atlaiž ar abpusējo vienošanos, tad sāksi ātrāk saņemt naudiņu nu tev sanāks pirmos 2 mēnešus 100ls, pēc tam 2 mēnešus 75ls vai 50ls (neatceros tos procentus)un tad ik mēnesi pa 45ls..kkādus 4 mēnešus tā! Vo tā, mazā Lai veicas!
Man šķiet, ka jānostrādā 9 mēneši gada laikā, lai saņemtu pabalstu.. un no šī gada ja tev stāžs mazāks par 10 gadiem, tad tikai 4 mēn maksās pabalstu.. ja nekad neesi strādājis, loģiski, ka bezdarbnieku pabalstu nesaņemsi..
ā, vēl precizējums.. kopējam stāžam ir jābūt vismaz gadam... Ja tu pirms šīs darba vietas esi kkur strādājusi 3 mēnešus, tad vari pretendēt uz pabalstu..
"ja ir veiktas obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas bezdarba gadījumam ne mazāk kā 9 mēnešus pēdējo 12 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas un kopējais apdrošināšanas (darba) stāžs ir ne mazāks par vienu gadu."
Es gribēju pajautāt zinošajām - iestājoties bezdarbniekos var vsp kkādus kursus sagaidīt? Es vairāk esmu dzirdējusi, ka rindas uz tiem kuponiem, kursiem, ka nav iespējams sagaidīt.