zandaa, vai jums, piemēram, bija ērģelnieks? Mana māsa agrāk kāzās spēlēja ērģeles, ņēma 20ls par vienām kāzām, ja divas kāzas vienā dienā, tad par katrām šos 20ls, un tā ir normāla cena par ērģelnieku kāzās.
Turklāt, mācītājam tas arī ir darbs, ja viņam iedod 20ls, viņš tos atdos tālāk, pašam nekas nepaliks, turklāt vajadzēt arī ziedojumu pašai baznīcai (komunālajiem maksājumiem, kas tiek patērēti jūsu kāzu dienā, darbinieku algām, kuri strādā jūsu kāzu dienā utt.).
Murr, Murr, es tieši saku, ka to mēdz saukt par ziedojumu, kaut, manuprāt, saprātīgs cilvēks taču var parēķināt baznīcas izmaksas kāzu rīkošanai un saprast, cik naudiņas vajadzētu dod mācītājam/baznīcai. Manuprāt, arī lauku baznīciņā 20ls ir krietni par maz.
Jo, ja dzimtsarakstu nodaļā nevar atteikt jaunajam pārim, ja vien ir brīvas vietas grafikā, tad mācītājs gan var atteikt, ja viņam, piemēram, būs citas kāzas tajā pašā dienā vai kāds svarīgs pasākums. Arī mācītājs ir tikai cilvēks.
Reiz draudzene teica, ka gribētu precēties baznīcā, bet attur tas, ka tur ir jāmaksā vairāk kā dzimtsarakstu nodaļā. Manuprāt, ja jaunais pāris laulājas baznīcā pareizo motīvu vadīti, tad arī sapratīs, kādu summu vajadzētu dot, pat ja tā nav noteikta.
Ir tāds baznīcas likums (vai nezinu kā to nosaukt), ka kristīgam cilvēkam desmitā tiesa jāatdod Dievam. Nu lūk, esmu dzirdējusi, ka jaunais pāris baznīcai samaksā tik, cik ir desmitā daļa no viņu abu mēnešalgām.