Medicīnas studijas! Mediķes, studentes sarosās!

Reitings 413
Reģ: 12.04.2010

Sveikas! Lieta tāda, ka mans sapnis ir studēt medicīnu un līdz ar to es vēlos uzzināt jūsu pieredzi un ieteikumus!

Sajūta tāda,it kā būtu nonākusi strupceļā, jo nožēloju, ka mācībām (tieši pamatskolā) nepievērsos ar lielāko centību, tieši tas viss mani biedē stāties MF!

1) Kur, jūsuprāt, ir labāk studēt medicīnu RSU MF vai LU MF?

2) Vai man ir vērts to darīt, ja vidusskolā manas atzīmes ir normālas, teiksim tā, nekad neesmu bijusi teicamniece, bet vienmēr tikai labiniece. Vai es spēšu to pavilkt, ja ar ķīmiju esmu uz Jūs(praktiski ;D, vienkārši neesmu ķīmiķe un nekad tā neesmu viņai pievērsusies, tāpēc savas spējas īsti pat nezinu, vienkārši man interesē, vai studijās es spētu apgūt arī pamatus+visu jauno)

3) Cik tad īsti daudz jāmācās, ja esmu tas cilvēks, kuram viss neiet no rokas, bet ir kārtīgi vismaz 2x jālasa un jāiedziļinās? :-D

Medicīna mani tik tiešām aizrauj, un pat no astrologa dzirdēju, ka tas ir mans lauciņš, bet ļoti biedē nenormālais mācību apjoms, un savas nezināšanas!!! :-/

Būšu ļoti pateicīga par ieteikumiem, atbildēm un visu pārējo!

Paldies jums! :-)

22.01.2012 20:28 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Draudzene tika budžetā ar D bioloģijā (bet zināja diezgan labi), ķīmiju nelika. Ja nu kaut kādi citi eksāmena līmeņi bija svarīgi, augstāk par C točno nebija. Tagad gan viņa lido ārā (1. semestris) , jo pamatīgus parādus sakrāja. Kr4 viegli iekšā tikt, bet ļoti, ļoti grūti izturēt līdz galam. RSU.

Ā, un atzīmes vidusskolā viņai nebija labas, vidējā varētu būt ap 6.
22.01.2012 23:26 |

Reitings 775
Reģ: 27.05.2009
taatad RSU viegli tikt iek's'a? :-O
22.01.2012 23:28 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Es gan neteiktu, ka RSU ir viegli tikt iekšā (vismaz budžetā). Pazīstamais ar vidējo 8,7 un B,B,A līmeņiem nav ticis budžetā.
22.01.2012 23:31 |

Reitings 220
Reģ: 03.04.2010
RSU mediķiem budžets ir pie 300, bet farmācijā ir tikai 25 budžeta vietas...
22.01.2012 23:32 |

Reitings 775
Reģ: 27.05.2009
Nu jaa,man arii neliekas,ka taa butu ta vieta,kur viegli tikt ieksha,ja runa ir par budzetu.
22.01.2012 23:32 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
RSU mācīties ir tiešam grūti. Protams, viss atkarīgs no smadzenēm, citības un veiksmes. ja nav nekā no šiem 3 faktoriem - sēdesi naktīs un dienās.

Ginekoloģijā budžetā tu diez vai tiksi pēc 6.kursa (protams, ja visi nebrauks prom). Jo jau tagad konkurence ir baigi liela, un ar katru gadu pieaug. Pediatrija ir laba speciālitāte, tikai mums Latvijā pagaidam pediatru prakses nav tik attistītas. Bet pa sešiem gadiem viss var pamainīties
23.01.2012 01:05 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
ak jā, skola man arī nebija izcīlas atzīmes, bet universitātē es sāku mācīties kā traka - citādāk ātri izlidosi.

un no nākama gada būs vēl trākāk, jo visu laiku ievieš kaut kādas pārmaiņas :(

Bet mācīties ir ļoti interesanti un, ja vari labi organizēt laiku, pietiks arī piedzēršanas tusiņām :)
23.01.2012 01:08 |

Reitings 12
Reģ: 24.07.2023
Tiem kas ir sapnis strādāt medicīna un īpaši Latvijā varu tikai ieteikt 100% padomāt un vispirms iet kā medmāsa/ārsta palīgs,jo mans bērnības sapnis bija būt par arī par ārstu, bet ir reāle dzīvē...18 gadu pabeidzu skolu ,iestajos medicinas koledža pabeidzu ka ārsta palīgs, nostradaju nmpd 3 gadus un 1,5 gadi ka ambulatorā ārsta palīgs pieņemšana dienesta,lai pamestu darbu medicīna.. Kamēr Latvijā nebūs vizmas kāda cieņa pret mediķiem un normāla alga par padarīto darbu manās kājas nebūs šajā nozarē īpaši Latvijā.Darbs ir morāli grūts un fizisks,es strādājot NMPD sev visu muguri sabojāju un maksimāli man alga bija 850€ uz rokām!!! Latvijā visus mediķus un ārstus padarīja par apkalpošanas speciālistus un visur apvaino, tāpēc nolēmu iet prom vispār no medicīnas.Es Gaiļezera koledža tiku budžeta grupā ar 6,9 ballēm atestāta .
25.07.2023 18:25 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Ksandra @ 25.07.2023 18:25
Tiem kas ir sapnis strādāt medicīna un īpaši Latvijā varu tikai ieteikt 100% padomāt un vispirms iet kā medmāsa/ārsta palīgs,jo mans bērnības sapnis bija būt par arī par ārstu, bet ir reāle dzīvē...18 gadu pabeidzu skolu ,iestajos medicinas koledža pabeidzu ka ārsta palīgs, nostradaju nmpd 3 gadus un 1,5 gadi ka ambulatorā ārsta palīgs pieņemšana dienesta,lai pamestu darbu medicīna.. Kamēr Latvijā nebūs vizmas kāda cieņa pret mediķiem un normāla alga par padarīto darbu manās kājas nebūs šajā nozarē īpaši Latvijā.Darbs ir morāli grūts un fizisks,es strādājot NMPD sev visu muguri sabojāju un maksimāli man alga bija 850€ uz rokām!!! Latvijā visus mediķus un ārstus padarīja par apkalpošanas speciālistus un visur apvaino, tāpēc nolēmu iet prom vispār no medicīnas.Es Gaiļezera koledža tiku budžeta grupā ar 6,9 ballēm atestāta .

Privātajā sektorā nav iespējams strādāt? Valsts uzturētā medicīna neizbēgami ies pa burbuli, tur nav ko gaidīt.
25.07.2023 18:37 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
Ksandra vakar reģistrējusies, lai šodien aktivizētu padsmit gadus (!!!) senu tēmu.
25.07.2023 21:13 |

Reitings 12
Reģ: 24.07.2023
law7 @ 25.07.2023 21:13
Ksandra vakar reģistrējusies, lai šodien aktivizētu padsmit gadus (!!!) senu tēmu.

Jā,jo šajā gadā pametu medicīnu un ir ko teikt par medicīnu Latvija.Nostradaju 5 gadus pēc pabeigšana koledža un gribu ieteikt citiem pēc savām kļūdām
25.07.2023 21:30 |

Reitings 8
Reģ: 21.06.2022
Esmu beigusi LU MF, esmu “totāla” savas universitātes patriote un nekad neizvēlētos RSU, bet LU MF noteikti ir savas grūtības un problēmas, RSU - savas. Ir kolēģi,kas no RSU ir pārgājuši uz LU, ir otrādāk. LU MF visi pārbaudījumi lielākoties ir mutisku kolokviju veidā, atceros,ka viena meitene pārnāca no Rsu un bija šokā, ka viss mutiski 😀 bet - man tas šķiet daudz labāk. Jebkurā gadījumā, ja nepieciešams, vari uzrakstīt DM un pastāstīšu vairāk par studijām LU MF.
Varu pateikt to, ka ļoti jāprot laiks menedžēt, un viss būs labi :)) noteikti jābūt mīlestībai pret medicīnu, un tad visi kalni liksies vieglāk pārvarami, ja ir skaidrs mērķis uz ko ej. Veiksmi 🫶🏻
29.07.2023 11:27 |

Reitings 8
Reģ: 21.06.2022
Uj, atvainojos, ka nepamanīju, ka diskusija izveidota pirms daudziem gadiem.. 😬bet, varbūt kādai aktuāli joprojām un droši var uzrakstīt man.. Pati strādāju ar studentiem MF, tāpēc patīk iedvesmot un motivēt nebaidīties jaunos kolēģus! Medicīna ir tiešām forša, un vērts atcerēties, ka ar ārsta grādu, savu vēlamo ceļu tālāk var “izmīcīt” ka no plastilīna - tas paver daudz iespējas, ne tikai slimnīca strādāt un pacientus ārstēt, plus, ir, protams, daudz iespēju ārzemes. Pati šobrīd esmu izvēlējusies strādāt šeit Latvijā, jo ticu, ka mēs jaunie speciālisti tuvāka vai tālāka nākotnē spētu mainit kaut ko mūsu veselības aprūpes sistēmā :)
29.07.2023 11:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits