Vai mes runasim krieviski?

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011

..nepieciesamais parakstu skaits par likumu grozijumiem krievu valodas labaa ir ticis savakts.. atliekot tikai parbaudit un rikot referendumu:

http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/401394-savac_nepieciesamos_parakstus_par_krievu_valodu

wtf? Kas notiek ? Te bus otra Rusija ?

30.11.2011 20:40 |

10 gadi
Reitings 3713
Reģ: 29.01.2009
Protams, tas ir politisks gājiens. Bet tās nesaskaņas tagad vienkārši ir beidzot "izvilktas ārā". Bet agri vai vēlu tas jautājums tāpat būtu ticis aktualizēts. Ok, pirms kāda laika uzskatīju, ka agri vai vēlu krievu asimilācija. Bet ir pagājuši 20 (!!!) gadi, kopš atguvām neatkarību un vēljoprojām ir cilvēki, kas latviski nerunā un kuriem nav ne mazākās cieņas pret šo valsti un tās iedzīvotājiem.
01.12.2011 02:17 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Alise`, sasmīdināji ar to ierunāšanos par spokiem.lv. :D Tur taču lielai daļai "autoru" ir 12, 13, 14 gadi :D
01.12.2011 02:19 |

Reitings 393
Reģ: 31.08.2011
Es nedomāju, kas tad saemā atbalstīs šo ideju? No saskaņas centra jau tur pavisam maz taču sēž. Tie visi, kas iet vēlēt par šo valodu, manuprāt nemaz neapzinās par ko viņi paši parakstās!
01.12.2011 02:43 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
ārpus darba principa pēc nerunāšu krieviski. man riebjas tā valoda, riebjas cilvēki, kas te nodzīvo 50 gadus un nemāk "paldies" latviski pateikt, riebjas krievu tautības cilvēki, kas uzskata, ka Latvija ir kkāda padibeņu zeme.. diemžēl stabili būs tā, ka, ja būs divas valodas, tad tajās runās tikai latvieši. man varbūt ir pilnīgi slimi uzskati, bet netaisos te rusificēties.
01.12.2011 03:21 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Perfekti :
Latviešiem no krieviem vajadzētu mācīties saliedētību, krieviem no latviešiem - latviešu valodu.
01.12.2011 03:35 |

Reitings 701
Valdiibas gudriisi domaa, ka ar divvalodiibu panaaksot latviesu un krievu saliedeetiibu, visi nu buus draudziigi un ies roku rokaa.:D Taa bija pati stulbaakaa ideja pat ierunaaties par divvalodiibu tiesi sajaa laikaa, kad LV valda kriize, varteikt haoss, cilveeki ir nomaakti, nezinaa par savu naakotni. Cilveeki jau taa kasaas savaa starpaa un tagad vel tas sviests ar valodaam, protams, ka krievi ar latviesiem tika sanaidoti vel vairaak. Nebriinos, ja pat saaktos pilsonju karsh, ja krievi panaaktu savu.
01.12.2011 03:47 |

Reitings 701
Es varu cieniit krievus, ja vini ciena mani. man ir arii krievu tautiibas draugi un pazinas. Es neiebilstu, ja buutu dazas skolas, kur maaciitu krievu valodaa (protams, latv val obligaatais prieksmets), jo arii iirijaa ir latviesu skolas. Bet krievu valodu ieviest kaa otro buutu nodeviigi no valdiibas puses. Latvija ir vieniigaa valsts pasaulee, kur oficiaalaa valoda ir laviesu, vieniiigaa valsts, kur latviesu valodu maaca skolaas. Ja ieviesiis otru valsts valodu, tas buus garants, ka latviesu valoda izmirs. un liidz ar to pazudiis Latvija kaa valsts un republika. Valdiiba tiesaam domaa ar dibenu, ja so murgu atbalsta.
01.12.2011 03:53 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Amelle, lūdzu, painteresējies konkrētāk, pirms mētāties ar apgalvojumiem. Kas ir tie valdības gudrīši, kas grib ar otras valodas palīdzību kaut ko izdarīt?!?!?!?!
01.12.2011 04:04 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
Alise,
centieties (nevis cenšaties, jo šajā gadījumā jālieto pavēles izteiksme)
komats starp "skaistā" un "neizkropļotā"
mantojums (nevis mantomujs)
plēsieties (nevis plēšatis)
lasāt (nevis lasat)
"ka" vietā jābūt "lai"
gadījumā (nevis gadijumā)
"domājiet, kā..."
Citādi sanāk tā...
"garumzīmēm"
"vienā"
aizbildinās (nevis aizbildas)
"ka, redz, te ir..."
"bet, piemēram, spokos..."
"vispār trakums, kas notiek..."
sašķobās
"dzirdēju, kā ome..."
"Ui, kāds tev..."
+ stila kļūdas, kuras man nepietiek pacietības labot

neuztver personiski, bet ir viena tendence, ko es esmu pamanījusi latviešu valodas aizstāvjos -- viņiem skolā nav pārāk paticis apmeklēt latviešu valodas stundas
01.12.2011 04:10 |

Reitings 624
''Latviešiem no krieviem vajadzētu mācīties saliedētību, krieviem no latviešiem - latviešu valodu.''

Es páris nedéljas atpakalj gáju iepirkties ,un man mute palika pusvirus kad es redzéju ká viens trídesmitgadígs krievu páris kasíjás virsú párdevéjai lielveikalá par kkádu brákji .. Vinji to daríja krievu valodá, ja njem vérá ka dzívo UK un párdevéja diezvai saprata kaut zilbi no tá ko vinji tur bljáva. Prátinj nác májás.. vai tieshám vinji ir tik neaptésti un nesaprot to,ka vismaz Anglijá jau nu bútu járespekté valoda un jáiemácás tá . Vienkárshi nolamáties gribas . (e) (e) (e) (e) (e) (e)
01.12.2011 04:10 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
par tēmu -- nevēlos, lai krievu valoda ir otra valsts valoda (un nebūs), BET nedrīkst aizmirst, ka Latvija ir demokrātiska valsts, un referendumi -- varas nodošana tautas rokās -- ir veids, kā šo demokrātiju īstenot. demokrātija nav tad, kad kāds pasaka -- par šo būs referendums, bet par šo ne. ja vēlaties dzīvot valstī, kurā jums valdība nenorāda, kā jums vajadzētu dzīvot un kā Ļeņinu mīlēt, tad ir jārēķinās ar to, ka arī citiem tiek dota iespēja izteikties
01.12.2011 04:41 |

Reitings 6037
Menda, tāpēc jāievieš tas, ka Satversmē tiek noteikti panti, ko mainīt nedrīkst. Un šis - par valodu - būtu viens no tiem! Šādi precedenti ir bijuši arī citās demokrātiskās valstīs un būtībā neko nedemokrātisku neparedz. Valstij ir savas pamatvērtības, ko nedrīkst mainīt, punkts. Tāds ir mans uzskats šajā jautājumā.
01.12.2011 05:08 |

Reitings 701
Iekopeeju: Ušakovs uzskata, ka pašreiz cilvēkiem, kas vēlas, lai tiktu izveidota vienota sabiedrība, ir tikai viens instruments, kā parādīt savu attieksmi pret esošo politiku - parakstīties par referenduma ierosināšanu, lai krievu valodai piešķirtu valsts valodas statusu.Biedrība sākusi darbu pie jaunas integrācijas un saliedētības programmas izveidošanas, un šajā darbā Ušakovs iesaistīsies gan kā politiķis, gan kā privātpersona. "Vienotas sabiedrības izveidošanas programma ieviesīs jaunu politiku, runājot par nacionālām problēmām," skaidroja Rīgas mērs. Vispaar nav ko te daudz spriedeleet, tikai vini pasi zin, kas viniem aiz aadas. Tautai var teikt vienu un dariit ko citu. Dziivosim, redzeesim. Es izveelos neiespringt. 8-)
01.12.2011 07:38 |

Reitings 274
Menda, es neesmu valodas aizstāve, bet man nepatīk agresija :)
01.12.2011 12:39 |

Reitings 6037
Amelle, par to jau es runāju! Ušakovs nav nekāda valdība! (e) :-P
01.12.2011 13:19 |

Reitings 965
Reģ: 21.10.2011
i kaa vel runaas visi krieviski .!
01.12.2011 13:23 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Nerunāsim, nerunāsim. Referendums būs, bet būsim reāli - nesavāks tik daudz balsu "par".
Man viss ir pavisam vienkārši. Es nerunāšu krievu valodā un viss. Ja mani kāds nesapratīs, tā patiešām nav mana problēma.
01.12.2011 13:51 |

10 gadi
Reitings 3007
krievu valodā nerunāšu- es vienmēr esmu atbildējusi latviski un lielākoties krievvalodīgie saprot, bet ietiepīgi atbild krieviski.
referendumā iešu parakstīties PRET krievu valodu kā 2.valodu un iesaku to darīt arī jums. un kūdīšu visus savus draugus darīt tāpat.
tā jau neesmu rasiste, bet šis mani uzkurina un esmu gatava sadot tiem idiotiem, kuri spļauj virsū Latvijai un latviešiem. un ko, velns parāvis, dara mūsu drošības policija? kur viņi ir, kad ir tik atklāti redzams, ka cilvēkus māna, rīkojas pretvalstiski?
ir pienācis brīdis, ka jābeidz šī vienaldzība un jāpieceļ sava pakaļa un jāsāk darīt. ceru, ka šis mums, latviešiem, būs par mācību, ka ir jādara nevis jāčīkst.
01.12.2011 15:35 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Man interesanti, par ko tikai domāja meitenes, kuras šeit propagandēja parakstu vākšanu par izglitību tikai latviešu valodā? Par to, ka krievi to visu mierīgi uztvers un neparadīs zobus?

Nevajag aiztikt citus - un tevi nenodaris pārī.
Daļa no krieviem, kuri parakstījas ir PRET krievu valodu ka otro valodu (jo viņiem tiešām ir žēl nabagus latviešus, daļa no kuriem nevar jau tagad atrast darbu valodas nezināšanas dēļ) tikai tāpēc, ka viņus izprovocēja Visu Latvijai.

Šeit ir Latvija, šeit ir jārunā latviski, bet nedrikst pilnīgi slēgt skābekli krievu valodai - jo tad var notikt sprādziens. Kurā cietis visi - gan krievi, gan latvieši.
01.12.2011 15:54 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Julenok, pasaki man lūdzu, kas tik neprātīgs ir uzskatā, ka valsts apmaksātai izglītībai ir jābūt valsts valodā? ( un nē, es negāju par to partakstīties )
01.12.2011 16:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits