gribu mainīt dzīvi

Reitings 819
Reģ: 10.01.2010

Es dzīvoju ar vecākiem laukos, vecāki nav diez ko turīgi. Mūsu ģimenei ir vecs auto (1995), mājās nav skaistu mebeļu, nav arī daudz naudas, lai nopirktu skaistas drēbes, dotos izklaidēties. Man viss ir apnicis, es gribu citādu dzīvi. Ko lai es daru?

19.12.2011 17:39 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Neticu, ka 1,5 gadu laikā nevar atrast darbu, pat nekādu!!
Kāda Tev izglītība, kādu darbu meklēji? Kur un kā meklēji?
19.12.2011 17:57 |

Reitings 2943
Reģ: 29.01.2009
Nu zinat, jūs dažas gan esat te īstas riebekles, goda vārds. Ja nav ko teikt nesaki, bet nu izrādīt savu stulbumu tādā pakāpē. Nožēlojami.

Autorei--> mēģini atrast darbu un kļūsti neatkarīga no vecākiem. Pārvācies uz pilsētu, kur vairāk darba iespēju un mēģini iekārtot savu mitekli. No gaušanās par sliktu dzīvi, nekas nemainīsies.

Galvenais nedomā par Taureņa ieteikumu par fiktīvām laulībām. Sviests ko tādu ieteikt!
19.12.2011 17:57 |

Reitings 2494
nu es ar īsti neticu, ka 1,5 gadu laikā neko nevar atrast? Kur Tu meklēji? Ja savā pilsētā - laukos.. tad varbūt.. bet meklē rajonu centros vai Rīgā..
19.12.2011 17:59 |

Reitings 2943
Noteikti par apkopēju vai pārdevēju var atrast darbu. Tev internets taču ir kā redzams, tad vajag vairāk čekot tās lapas. meklē kur atveras kāds jauns Rimi, Maxima, Superneto u.c. tamlīdzīgi veikali. Viņi pieņem arī bez izglītības cilvēkus.
19.12.2011 17:59 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Pumčiks - es jau uzrakstīju ieteikumu:
nopietni - NENOPIETNI, nopietnus ieteikumus par visādi mēģināšanu uzrakstīju savā otrā komentā :)

es jau varēju uzrakstīt
zagt
nogalināt
pārdod kāda vai savas iekšas,
pumčiks, Tu tad arī noticētu, ka es to nopietni :) ???
19.12.2011 18:01 |

Reitings 2130
Es ticu, ka laukos ir 1,5 gadu laikā neko nevar atrast, īpaši, ja lauki ir tālu no pilsētas un darba iespējas ir: skola, viens veikals un gateris, bet ja tuvākā pilsēta ir 50 km attālumā, tad tiešām traki,

Bet tad tiešām var būt braukt pie kāda rada uz Rīgu vai citu pilsētu, mēģināt kaut ko citā vietā, pat sēit ir stāsti, kad meitenes atrada darbu citās pilsētās, bet šeitpat LV :)
19.12.2011 18:03 |

Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
sory,bet par tiem pašiem 150 ko teici,sen varēji atrast kādu darbu. 1,5 gadi ir daudz,tikai jāmeklē.
Kāda tev vispār izglītība?
Un nevaino lūdzu vecākus,ka viņiem sūdīgas mantas,iedomāties nevari kā viņiem jāpašī un jāmokās, lai uzturētu tavu dirsu,tamdēļ arī nav tās naudas krutām mēbelēm un bmw
19.12.2011 18:04 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Nu vispār, es jau uzreiz uzrakstīju, ka uzskatu šo par provokāciju, tāpēc arī atbilstoši atbildēju. Vēl pirms kādas nedēļas te bija ļoti līdzīgs teksts par to, kā čikse no laukiem grib pucēties kā Rīgas dāmas, atrast sev stilīgu Rīgas čali ar BMW, bet viņa no Bauskas un nezina ko darīt. Tiešām cilvēks ar nopietnu problēmu te rakstīs par sava auto vecumu vai skaistām mēbelēm? Nē, nu varbūt kāds arī tā raksta. tad es atvainojos un iesaku strādāt. Savādāk mūsdienās naudu dabūt nevar.
19.12.2011 18:05 |

Reitings 213
Reģ: 26.10.2011
Ja čiekuriņam nav smadzenes pašai saprast, ka lai nopelnītu naudu ir jāstrādā, tad lai saņem stulbus komentārus ;-) televīzijā un internetā visu laiku runā par to, par darbu, naudu, Brensonu, neticu ka viņa augusi mucā un nekā nejēdz, ja tā tad laiks sākt kaut ko apjēgt ;-) :-O
19.12.2011 18:08 |

Reitings 436
Reģ: 12.11.2011
Pirmkārt,

priecājies, ka Tev ir ģimene un jumts virs galvas. Tāpat arī par auto- ir ļoti daudzi cilvēki, kuru ģimenēm tā nav.

Otrkārt,
ja Tu tik tiešām dzīvo laukos, izklaidēm nevajadzētu prasīt daudz naudas, ja nu vienīgi gribi katru reizi braukt uz Rīgas klubiem.

Par drēbēm un mēbelēm - ja nav naudas jauniem apģērba gabaliem, raugies, lai ir pamatu pamati un aksesuārus vari izveidot pati. Mēbeles- vai nu samierinies, vai ar dekupāžas vai kādas citas metodes palīdzību padari savu vidi skaistāku.

Un vispār nečīksti. Nezinu, cik Tev ir gadu, bet vai nu strādā, vai mācies. Iespējas ir.
19.12.2011 18:13 |

Reitings 4838
Ja cilvēkam nav problēmu,tad centīsies visu ko izdomāt,lai tikai būtu |-)
Nu neliekas man šī diskusija nopietna!
19.12.2011 18:16 |

Reitings 2130
Saprotams, ka adekvāts cilvēks nerakstīs par auto ražosānas gadu un mēbelēm. Un ja arī problēma ir īsta, tad autore vairāk dusmojas, ka kādam kaut kas ir nekā pati mēģina izlīst no dubļiem.

Bet no otras puses 25. gadu vecumā jau ir nereāli kaut ko sākt, ja agrāk netika domāts ar galvu, netika iegūta normāla izglītība utt. šeit meitenes pārvalda pa piecām valodām, vairākam ir maģistra grādi, bet miljonus nepelna...

man ir reāls šāds gadījums: vecene ap 35, kura tāpāt īkst un čīkst , ka laukos nekā nav. bert viņai nav izglītības, nezin nevienu valodu, strādāja Vācijā, bet vācu valodu tā arī neiemacījās, atbrauca mājās apkrāpta, un maksimālais, ko dabūja ir 100 latnieki, bet nevīs priecājās par to, bet čīkst,es viņai piedāvāju bezmaksas dzīvokli Rīgā un sētnieka darbu, un iesākumā palīdzēt, nepiekrīt... Tādi cilvki, nikollete tiešam ir kuri skatās uz citiem un nepārtraukti pīkst.

Var jau būt, ka autore kaut ko mēģina, un sāk domāt par šmotkām, jo neko tiešām nevar atrast, bet laiks iet, bet apkārt pa TV un miestā arī kādam nauda utt.

Cilvēki jau ir dažādi :) bet tas, ka dziļos laukos grūti atrast darbu pat pa 150 ls, ir zināms, jo laukos daudz radu paziņu, draugu utt.
19.12.2011 18:16 |

Reitings 213
Reģ: 26.10.2011
Drēbes smukas var atrast arī humpalās, tikai jābūt talantam tās savienot, ja nemāk savienot apģērbu tad pat ar Dolce Gabbana un Versace izskatīsies nesmuki.
Internetā var pasmelties idejas apģērbam.
19.12.2011 18:17 |

Reitings 1080
Viens no piemēriem - brauc uz ārzemēm!
Šmotkas varēsi nopirkt un auto jaunāku :-D Bet nauda laimi nenes, tici man ;-)
19.12.2011 18:21 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
nopietni? dzīves kvalitāti mēri pēc mēbeļu, mašīnas jaunuma? Labāk kā būtu ar jaunu vērtību skalu?
19.12.2011 18:24 |

Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011
ak, nu TĀDA problēma, ka mājās nav skaistu mēbeļu, ka nevar.. drausmīgi tracina šādi cilvēki, kuri domā, ka viņiem kas tiks uz paplātes sniegts.
par mēbelēm runājot, var izmantot dekupāžas paņēmienu un improvizēt, tādējādi tās nesmukās mēbeles padarot interesantas un patīkamas.
apģērbs? pastaigā pa humpalām, tagad tik daudz pērļu var uzrakt, un par ļoti draudzīgām cenām, ja vēl paveicās tā riktīgi, tad par kapeikām. lēnā garā šādi arī papildināsi savu garderobi. neviens neliek skriet pa veikaliem, kur uzcenojums nenormāls.
zini, kāda ir tava problēma?
tas, ka tu, tā vietā, lai padomātu pati, kā mainīt apkārtējo vidi, vienkārši kaut kādā forumā sāc čīkstēt. kārtīgs darbs atmaksājas!! UZ PRIEKŠU, MEITENE!
19.12.2011 18:25 |

Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
....nu wtf,LAUKOS GRŪTI,LAUKOS SŪDĪGI, JĀ PIEKRĪTU,bet sēžot rokas klēpī saliekot nekrīt no gaisa,ne maize,ne nauda,es arī dzīvoju laukos,kārtīgā čuhņā,bet neesmu ne mirkli sēdējusi bez darba,esmu strādājusi par sētnieci,malku krāmējusi,biešu dobes revējusi, zemeņu plantācijās cepusies utt,var skaitīt vēl un vēl,visu ko darījusi,tikmēr pierādīju sevi kā čaklu ar to nopelnīto naudiņu pabeidzu skolu un atradu darbiņu,tas itin nemaz nebija viegli,bet vajag censties nevis ņaudēt. Pīksti te par vecu auto,priecājies ka vispār ir,man pat tāda patreiz nav,jo ir citas prioritātes, bet lai nav,veselīgāk ir staigāt :). Mēbeles arī lēnām ar lielu taupīšanu esmu iegādājusies smukākas. Tāka mīlulīt,padomā ko dari. Tu āģē zariņu uz kura pati sēdi,tā vietā,sāc kko darīt. Stājies bezdarbniekos,ej 100 latniekos,pakrāj,vecāki,redzēs ka centies,mēģinās palīdzēt,paralēli meklē kautvai tuvējā pilsētā kko,sarunā kur uz brīdi padziivot,kamēr nostāsies kājām
19.12.2011 18:27 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011

Mašīnas gadam nav nozīmes, jo ir puiši, kas baigi saķīlē vecos auto par sporta un paši ģībst no tām – mums tā būs veca grabaža  Mums mājās ar vecās padomijas mēbeles, bet mamma ar tēvi uzremontējuši tā (tapetes, lamināts, aizkari utt), ka pati brīnos, kā tik labi izskatās :D Par to nekad neesmu jutusies slikti. Sāku pati pelnīt un savā istabā palēnām veicu remontu un vecās mēbeles, logu nomainīju pret jaunām. Man ar nav kaudze naudas (jāprasa, kas tavā uztverē ir maz-daudz), lai to baigi tērētu šmotkām un izklaidēm, bet ko šo to jau var nopirkt. Tagad bieži iegriežos humpalās un tici man, tur esmu atradusi labu labās drēbes! Tagad domāju tam visam tērēt vēl mazāk naudas un ieguldīt kur jēdzīgāk – ceļojumā, sevis izglītošanā un vienā citā mērķī (sev), par ko skaļi neteikšu...
19.12.2011 18:33 |

Reitings 4298
ja jau 1,5 gadu laikā neesi varējusi atrast darbu, tas nozīmē, ka pietiekami stipri nemaz nevēlies mainīt savu dzīvi.

Vienkārši kaut ko dari lietas labā! Brauc uz ārzemēm! Meklē iespējas. Ja gribi tomēr dzīvot Latvijā, tad varbūt aizbrauc pastrādāt kaut uz laiku, iekrāt naudu, iegūt pieredzi. es zinu cilvēkus, kuri dzīvo laukos sliktos apstākļos un tā ir kā motivācija mācīties, strādāt un dzīvē izsisties uz augšu.
19.12.2011 18:44 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es vienmēr esmu teikusi, ja grib tad cilvēkam var būt viss ko viņš vēlas.
Par mēbelēm, senāk ciemojos pie viena paziņas, nu mājās viņam drausmīgas mēbeles :-| bet uz balkona izstiepta tik kolosāla šūplāde, kurai varētu nokasīt krāsu, nopulēt, pārkrāsot un tāda mēbele guļamistabā, skaisti. Bet nu nemākam paši izmantot lietas kas mums ir apkārt, no opja atceros, meta laukā vecas mantas, opim bija veci koferi, kaut kur 50, 60 gadu, tādi no koka, nobružāti, paņēmu uztaisīju kā naktsgaldiņu, uzskatu ka īsta vērtība.
Citreiz domāju, ak ja tie laucinieki prastu izmantot savas vecās mēbeles :-) ja nav darba, tad ķeries klāt tādām lietām, ja ir darba rokas, pārtaisi, pārdod ;-) ja ne pārdod tādas grabažas, ir cilvēki kam tā ir vērtība!
19.12.2011 18:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits