par studijām

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011

Meitenes, pastāstie lūdzu ko un kur jūs studējiet? Un kāpēc izvēlējāties tiešī šo prodrammu? :-)

09.02.2012 22:44 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Studēju to pašu ko shoko_fan - vēsturi.
Ceru šogad veiksmīgi pabeigt maģistra studijas.Pēc atvērto durvju dienas,ko apmeklēju,kad mācījos 12.klasē,mana izvēle bija skaidra un neesmu nožēlojusi.Zināju,ka neiešu mācīties kaut ko,kas mani nesaista tikai tāpēc,ka to reklamē kā kaut ko superstilīgu vai nākotnē labi pelnošu.Es izvēlējos to,kas mani saistīja.Nav tā,ka saņemot dipolmu saņemšu arī garantētu darba vietu.Taču es uzskatu,ka viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no manis pašas.Man jau ir pāris idejas un ceru,ka izdosies veiksmīgi līdz galam īstenot kaut vienu no tām. :)
10.02.2012 02:47 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
ko studeju-neteiksu(saistits ar matematiku, fizkiku utt), bet izvelejos to, jo bija budzerta vieta+skola nepatika valodas un tada veida prieksmeti labak padevas.
10.02.2012 03:08 |

Reitings 136
Reģ: 20.07.2011
Man liekas, ka vēsturi ir tik forši studēt. Daudz lasi, pēti, ja vēl labi pasniedzēji, tad vispār kaifs. Gribētu kādreiz priekš sevis, lai paplašinātu redzesloku.
10.02.2012 03:16 |

Reitings 744
Reģ: 29.01.2009
ar vēsturi,manuprāt, ir tā - ja tevi tas tā īsti nepavelk,tad studēt to ir tiešām grūti (lai gan, tā noteikti ir ar lielāko daļu studiju), jo ir ļoti liela daļa darba un rezultāta ir atkarīgi no tā, cik daudz tu esi gatavs ieguldīt un ziedot,jo laiks aiziet ļoti daudz, nekas nav vienā vai vairākās grāmatās, ir jāurbjās cauri literatūras kvantumiem, bet gandarījums par paveikto, vismaz man, vienmēr ir milzigs :)
10.02.2012 03:29 |

Reitings 136
Reģ: 20.07.2011
Man vidusskolā ļoti patika vēsture. Bet to jau nevar un nevajag "lai dabūtu diplomu". Kārtīgi un ar interesi, kā vajag paņem daudz laika. Varbūt vecumdienās paspēšu :D
10.02.2012 03:44 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
LU Komunikācijas zinātne
pamatskolas beigās/vidusskolā rakstīju dzeju un mazliet prozu, piedalījos ar to jomu saistītos pasākumos, kursos, izkopu valodu. zināju, ka rakstīšana ir mans lielākais talants un ka gribu ar to saistītu savu turpmāko dzīvi. taču ne ar daiļliteratūru, bet gan ko piezemētāku, tāpēc izvēlējos par labu žurnālistikai. turklāt man raksturs tāds -- varu ieinteresēties pilnīgi par jebko, kas arī ir pluss šādā darbā
šobrīd sanācis tā, ka ar rakstīšanu saistītas manas mācības, darbs un arī hobijs, un zudušas pēdējās šaubas, vai gribu veidot karjeru ar to. zinu, ka gribu!
10.02.2012 04:05 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Njā,izlasīju diskusijas sākumu un kļuvu dusmīga :-D
Uzskaitīšu, kā Godmanis visu pa punktiem, lai kaut ko neaizmirstu :-D

1. Mani kaitina mūžīgā skandināšana par pārprodukciju tajā un tajā nozarē un norādījumi, kur vajadzētu studēt, jo, lūk, tas šobrīd valstij vai kam tur vēl ir vajadzīgs.. Katram šajā dzīvē ir sava vieta - no āža dārznieku tāpat neuztaisīsi :-D Piemēram, cilvēks ar aktiera potenciālu vai ar aicinājumu rakstīt, tulkot vai zīmēt tagad netesīsies uz RTU studēt inženierzinātnes, jo, redz, tā vajag un tā būtu pareizāk. Visi nevar būt matemātiķi un visi nevar būt mākslinieki un grozīties līdzi, mainoties vēja virzienam :-D

2. Kaitina mūžīgā viszinīgā rīvēšanās šajā forumā par skolām, kurās vajadzētu studēt un kurās noteikti ne, par līmeņiem utt., turklāt diskutētājas bieži vien šīm skolām pat tuvumā nav stāvējušas :-P :-D

3. Man ir gan bakalaura, gan maģistra grāds ekonomikā, bezdarbniece nekad neesmu bijusi (tpu, tpu, no tā nav pasargāts neviens), savu dzīvi pilnībā varu nodrošināt pati - gan ceļot, gan sadzīvi nodrošināt + vēl materiāli palīdzēt dažiem cilvekiem.

felixx, interesanti, kādreiz sapņoji par studijām zviedros, bet nezini, kā darbojas Excel (s)
10.02.2012 16:52 |

Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
+++++++ luīzei

Mans pirmais bakalaura grāds ļoti lielā mērā ir saistīts ar ekonomiku un uzņēmējdarbības vadību, otrs bakalaurs pašlaik top tiesību zinātnēs. Un bezdarbniece neesmu. ;-)
10.02.2012 17:01 |

Reitings 8407
LU Juridiskā fakultāte - 1.kurss maģistros
Zināju jau, ka jurists būšu jau no pirmajām klasēm. Vide no bērnības mani ietekmēja uz šo jomu, neko nēnožēloju, patīk, ko daru un mācos.

Un, lai gan arī juristi ir daudz, kā saka - pārprodukcija, taču ne visiem ir iekšā būr par labu juristu.

Un mans viedoklis ir - katram vajadzētu vismaz bakalauru izmācīties juristios, savādāk pārāk lētticīgi esam, apnicis stulbos cilvēkus skatīties Tautas balsī un Bez Tabu - paši sastādā muļķības un tad vēl visai Latvijai parāda savu stulbumu.
10.02.2012 17:03 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Pasmaidīju par tām nopietnajām un nenopietnajām studijām. Ne jau studijas ir nopietnas vai nenopietnas, bet attieksme pret mācībām un izvēlēto sfēru. No maniem bijušajiem skolasbiedriem visi, kas gribēja vieglu un ātru ceļu pie diploma, aizgāja uz LU ekonomiķiem un vadībniekiem. Uz lekcijām gāja pāris reizes mēnesī un tikai stāstīja, cik tur neko daudz nav jādara. Bet tas automātiski nenozīmē, ka šī sfēra ir tikai tāda tukša nekā nedarīšana. Un tāpat ir ar visām studijām.

Bakalaura grāds man ir komunikāciju zinātnē, jo man bija sapnis par žurnālistes darbu, bet maģistra grāds - publiskajā pārvaldē. Tagad ceru, ka nākotnē radīsies iespēja studēt ķīmiju. Pagaidām tas nav iespējams.
10.02.2012 17:26 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es šobrīd mācos Turībā Uzņēmējdarbības vadību, aizgāju uz šo augstskolu mācīties, jo vienīgā tobrīd piedāvāja vakara nodaļu (mācīšanos pēc darba) ar šādu studiju programmu, vēlējos mācīties šo studiju programmu, jo tobrīd mani tas interesēja un vēl joprojām interesē, darbs nav attālināti no tā, tāpēc man ir labs priekšstats par ko mācos, turklāt ir interesanti, mani tas interesē, taču vēl vairāk mani interesē ko sapratu pēc 2 darba gadu pieredzes- juridiskās lietas, cerams, ka nākotnē pabeidzot šo augstskolu turtpināšanu studēt Juristos droši vien ka tajā pašā Turībā, skola nav slikta, man ļoti patīk, īpaši tie studiju biedri ko esmu sastapusi :-) -tas ir svarīgi.
10.02.2012 17:35 |

10 gadi
Reitings 1915
Reģ: 23.04.2011
Mācos LU skolotājos. Iestājos, jo tiku budžetā. Nepatīk, jo saprotu, ka skolā negribu strādāt. Ceru, ka zināšanas noderēs arī citur.
10.02.2012 17:38 |

Reitings 21
Reģ: 10.02.2011
Studēju LU SZF. Ja tā godīgi, tad šī bija vienīgā skola, kurā negribēju mācīties, jo atsauksmes nebija tās labākās. Bet visi ceļi veda tieši uz šejieni- uzvaras dažādos konkursos un vēl ieguvu stipendiju. Studēju sabiedriskās attiecības, lai gan labāk gribētu mācīties kaut ko kultūras jomā.
10.02.2012 18:29 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
RTU Starptautisko ekonomisko sakaru organiz. un vadīšana. Izvēlējos, jo jau no pamatskolas zināju, ka gribu studēt RTU un kaut ko ar starptautisku ievirzi. Apskatot programmu, biju sajūsmā - priekšmeti aptver visu - sākot no mikroekonomikas, finansēm, loģistikas, nodokļu sistēmām, muitas un beidzot ar diplomātiju un starptautisko protokolu. daudz un noderīgu priekšmetu. un galā nav parasts grāds, bet ar visu kvalifikāciju kā ārējo struktūrvienību vadītājam. un joprojām to uzskatu par perspektīvu ievirzienu, kā arī šobrīd strādāju savā nozarē.
10.02.2012 18:45 |

Reitings 149
Reģ: 12.10.2011
aurum

Ar kādiem līmeņiem tu tiki LU vadības fakultātēv budžetā :))
10.02.2012 22:47 |

Reitings 579
Reģ: 09.04.2011
Pedagogos. Par skolotāju nevar uztaisīt, par skolotāju piedzimst. Tas attiecas arī uz citām profesijām.
Lai izdodas izdarīt pareizo izvēli!
10.02.2012 23:04 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Sociālā joma, pedagogs.
Kādēļ izvēlējos? Pašsaprotamā veidā. Aicinājums.
10.02.2012 23:15 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
LU Informācijas pārvaldība(agrāk tā saucās bibliotēkzinātne un informācija). Patīk un viss:D
10.02.2012 23:19 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
LU, Humanitāro zinātņu fakultāte, Baltu filoloģija. Studēju, jo interesē, patīk un domāju, ka ir pietiekami radošas un vērtīgas studijas.
11.02.2012 09:42 |

Reitings 4218
Studēju ārkārtīgi radošu un daudz paģērošu profesiju, kas saistīta ar matemātiku un mazliet arī ar fiziku - programmēšanu. Jā, ir mazliet šaubas, vai tikšu galā ar tik grūtu profesiju, bet pacentīšos.

Kāpēc izvēlējos? Mazliet likteņa spēles, kas piedāvāja dažas profesionālas ievirzes, un šī šķita man vispiemērotākā un patīkamākā, arī aizraujošākā un izaicinājumiem bagātākā. Turklāt labiem speciālistiem, kas pārvalda pieprasītākās programmēšanas valodas, alga ir lieliska :D Tātad kāpēc ne, ja padodas matemātika?
11.02.2012 10:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits