Maisiņā. Nekādas īpašības lasis nezaudē saldējot, protams, ja vien nenoturi viņu saldetavā pāris mēnešus. Es tā daru regulāri, sapērkos uz akciju un lieku saldētavā.
Kā kuro reizi-vai nu izfilēju un tad sadalu 4 daļās, katru atsevišķā maisiņā, vai sagriežu steikos un tad saldēju pa 2-4 gb kopā. Vieglāk ir izņemt vairākus gabalus ārā, nevis ņemt vienu kluci un mēģināt no viņa noskaldīt vajadzīgo gabalu skaitu :-D
Veselu lasi gandrīz nekad nesaldēju, jo pēc tam ilgi jāgaida, kad atkusīs un man nav tik liela ģimene, lai vienā reizē apēstu visu.
Asakas no filēšanas un spuras, galvu, asti arī sadalu vairākās daļās un lieku saldētavā laša zupai.
Papīru un folliju būs daudz grūtāk dabūt nost, ja lasi gribēsi vēl līdz galam neatsaldētu griezt, bet plastmasas maisiņu ar visu lasi iekšā pabāz zem AUKSTA ūdens un viņš pats nonāks nost. Pēc tam sasalušo lasi liec kādā traukā, pārtikas plēvi pāri un ļauj viņam atkust. Vislabāk ledusskapī uz nakti.