Jā, ārsts ir cēla profesija, bet katrs savu darbu vēlas pārvērst par metaforiski dēvēto 'zelta bedri', ne tā? Neviens nav svētulis, visos mīt tāds mazais savtīgais egoisms. Lai kļūtu par ārstu ir jāmācās tiešām ilgi (+ - 9gadi), ko es mānu, visu mūžu. Tas nav tas pats, kas izmācies par ekonomistu (~4gadi(?)), un Tev jau ir bakalaurs un varbūt arī iesēdētā prakses vieta ir pārvērtusies par Tavu nākamo darba vietu.
Saproti, Tu mācies par ārstu ar mērķi nākotnē palīdzēt citiem, bet par to arī saņemot atbilstošu algu. Alga LV ārstiem nav liela, kā jau zini. LV ārstu arī nav palicis daudz. Pavērojot, kas darās mazpilsētas slimnīcā (kura vēl nav aizvērta ciet). Pazīstamam ķirurgam ir 72h no vietas jādežurē kā dežūrējošam ārstam. Diena atelpai un atkal tās pašas 72h. Tu domā, ka viņš nav pelnījis vairāk pelnīt par to baņķieri, kurš silti iekārtojies pa blatu kādā augstā iestādē? Ir gan, bet vai viņam vairāk maksā? Nē.
Un runājot par 'kukulīšiem' un naudu aploksnēs. Es pati esmu redzējusi, kā veci un jauni cilvēki ārstiem sniedz kādu saldumu, kafiju, lauku labumus, arī aploksnes. Manuprāt, tie nav kukuļi, tās ir pateicības- pateicības par labo attieksmi, atdevi no ārsta puses.
Manuprāt, ja LV būtu labklājīgaka pret topošajiem mediķiem, tad viņi arī šeit paliktu. Bet tā kā citās Eiropas valstīs (Vācija, Austrija, Francija) ir lielākas perspektīvas jaunajiem mediķiem, tad droši vien viņos 'ieslēgsies' savtīgais egoisms un viņi dosies citur meklēt jau pieminēto 'zelta bedri'.