vecāki cilvēki,sabiedriskais transports

Reitings 83
Reģ: 05.12.2011

Ko Jūs domājat par vecāku cilvēku nepalaišanu apsēsties sabiedriskajā transportā?

18.01.2012 20:42 |

Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
esmu nogurusi no vecie cilvēkiem (t) :'-(
19.01.2012 13:09 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
"Kas ir ātrāks par vēju? - Pensionārs sabiedriskajā transportā skrienot pēc sēdvietas." :-D
Tā kā mans sabiedriskais transsports nav tas pārpildītākais, tad reti, kad vietu dodu kādam, bet ja nav vietas, tad dodu, bet nedodu tad, ja kāda cita vieta ir brīva, tad var manējo gaidīt līdz galapunktam.
Tomēr nepatīk, ka tieši no rītiem, kad visi brauc uz darbu un skolu, tad arī pensionāriem ir jābruac uz savu tirgu, tas it īpaši raksturīgi ir 7 tramvajā, un tur penžas toč skrien uz vietām un izkaro ceļu ar elkoņiem.
19.01.2012 13:16 |

Reitings 2494
Man interesanti liekas, ka jūs, meitenes, 50 gadīgas sievietes par omēm saucat. manai mammai teju teju būs 50 un es viņu hnevarētu nosaukt par omi. Viņa takš žiperīgāka kā es :D ..

Bet ja runājām par tām 70 gadīgajām krievu tantēm.. tas ir vāks... paldies, ka man tas nav katru dienu jāpiedzīvo, jo sabiedriskais salīdzinoši tukšs un daudz vidēja vecuma cilvēku braukā. mes aprasti kādas dažas.

Bet parasti jau tomēr cenšos dot vietu vecajiem cilvēkiem, māmiņām, grūtniecēm... jo tad, kad man tas būs vajadzīgs.. gribēšu to no jauniešiem sagaidīt.
19.01.2012 14:10 |

Reitings 1531
Da labi, lamāšana par to, ka nelaiž sēdēt ir sīkums! Mani izlamāja, jo es stāvēju :-D
Bija pārbāzt transports un ar katru pieturu tās vecās bābas kļuva vairāk un vairāk. Es mierīgi stāvēju. Tai vecenei piedāvāja sēdvietu, bet viņa šķiet izlikās, ka nedzird. Man lika pārlikt roku citā vietā, jo redz traucējot. Es tā arī pateicu-jums vietu sēdēt piedāvāja, bet es pat roku nevaru turēt, kur gribu? Protams es esmu tik jauna, bet jau tik nikna :-D
Trakākais, ka tās omes ir pārliecinātas, ka Niliņš viņām ir izkārtojis brīvo braukšanu! Nākamo reiz, kad man brauks augumā, tad pateikušu- vismaz paldies jau varējāt pateikt, ka es apmaksāju jūsu bezmaksas braukšanu! Kamēr mani necienīs kā strādājošu jaunu cilvēku, es ar nevienu necienīšu. Neesmu jau suns, ka jālamā par sēdvietu...
Vot tā es domāju.
19.01.2012 15:11 |

Reitings 190
Reģ: 27.07.2011
Paližu, jo gribētu, lai manu omīti citi arī palaistu atpūsties..
19.01.2012 15:16 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Laižu tikai grūtnieces vai jaukus,vecus cilvēkus.Man pašai ir ļoti jauka,pieklājīga vecmāmiņa,tāpēc tādiem cilvēkiem kā viņa,man nekad nav grūti dot apsēsties.Vecās raganas ar saviem 10 tirgus maisiem gan var lasīties tālāk.Īpaši,ja redzu,kā tā vecene ienesas transportā,visus izgrūsta un tikai pēc tam sāk tēlot kā pēkšņi tik nevarīga,tik nevarīga,jo nevienas brīvas vietas nav.Tikko visiem pa priekšu bizoja,tagad pēkšņi knapi kopā turas.Viņai nav sirdsapziņas pārmetumi,tēlot no sevis nez kādu upuri,man nav sirdsapziņas pārmetumi viņu nelaist sēdēt.
Vispār,es esmu novērojusi,ka večukiem nav tendence taurēt pa visu transportu,ka nedod sēdēt vai spiesties pirmajiem iekšā.
19.01.2012 15:25 |

Reitings 2494
laikam jau piekrītu vairākuma viedoklim, ka tomēr jābūt kaut kādai cieņai - nevis vispirms nolamā, tad uzkāpj uz kājas, izgrūstas.. stenēdama.. un tad vaid, ka sirds stājās.. un ka vot šitie lopi nelaiž viņu apsēsties.. ja viņas izrādītu cieņu pret citiem - tad arī tie paši jaunieši izrādītu cieņu arī viņām.. tiešām - jaukas un omulīgas vecmāmiņas man noteikti nav žēl palait apsēsties... un šķiet, ka tā ir vairkumam
19.01.2012 15:49 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Uzskatu, ka pensionāriem paredzētas veitas autobusa priekšgalā (vismaz kādreiz tas bija pat rakstīts noteikumos, tagad iespējams, ka tā vairs nav), tāpēc es tur nekad nesēžu - apsēžos pa vidu un tad arī nekad nelaižu (izņemot gadījumus, kad patiešām pieklājīgi palūdz - bet tādi nav bijuši vismaz gadu). Es arī maksāju par sabiedrisko, citreiz pat speciāli aizeju uz iepriekšējo pieturo, lai varētu apsēsties.
19.01.2012 16:20 |

Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
Pgājušajā ned. rīgā man bija kuriozs,veca tante man vnk izrāva no krēsla un apsēdās manā vietās,apstājos brīvajā stāvvietās,etelpojos,ka nu būs miers,varēs tās raganas sēdēt,a iebrauc ar ratiem jaunā mā'miņa,ar nicinošu bļāvienu,palaid mani tieši tur nostāties,apmērā (vai neredzi ka esmu ar bērnu)?,bļjaģ,(soryy par lamāšanos,bet daži toč pārkāpj pieklājības normas un pārāk augstu ceļ savu statusu), izbesīja,tur bija tiiiik daudz brīvas vietas,a viņai redz savadaējās tieši to vietu,tāpat kā tantukam tieši mani zvilkt no krēsla (e)
19.01.2012 16:26 |

Reitings 372
dullā paulīne- ja tu nezināji,tad tieši tur kur tu stāvēji,ir vietas,kas domātas speciāli bērnu vai invalīdu ratiņiem :) jo citur autobusā/trolejbusā viņus nav kur nolikt!
19.01.2012 18:54 |

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011
Tas ir pizģets, kas šodien gadījās.
Ar bēbi braucām no poliklīnikas, kāpjam iekšā autobusā, un vismaz 3 krievu babenes arī grib iekšā tikt. Un ko viena vecene??? Šī vēl pieturās pie ratiem,lai var atsperties un ielēkt iekšā tajā autobusā. (e) (e) Žēl,ka man bija pārāk labs noskaņojums,lai kaut ko nejauku teiktu.
Kauna nav!
19.01.2012 20:35 |

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011
dullā paulīne, tā ir, tā galvenokārt ir vieta ratiņiem-bērnu vai invalīdu.
19.01.2012 20:38 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Es nekad nevienu neesmu laidusi apsēsties sab. transportā, nebraukāju arī ar viņu tik bieži
19.01.2012 20:42 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
1) ceļš man izmaksā 70.sant, tāpēc uzskatu, ka drīkstu sēdēt, nelaižot vecās omes sēdēt.
2)pat par bomžiem, nerunājot ir arī visādas "gudrās" māmiņas, kuras sīkajam ar dubļainiem apaviem ļauj pa sēdekli mīņāties. Nekāda kultūra!
3)Kāpēc man pēc darba, kad esmu nogurusi ar sāpošām kājām, maksājot pilno biļetes cenu, man būtu jālaiž kādu sēdēt?! NEKAD to nedaru, izņemot pavisam vecus cilvēkus, kuriem tiešām ir grūti(novērtēju situāciju) un grūnieces.
4) Tās babulienes, kas katru dienu braukā ar tām tirgus pekelēm, kas tranportā skriešus ieskrien, bet tad izliekas par vecām un slimām, es nelaižu.
20.01.2012 04:58 |

Reitings 509
Reģ: 24.03.2011
Laizhu tikai aarkaartas gadiijumos!
20.01.2012 05:16 |

Reitings 10
Reģ: 24.01.2012
Laižu tad, ja nav citu brīvu vietu un ja tas ir vecs cilvēks, kuram ir tiešām grūti :-) Pārējie - kas pirmais brauc, tas arī sēž :-D
Nelaižu visādas vecenes, kas purpina. Varētu principā palaist jebkuru, pat jaunu cilvēku, ja man pieklājīgi palūgtu valsts valodā. Ja kādreiz kaut ko prasa krieviski - ignorēju :-D
Ko es domāju par nepalaišanu? visi maksā, arī jaunie, kuri arī mēdz nogurt. Nu gribi sē'det, mēle mutē ir - palūdzu, pieklājīgi!!! :-D Neba jau ka iekāps pavecāks cilvēkls un visi leks no vietām ārā! Slimus cilvēkus jāpaiž, kuriem ir grūti, bet pārējie var palūgt!
24.01.2012 19:39 |

Reitings 10
Reģ: 24.01.2012
PS. laist nekad negribas, ja ir gadījies apsēsties, tāpēc vienmēr cenšos apsēsties vietā pie loga :-D :-D :-D :-D :-D
24.01.2012 19:41 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Palaižu, ja ir tāda iespēja.
Nelaižu skandalētājus.
Bieži vien vspirms apjautājos vai vispār grib sēdēt, jo bieži vien pensīši pasaka, ka nākamajā jau kāps ārā.
Palaižu arī kādu jaunāku, ja redzu, ka ir lielas somas, jo pati zinu kā ir kratīties ar sabiedrisko ar somām, ko knapi var noturēt. Vispār brīnos par skolnieku un dažu vīriešu nekaunību- nepalaist sievietes ar smagām somām, man tas neliekas pieņemami.

Kaitina krievu babenes, kuras kliedz pa visu transportu, tās nelaižu. Kaitina arī tie, kuri brauc ar sīkajiem un netur viņus klēpī. Acīmredzot nezina, ka bērni līdz 7 gv nedrīkst aizņemt sēdvietas.
24.01.2012 19:57 |

Reitings 563
Reģ: 17.02.2011
Sen gan nav sanācis braukt ar sabiedrisko transportu, taču, kad braucu un redzu, ka būs pilns sabiedriskais transports, parasti nemaz nesēžos brīvajās sēdvietās. Fiziski riebjas publiski kašķi :-( It kā ikdienišķi sīkumi, bet bet tie var tā sabojāt noskaņojumu.
24.01.2012 20:49 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Parasti palziu vacakus cilvekus sedet, ja viss sabiedriskais ir pilns. Tautibu neskiroju, un blavis uz mani neviens nav! :-)

Ta esmu audzinata, un isteniba ir kauns par tiem jauniesiem, kas nepalaiz apsesties vecaku tantinu,piemeram, kas tur pat blkaus knapi kajas var nostavet! (t)
24.01.2012 21:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits