sabiedrības stāvoklis

Reitings 819
Reģ: 10.01.2010

Kā liekas jums, vai starp cilvēkiem pastāv šķiras? Man liekas, ka jā. Pati diemžēl esmu zemākajā. To sajutu gan skola, gan augtsskolā, gan darbā. Studiju laikos piepelnīos gan kā viesmīle, gan viesnīcas adminsitratore, gan veikala pārdevēja. Un nereti saņēmu nievājošu attieksmi no augstās raudzes cacām (augstprātīgu izturēšanos) gan kā viesmīle, kur uz mani tika pacelta balss un veltīti nevērīgi niecinoši skatieni, gan drēbju veikalā pienesot klāt drēbes un izjūtot izkomandēšanu. Arī skolā augsskolā neiederējos starp biezajiem un tie ar mani nedraudzējās. Reiz kāda meitene man teica, ka augstais slānis ir , lai dzīvotu un baudītu, bet visādas pārdevējas, viesmīles ir domātas tam, lai apkalpotu. Un ar džekiem man tas pats, nekad nav bijis neviens turīgs, jo tie tusē ar turīgo vecāku meitām.

07.11.2011 14:10 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Runājot par slāņiem, tiešām, nav te ne Indija, ne ierobežotība. Viss atduras uz to, cik daudz pats spēj. Ja Tu uzskati, ka ir slāņi, tās ir Tavas tiesības, neteikšu, ka tas ir nepareizi. Bet tad atļaušos pastāvēt par to, ka neviena, kura ir piedalījusies šajā diskusijā, nav vienā slānī ar Tevi, jo visām ir gribasspēks darīt, visas tiecas uz labāko, tikai Tu viena sēdi iesprūdusi savā nereālistiskajā burbulī.
08.11.2011 14:39 |

Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
Es palikšu rupja. TU esi debīla :D
08.11.2011 14:45 |

Reitings 819
Reģ: 10.01.2010
Indija te nav, bet Rietumu kapitālisms gan. Un naivi cerēt, ka mūsdienās nabaga Pelnrušķītes apprecēs princis un sāksies skaista, laimīga dzīve. :-P Princis Viljams iepazinās prestižā universitātē ar Keitu un apprecējas miljonāru meitu, nevis vienkāršā darba darītāju no tautas. :-D Un drīz mums pienāks tas rietumu dzīvesveids - no mazāk dienām bagātie sūtīs savus bērnus prestižās sākumskolās, pēc tam univeresitātēs un tā bagātie tikai biedrosies ar bagātiem, bet nabagi paliks aiz borta. :-| Un ticiet man notiks vēl lielāka noslāņošanās
08.11.2011 17:14 |

10 gadi
Reitings 3706
OK. Visi sapratām. Tev kremt, ka tie bagātie ar tevi nedraudzējas.
Bet nu es viņu vietā arī nedraudzētos- kāda man jēga no tādas kā tevis- tikai un vienīgi čīkst un kladzina, ka neko nevar sasniegt, ka sabiedrība ir sadalījusies pa slāņiem. Tici vai nē, bet no tādiem kā tevis uzņēmīgi cilvēki bēg kā no uguns.

Un vispār..nez no kurienes LV ir radušies tie bagātie cilvēki pēc padomju savienības. Daudzi vnk gāja un darīja nevis čīkstēja.
08.11.2011 17:27 |

Reitings 45
Reģ: 26.08.2009
Es ātri skrēju pāri un nepiefiksēju, kur autorei nebūtu īsti taisnība, visām citām, kuras te tā nepiekrīt, gan varētu iebilst, sākot ar to, ka neesot slāņu un ka tas viss esot viņas galvā :D jautājums, ko jūs, P.Koelju esat pārāk daudz salasījušās ? :D Protams, sevis labad var teikt, ka viss ir galvā, bet diez vai tas nederēs labāk kādiem citiem, nevis reāli domājošiem prātiem.
08.11.2011 17:51 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Ja tev visu dienu prātā bagātnieku bērni, keitas un pelnrušķītes, varbūt jāmeklē speciālista palīdzība.

Tak jebkurš redz, ka ir slāņi. A man poh, ka ir slāņi, pat ja skaitos pie apakšējā. Man tiešām pie dirsas. Es domāju, ka gribētu vairāk naudas, nevis būt augšējā slānī. Un es domāju, ka es gribu īstu mīlestību, nevis izprecināties bagātniekam. Neatceros, kāpēc šo saku, bet koroče poh.
08.11.2011 18:01 |

10 gadi
Reitings 3706
Nu slāņi jau kaut kādi savā ziņā pastāv (un ne tikai naudas ziņā, bet piem. inteliģences, izglītības utt utjp). BET te jau vairāk gāja runa par to, ka šis bagātais slānis, redz, nedraudzējoties ar zemāko slāni, un par to jau izvērtās diskusija.
08.11.2011 18:05 |

Reitings 45
Reģ: 26.08.2009
Nu, labi, bet tāpēc jau tie ir slāņi, jo viņiem nav kopīga nekā vai arī daudz mazāk kopīga nekā ar sava statusa civēkiem, un tāpēc arī autore var tikai sapņot par kādu turīgo dēlu un diez vai tādu dabūtu. Vienīgais, kas ir, censties, lai pati tāda būtu, un tā būtu kā laba motivācija.
08.11.2011 18:16 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Mateja evanģēlija 6.nodaļa 19.un 20.pants:

19. Nekrājiet sev mantas virs zemes, kur kodes un rūsa tās maitā un kur zagļi rok un zog.
20. Bet krājiet sev mantas debesīs, kur ne kodes, ne rūsa tās nemaitā un kur zagļi nerok un nezog..

Un iesaku noskatities filmu "Laikā", tad sapratisi, cik musu laiks patiesibaa ir ierobezhots :)
Un neviens jau nemaz nedomaa, ka nomirs beigaas.
Bet ne mantu, ne socialo stavokli neviens lidzi nepienjems, debesiis ir cita meraukla, taa kaa neskumsti :)
Bet domaa, domaa, kaa skaistak pavadit savu dzivi, pilvertigaak un taa, lai pashai prieks.
08.11.2011 18:27 |

Reitings 1013
Reģ: 27.07.2011
šausmas, ko nu darīt, es pelnu tik maz, man nav turīgu vecāku, man nav bagāta džeka, un es nomiršu kā zemākās šķiras pārstāvis, lai ko arī darītu.
Es domāju, ka nav jēga, ne mācīties, ne strādāt, ne pastāvēt par sevi, jāļaujas tikai sevis žēlošanai, jo mēs visi tak esam sabiedrības padibenes, kurām nav nekā - tas ir pēc tavām domām cienītā.

Tieši uz šādām sevis želotājām dažas cosmo meitenes pakāpjas, lai tiktu augstākos plauktos un dzīvē izsitas. Jo ir izglītotākas, pārliecinātākas un sevis cienošākas.

un runājot par kapitālismu un tādām lietām... domāju, tev būtu vieta kādā Ziemeļkorejā? tur visi vienlīdzīgi, tikai citi ir vienlīdzīgāki pār citiem. Tas pastāv visur! Kāda pārākums. Taču dažādās izpausmēs - kādā vietā tā ir vara, citā nauda, ar kuru kāds pār kādu ir pārāks.

P.S. lai veicas sevis žēlošanā, un es patiesi ceru, ka kāda no tām, par kurām minēji, ka viņas ir zemākais slānis un naivas sapņotājas, kādreiz pakāpsies augstākos plauktos pakāpjoties tieši uz tevis.
08.11.2011 18:41 |

Reitings 27
Reģ: 20.10.2011
Izlasot šo teikumu: ''Un ar džekiem man tas pats, nekad nav bijis neviens turīgs, jo tie tusē ar turīgo vecāku meitām.'' gribējās teikt - tu esi
stulba :-D jo šis teikums parāda, ka tieši tu esi tā, kas alkst pēc prinča kas no gaisa nometīs piķi (lai gan tālākos savos komentāros nonāc pretrunās un centies iestāstīt ka pēc bagāta veča raud visas citas šī foruma dalībnieces) :-P

redzot tālākos autore komentārus, šķiet ka disukusija ir veidota provocēšanai vai arī tiešām otrā galā sēž apbrīnojami sekla būtne, kas pēc dabas ir zaudētāja tips un vienmēr būs padibene dēļ savas attieksmes :-D Nožēlojami.

SAPROTI - reti kurai ir bagāti senči, cilvēks visu sāk no nulles, pats cīnās. Neviens nesāk ar to, ka ir direktors ar tūkstoš latu algu :-D Meitenes, kam galvā ir smadzenes, nesapņo būt pelnrušķītes un sastapt bagātu veci :-D Stulbais prāts, atjēdzies - gudras meitenes tiecas pēc neatkarības, pašas vēlas sasniegt kaut ko, blakus cilvēku ar kuru saistītu mīlestība, vēlas sevi pilnveidot :-D Laime un dzīves jēga neslēpjas džipā un, atvainojos, drāzties ar bagāto puiku un panākt augstās raudzes cacu atzinību :-D Ja domā pretēji - žēl tevis :-D Nekad neesmu ievērojusi ne augstskolā, ne citur, ka bagātie izturētos kaut kā savdabīgi un citus pazemotu :-D Tavā gadījumā vaina ir nevis slānī, bet galvā :-D
Vispār jebkādi draugi tev ir? kurš gribētu blakus lūzeri, čīkstuli, nūģi? :-D Kādreiz vismaz pasmaidi arī? :-D
08.11.2011 19:16 |

Reitings 1705
Dzīves sasniegumi mērāmi mantās, ko esi nopircis pa savu naudu? :D BOOOORING! Labi, ka man nav tāda domāšana :D
08.11.2011 19:35 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Tu raksti: Studiju laikos piepelnīos gan ...

Tātad esi kaut ko jau pabeigusi. Kas tad Tu esi pēc profesijas? Strādā specialitātē?

otrs. Tu PATI redzi slaanjus un dali tajos cilvekus,tapec liekas,ka citi dara taapat!
08.11.2011 23:10 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
man arī uznāk tādi mirkļi kā Tev un es pateicos, ka tie ir tikai mirkļi, un novērojums no dzīves, ka jo optimistiskāk sāc domāt, jo vairāk labu lietu notiek, kad es ticu un daru, tad viss kaut kā imēdz iegrozīties superīgāk, nekā uznāk pagrimuma un sevis žēlošanas mirkļi.

Man sanācis apskaust meiteni, kura manā vecumā tiešām sasniegusi daudz, bet tad sapratu, ka viņa ir tiešām gudrāka, aopsviedīgāka un darbā sēž arī naktīs lai paspētu visu nodot laikā, man viņu palika žēl un kauns par sevi...

Slāņi pastāv, bet pie mums tas vēl ir PSRS krutuma pēcgarša, Rietumos cilvēki daudz cienīgāk izturās pret dažāda ranga cilvēkiem. Šeit sabiedrības, valstij vēl ļoti daudz kompleksu un man prieks, ka šeit vairāk fooršu meiteņu, kuras tic nākotnei, var jau būt, ka tas ir jaunības maksimālisms, bet ja arī viņām paveiksies vienā lietā no 10, viņām paveiksies. Nekrīt tikai tas, kas rāpo, tas staigā un jo īpaši lido, krit.

Es patiesībā saprotu autori, jo tādi mirkļi - gribu kažoku par miljonu un dzīve ir netaisna dažreiz uznāk, diemžēl, bet pēc sevis zinu, ka var mēģināt visu verst par labu.

Dzīve ir netaisna, bet ne slāņu ziņā - slāņi LV ir mazākā bēda, cik daudz ir samocītu dzīvnieku, izvārotu bērnu un iekrāptu večukiņu.. Un to dara cilvŗki, kuriem galvās ir sviests, izmisums un viltus vērtības, jo kad nevari panākt to, ko gribi un netici sev, lai pašpārliecinātos, sāc darīt pāri vēl vājākam posmam, diemžēl, rajona urlas arī netic, ka kaut kur izsitīsies, tāpēc skrapē mašīnas un sit garamgājējus...

Tas nav par tevi, bet pārdomas, ka ļaunums, rodas tajaa skaitā no pesimisma un bezdarbības :)
09.11.2011 13:26 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
Nu protams, ka ir slāņi, taču tajos nav grūti rotēt.
Un piemērs par princi Viljamu gan bija tāds beztēmīgs - cik tad mums to monarhiju pasaulē un cik vispār viņās prinču? loģiski, ka cilvēki precas ar sev līdzvērtīgiem, jo attiecības ir par 2 cilvēkiem, kas viens otru papildina, nevis viens visu laiku velk otru.
09.11.2011 18:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits