Vīrietis vai "vīrietis"?

Reitings 57
Reģ: 14.12.2011

Kā Jūs domājat vai vīrieti var uzskatīti par īstu vīrieti, ja viņš nespēj nodrošināt savu ģimeni- savu sievieti.. savus bērnus, mājvietu utt. ?

24.01.2012 19:44 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
NiceLady, tu izklasuies peec pilniigi taas pashas, atvainojos, zoss, kas taisiija taas stulbaas diskusijas, par izlutinaatajiem bagaatajiem un atshkjiriibaam sabiedriibas slaanjos :D
Kaa kaads uzraksta normaalu argumenteetu komentaaru, tu meties virsuu un kladzini vienu un to pashu meeslu.

Un nee, es neuzskatu, ka viirietim jaabuut tam eezelim. Man liekas, vislabaakais variants, kad abi ir speejiigi nodroshinaat un ruupeeties par gjimeni. Taapeec jau taa ir gjimene. jaamaak sadarboties arii attieciibaas ;)
24.01.2012 20:13 |

Reitings 57
MAN ir savi uzskati un neuzskatu, ka tie ir nepareizi. Daba ne velti ir iekārtojusi, ka sieviete ņemās ar bērniem un vīrietis nodrošina ģimeni. bet saprotu, ka ir supersievietes,kas var visu ar to arī Jūs apsveicu :D Ja jau viss ir uz pusēm- atbildība par materiālo pusi ģimenē, tad varbūt lai vienu bērnu iznēsā Tu, bet otru mēģini vīrietim piespēlēt, kapēc tad sievietei jābūt tam ēzelim, kas mocās ar visu grūtniecības padarīšanu un vēl strādā..ai ai
24.01.2012 20:19 |

Reitings 57
Un varbūt Tu pati esi zostiņa.. atvainojos :) :)
24.01.2012 20:20 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
NiceLady - Paskaties, ar kādu teikumu Tu sāc šo diskusiju:
"Kā Jūs domājat vai ..."
Un tagad Tu cīnies pretī jebkuram viedoklim, kas nesakrīt ar Tavējo.
Vai nu samierinies, ka domas var atšķirties vai turpini skriet ar galvu sienā, visas pārējās uzskatot par īsti neriktīgām.
24.01.2012 20:22 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
NiceLady, otrs bērns nav jāiznēsā, bet vīrietim, kad bērns piedzimst, ir tādas pašas iespējas nodarboties ar viņa audzināšanu un pieskatīšanu kā sievietei, tāpat arī grūtniecības laikā viņš var sniegt lielu atbalstu, jā, neiznēsās nepiedzemdēs, bet atbalstīt emocionāli, palīdzēt ikdienas darbos-tas ir tikai normāli.
Un normāli tas arī tā notiek-ne tikai par finansiālo stāvokli var rūpēties abi, bet arī par atvasēm.
Jo, diemžēl, šie lielie apgādātāji, parasti ir visai slikti papiņi tieši emocionālā sasaistē ar bērniem-jo uzskata,ka savus tēva pienākumus vair aizvietot ar dāvanām, visādām jaunākajām tehnoloģijām un citām mantām, kurām nav nekādas saistības ar tēvu un bērnu psiholoģisko saikni.
24.01.2012 20:25 |

Reitings 57
Nē nu pareizi jau Tu saki... kas man gar svešiem sievišķiem kas tēlo no sevis baigos "mužikus" :D katram savs. Par laimi man ir savs :)
24.01.2012 20:25 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Nē,es neuzskatu,ka man būtu jāsēž kā princesei mājās un manam vīrietim visu laiku jāstrādā un jāuztur mani.
Es uzskatu,ka jāstrādā abiem un bērni jāuztur abiem.Nevis sieviete nedara neko un vīrietim jāraujas gandrīz vai 3 darba vietās,lai visus barotu un uzturētu.
Vīrietis man nav nekāds melnstrādnieks,kura vienīgā sūtība dzīvē ir strādāt,pelnīt piķi un visus uzturēt.Abiem mums ir galvas uz pleciem un rokas,lai strādātu un pelnītu.
24.01.2012 20:26 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Nu redzi, svešie sievišķi sevi uzskata par indivīdiem, kas spēj pastāvēt arī paši par sevi, tu šobrīd skandini, ka tu esi tikai dzemdēšanas-audzināšanas mašīna, kuras darbībai vajag sponsoru. Kas kuram tuvāks. Pasaulei vajadzīgi visādi cilvēki.
24.01.2012 20:29 |

Reitings 563
Reģ: 17.02.2011
Vispār daudz taisnības tajā, ko raksta ### :-)
24.01.2012 20:29 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Varbūt, kad man būs bērni, es runāšu citādāk, bet es neuzskatu, ka bērnu audzināšana ir darbs. Miljoniem sieviešu ir uzaudzinājušas krietnus bērnus, paralēli strādājot. Tās, kuras saka, ka sēdēt mājās un audzināt bērnus ir pilnas slodzes darbs - nezinu nevienu superbērnu, kas būtu tādā veidā izaudzināts labāks par citiem, drīzāk vēl vairāk izlaists, jo māmiņa visu laiku ir blakus un izpilda katru bērna vēlmi.
24.01.2012 20:30 |

Reitings 10
Reģ: 24.01.2012
Es gan uzskatu, ka katram pieaugušam cilvēkam pašam sevi jānodrošina, par bērniem jārūpējas kopīgi, komunālie maksājumi uc kopējie izdevumi arī kopīgi. Nevis vīrietim viss viss jānodrošina, bet sievišķim tikai jādomā kur to notērēt un rokas klēpī jātur :-D
Nav arī šobrīd tie apstākļi, kad varētu tūkstošus pelnīt, tāpēc ģimenes sitās un cenšas kopīgi tikt pie naudiņām :-D
Autores komentāri smīdina - tāda rupjība, uz vīrieti arī tādu žulti izgāz un viss ir slikti, tev mani jānodrošina, tev jāsamaksā tas un sītas, kāpēc tu tik maz pelni, tu neesi īsts vīrietis utt? :-D Ar tādu attieksmi viena varēsi audzināt :-D
Atļaušos būt rupja - vajadzēja kājas bagātākam vecim paplest, ja viss ko zini ir bērnus ražot un uzskatīt, ka par to visam no gaisa jākrīt :-D :-D :-D
24.01.2012 20:35 |

Reitings 10
Reģ: 24.01.2012
PS. cik daudz vientuļo māmiņu ir izaudzinājušas bērniņu...
24.01.2012 20:37 |

Reitings 57
Ko streso? :D :D
taču strādā vesela utt. viss kārtībā ,katra pasaka savus uzskatus, tas arī viss :-) :-) :-)
24.01.2012 20:44 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
un ja štatu samazināšanas dēļ, vīrieti atlaiž no darba, tad pēc tavām domām tas nav vīrietis?
es tā nedomāju
24.01.2012 20:47 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Pirmām kārtām es pati justos drausmīgi, visu laiku sēžot mājās un auklējot bērnu. Neredzu neko sliktu, ja sieviete strādā un pelna vismaz savām vajadzībām. Justos stulbi, nemitīgi diedelējot vīrietim naudu matu krāsai un higiēnas precēm. Protams, nedomāju, ka vīrietis var sēdēt mājās un neko nedarīt. Jā, vīrietim ir jāuztur ģimene, bet ne jau 24/7 rukāt, kamēr sieva vien auklē bērnu. Ir labi pienākumus sadalīt, jo bērnam ir nepieciešams arī tēvs.
24.01.2012 21:09 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
protams,virietim ir japelna, janodrosina vismaz minums gimenei. neatbalstu tos,kuri pasi laga sevi nevar uzturet, nestrada, pelna loti mazu algu, nespej nodrosinat pilnvertigu dzivi(iret dzivokli, pirkt partiku, nodrosinat sev drebes un citas preces, ir parados iegrimusi, atkarigi no narkotikam, bez "mugurkaula") un plano bernus. var but ari parspilet,ja virietis sievieti uztur ,kamer berns piem. sasniedz 18g.,bet man ari nav nekas pret tam mamminam,kuras ar visu sirdi nodarbojas ar bernu audzinasanu, majas uzkopsanu,est gatavosanu, vira drebju gludinasanu ,jo tas ari ir sava veida darbs un prasa energiju. ja virietim patik,kad sieviete ir majsaimniece,tad kapec vinai tadai nebut,ja vien ir pienemams sads dzivesveids.
ne,es neveletos bernu no viriesa,kurs nespetu nodrosinat manu bernu uzturesanu, nakotni. ja man butu sajuta,kad virietim nebus naudinas,ar kuru nopirkt,kaut vai pamperus,uz kuru var palauties,bus ieinteresets ar vinu pavadit laiku,audzinat,pieskatit,kad piem. es busu slima,vai ari man bus savas neatliekamas darisanas,tad es tadu neizveletos.
oki,var jau sieviete stradat,bet jabut naudai,kuru maksat auklei . ja sievietei ir maza alga,tad jadoma vai vinai labak pieskatit mazo ,vai ari maksat gandriz visu savu nopelnito naudu par aukli.
24.01.2012 21:46 |

Reitings 1053
Reģ: 19.06.2011
Es uzskatu, ka vīrietim ir jāspēj to nodrošināt pie abu pušu vēlmēm. Respektīvi, ja mēs abi vēlamies, ka es sēžu mājās un pildu mājsaimnieces pienākumus, tad viņam ir jāspēj viss nodrošināt, jā.
Ja strādājam abi, tad gan nē.
24.01.2012 21:48 |

Reitings 221
Reģ: 13.08.2009
Piekrītu Lutausei.
Vīrietim ir jābūt spējīgam nodrošināt savu ģimeni. Tas attiecināms vairāk ne gluži uz 18gadīgiem tīņiem, bet pieaugušiem, izglītotiem cilvēkiem. Sievietei jāspēj nodrošināt sevi, tā lai tiešām neprasa naudu zeķubiksēm, frizierim, kosmētikai un arī pati vīru ar kādu patīkamu nieku varētu iepriecināt.
Ja nav abi tikko no vecāku pajumtes izlīduši studenti, tad arī ar dzīvesvietu saistītie maksājumi, vismaz manuprāt, pamatā sedzami vīrietim.
Galvenais atcerēties, ka pašizaugsme strādājot tikai attīstās, un arī sieviete vīrieša acīs kļūst vērtīgāks un interesantāks sarunu biedrs. Viņam interesē bērns un Tava jaunā frizūra, bet ne tik ļoti, lai par pamperiem utml. runātu atlikušo vakaru pēc darba.
Bērnu nav, bet šķiet nosēdēt mājās virs 3-4 gadu vecuma nevarētu, krietni ātrāk vēlētos izrauties no mājas un būt apritē, kaut vai pusslodzes darbā, kas man pašai patīk.
24.01.2012 21:59 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Jà, uzakatu, ka víriet ir jàvar. Izaudzinu bèrnu lídz vecumam, kad vińś var palikt ar aukli un iet bèrnudàrzà, stràdàju teiksim uz pusslodzi, vai atveru veikalinu, lai nezaudètu iemanas, bet galvenais apgàdnieks ir vírietis. Ja sanàk tà, ka mès abi stràdàjam vienlídz daudz, un tikai pelnam, raujam, kràjam kàdu kopígu mèrku vàrdà, tad nemam màjkalpotàju. Tas bùtu mans modelis. Pietiekami daudz esmu pieredzèjusi sievietes, ka iegulda tùkstośus većos un śie pat pieprasa, ka viniem tas pienàkas. Un taipat laikà vèl vinu jàsagaida katru vakaru ar vakarińàm. Fui, es tàdu dzívi sev negribu.

Mana alga manàm lietàm, kàdai kopígai, manis izplànotai izklaidei, kautvai benzínam, kad braucu uz darbu.
24.01.2012 22:07 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Tb vírietim
24.01.2012 22:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits