Es vienu brīdi biju iecienījusi tādus Knorr salātu mērcīšu pulverīšus - galu galā sanāk kaut kas līdzīgs Spilvas salātu mērcei. Līdz vienā dienā salīdzināju sastāvu ar krējumu vai majonēzi (neatceros) - sanāca, ka tā mērcīte ir kalorijām bagātāka, kā krējums vai majonēze.
Respektīvi - ne viss, kas izskatās veselīgs, tāds ir.
Salātos krējuma vietā var likt kefīru vai bezpiedevu lakto.
Var taisīt arī no olīveļas, nedaudz citrona un dažādiem pipariem.
Man balzamiko ir topā marinādēm, nebiju iedomājusies kā salātu mērci izmantot.
Tas noteikti negaršo kā sojas mērce, līdzīga ir tikai krāsa.
Būs man ar' kkad jāizmēģina.
"kārums" tagad ražo grieķu jogurtu!
tieši to gan neesmu mēģinājusi, bet es lietoju to turku jogurtu spainītī (neatceros firmu) - bija ok, tikai tas spainītis paliels, vienai bija neizdevīgi, jo katru dienu netaisīju salātus un pūka iemetās! :D