Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Lasis saldētavā ?

 
Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009

Man vajag Jūsu fiksās atbildes uz manu jautājumu - kādā veidā jūs liekat lasi (pareizāk sakot - pusi no laša! :D )saldētavā?

Atbilžu varianti:

ietinat papīrā

ieliekat plastmasas kastītē

ietinat folijā

ieliekat plastmasas maisiņā

... (vai jūsu īpašais variants)

:D :D :D :D

06.09.2011 17:56 |
 
Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
ak jā, un uzreiz arī paldies par ieteikumiem un atbildēm! :) Ļoti gaidu!!! :)
06.09.2011 17:57 |
 
Reitings 36
Reģ: 04.07.2011
Parasti sadalu lasi mazākos gabalos, ietinu folijā un saldētavā iekšā :-)
06.09.2011 18:00 |
 
Reitings 223
Reģ: 29.01.2009
Lieku vienkārši plastmasas maisiņā. :)
06.09.2011 18:00 |
 
Reitings 377
Reģ: 29.01.2009
maisiņā ;-)
06.09.2011 18:02 |
 
Reitings 1774
Reģ: 30.01.2009
Sunce, pielīdīšu ar papildus jautājumu! ;) Kā ir ar to saldēšanu? Pēc tam var sālīt vai tikai steikos? Nekad neesmu saņēmusies saldēt, jo bail, ka tas lasis nepazaudē savas labās īpašības! Bet tā dažreiz gribas sapirkt pa akciju un nolikt iekrājumos! :)


Paldies! Sunce, atvainojos! :)
06.09.2011 18:09 |
 
Reitings 36
Reģ: 04.07.2011
Es parasti gatavoju 2:1 = sāls:cukurs un neko vairāk... apvārtu uz šķīvja ietinu folijā un nākamajā rītā var ēst. Un tādu arī lieku saldētavā :-) ai kā sakārojās lasis :-D
06.09.2011 18:16 |
 
Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
Wiki - kad izmēģināšu, tad varēšu Tev atbildēt! :) Es kāreiz vienu gabaliņu ielādēju saldētavā (jo saka, ka saldētu vieglāk sagriezt!) ar domu rīt sagriezt gabaliņos un tad apsālīt.. :)
06.09.2011 18:16 |
 
Reitings 1774
Reģ: 30.01.2009
Sunce, Ok! ;)
06.09.2011 18:25 |
 
Reitings 219
Reģ: 29.01.2009
Es lieku kastītē, tā man šķiet, ka pasargāju pārējo saldētavas saturu no citām "smaciņām" :-)
06.09.2011 19:21 |
 
10 gadi
Reitings 396
Reģ: 29.08.2009
es parasti lasi ielieku kkādā plastamsas traukā un uzleju ūdeni virsū, tā lai būtu tāds ledus klucis un pa vidu lasis :D
vai arī vnk maisiņā ielieku :)
06.09.2011 22:15 |
 
Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
vīnoga , a kada jega no ta ledus kluca?
06.09.2011 22:16 |
 
10 gadi
Reitings 396
Reģ: 29.08.2009
ā un pēc atsaldēšanas var sālīt, sanāk labs :)
06.09.2011 22:16 |
 
10 gadi
Reitings 396
Reģ: 29.08.2009
nezinu, tā darīja mamma, tapēc es ar :D, kāpēc tā, es nezinu, bet nekāds sliktums nav bijis 8-)
06.09.2011 22:18 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Maisiņā. Nekādas īpašības lasis nezaudē saldējot, protams, ja vien nenoturi viņu saldetavā pāris mēnešus. Es tā daru regulāri, sapērkos uz akciju un lieku saldētavā.
Kā kuro reizi-vai nu izfilēju un tad sadalu 4 daļās, katru atsevišķā maisiņā, vai sagriežu steikos un tad saldēju pa 2-4 gb kopā. Vieglāk ir izņemt vairākus gabalus ārā, nevis ņemt vienu kluci un mēģināt no viņa noskaldīt vajadzīgo gabalu skaitu :-D

Veselu lasi gandrīz nekad nesaldēju, jo pēc tam ilgi jāgaida, kad atkusīs un man nav tik liela ģimene, lai vienā reizē apēstu visu.

Asakas no filēšanas un spuras, galvu, asti arī sadalu vairākās daļās un lieku saldētavā laša zupai.


Papīru un folliju būs daudz grūtāk dabūt nost, ja lasi gribēsi vēl līdz galam neatsaldētu griezt, bet plastmasas maisiņu ar visu lasi iekšā pabāz zem AUKSTA ūdens un viņš pats nonāks nost. Pēc tam sasalušo lasi liec kādā traukā, pārtikas plēvi pāri un ļauj viņam atkust. Vislabāk ledusskapī uz nakti.
06.09.2011 22:23 |
 
Reitings 93
Reģ: 26.01.2011
Zivis
Sasaldēt var gan jēlas, gan gatavas zivis. Treknas zivis saglabājas ilgi, ja tās sasaldētas ūdenī.
• Zivi iztīra, vajadzības gadījumā notīra zvīņas, noņem galvas un spuras. Zivis var arī filēt. Svarīgi, lai zivju iepakojums nelaistu cauri gaisu, citādi zivis sakalst un sasmok.
• Saldētu zivi var izmantot sasalušu vai daļēji atkausētu. Zivju ēdienus sasaldē, kad tie ir pilnīgi gatavi. Izņēmums ir ēdieni ar siera glazūru, ar sieru tos apcep tikai pēc atkausēšanas. Arī pastētes gatavo pēc atkausēšanas.
06.09.2011 22:30 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!