Blusas ļoti viegli var dabūt arī kontaktā ar kādu cilvēku pat vienkārši veikalā, tā diemžēl gadās :-/
Mēģini saprast, kurās drēbes viņas ir. Un uzreiz mazgā. Varbūt gultasveļā?
Veikalā jābūt kādiem pūšamajiem pret blusām( paskaties rimi vai varbūt drogās).
Tad to pūšamo izpūš pa gultu/ istabu, bet nedrīkst uzturēties tajā istabā kādu laiku, jo tas pūšamais ir kaitīgs.
Jā- par terpentīnu viss labākās atsauksmes. Mums regulāri bija blusas no lauku radiem, kad sen, sen atpakaļ pie viņiem ciemojāmies, vai viņi ieradās pie mums. Pēc tam arī mamma visu māju berza ar terpentīnu... (t)
Tagad rudenī vienmēr ir pilnas kāpņu telpas ar blusām... Dzīvokli vari izmazgāt ar terpentīnu vai izpūst ar pūšamo, izmazgā gultas veļu un drēbes, kurās jūti, ka tās blusas ir. Katru dienu jāizsūc paklāji un jāizmazgā grīdas, jo pat mazākā netīrība blusām dikti patīk. Izsūc arī gultu/dīvānu ar putekļu sūcēju. Ieteicams arī kāpņu telpu izmazgāt ar terpentīnu, varbūt ne gluži visus piecus stāvus, bet vismaz savējo un stāvu zemāk.
Pievienojos par terpentīnu, kārtīgi izmazgā ar to grīdu (pērc nevis celtniecības veikalā ķīmisko, bet aptiekā dabīgo, tiesa gan tas dārgāks), vajadzētu līdzēt, jo, manuprāt, ķīmiskās indes lietot dzīvoklī, kur jādzīvo un nevar to atstāt uz vismaz diennakti ir galīgi aplami, jo indē jau arī sevi. Bet blusas nāk arī no ventilācijas šahtām uz 8.!!! stāvu, man tā bija, kad dzīvoklī dzīvoju.
Pabeidzu visu berzt... Pats labākais, ka man nav paklāju dzīvoklī- visur lamināts, un nekādas smiltis utt nav dzīvoklī :o kāpņu telpā vienīgais tāds netīrs, jo tur vislaik kkādus dzīvokļus remontē un viss pieputējis...
Es jau visu nosmērēju ar to terpentīnu, pat logus un istabām stūrus...
Vakarā velreiz izmazgāšu grīdu... cerams, ka viņas apsprāgs...
Pirkām aptiekā- tāda maza pudelīte kā klepus sīrupam -tik puse iekšā, maksāja 2.30 Ls... padārgi- tur tik divām reizēm pietiek...