Trakas bailes & fobijas

Reitings 312
Reģ: 04.07.2011

Sveiciens taam,kam 1.09. ir aktuaals. :-) Man tads jautajums - no ka jums ir bail,kadas fobijas? Bet nu tiesam tadas,ka sirds saznaudzas.. Un pats galvenais - ka tam tiekat pari vai cinaties?

01.09.2011 15:47 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Tā kā esmu tikusi galā ar daļu savām fobijām, tad lūk kā...

^zirnekļi un dažādi citi kukaiņi (vēl joprojām nepatīk, bet nav vairs fobija).-reiz vasarā ejot no dārza uz māju(biju izgājusi tikai uz 5min līdz kaimiņu sētai un atpakaļ), pie ieejas durvīm pamanīju, ka uz krekliņa ir kādi vismaz 7 dažādi lieli un ātri kustoši kukaiņi. FŪ, tā kliegusi laikam nebiju nekad. Pat kaimiņi pēctam atskrēja, no blakus mājas. (s) Pēc tam kādu nedēļu nebiju gluži savā ādā, nerunājos īsti un nekur staigāt negribēju, tikai sēdēt savā istabā un viss. Pat uz virtuvi negribēju iet. Bet vienā dienā, izgāju ārā un paņēmu rokās lielu un garkājainu zirnekli, visu dienu ar viņu ņēmos un pa rokām ucināju. Mammai un māsai galīgi tas nepatika, bet es biju tik laimīga un sapratu, ka neko jau tas zirneklītis man neizdarīs. Vakarā palaidu ārā atkal, lai turpina dzīvi savu. :) Protams, ja redzu kādu treknu, gaļīgu un spalvainu-neņemšu rokās ucināt. :D Secinājumi- vajag draudzīgu saskarsmi. :D :D

^Dēles-nesen, iebrienot ar vienu kāju ūdenī, lai vieglāk iekāpt laivā, atklāju pēc izbrauciena, ka man pie kājas, starp pirkstiem ir piesūkusies dēle un tik sūc un sūc manas asinis. Saucu draugu, lai pasaka, vai gadījumā nesapņoju, neesmu to iedomājusies, pietam biju nedaudz pastumdījusi viņu un tā bija nedaudz asinis palaidusi garām, kas radīja vēl dramatiskāku skatu, puse pirkstu vienkārši asiņaini. :/ Wee.... Nu neko, pēctam no mašīnas ārā kāpt negribēju, bet tā kā vēl bija jāiet bradāt pa ūdeni dažādās vietās, tad sarunāju ar puišiem, ka tie brien pa ūdeni, bet es krastā pagaidu, jo krastā, sausumā dēles nedzīvo. Ticiet vai nē- man bija vairāk dēļu nekā dažam labam, kas ūdenī bija līdis! Nu nezinu, kur dabūju tajā brīdī, bet patiešām pretīga sajūta. :D Vēl kad piesūkušās tās aug tikai lielākas un lielākas-patiešām pretīgi un riebīgi. Negribu vēl aizvien nevienu dēli redzēt.
Secinājumi-vajag pieredzi, lai saprastu, ka neko ļaunu jau viņa nedara, tas ir viss tās dzīves mērķis. 1x paēst un, nokrītot kaut kur, kur sausa zeme, ātri vien nomirst.

^Čūskas-man palīdzēja saskarsme ar tām, iepatikās to āda, tas, kā mēlīti pašauda. Protams, mežos esmu meklējusi čūskas un tāds prieks, kad redzu kā fiksi, fiksi pa taciņu aizložņā prom, lai es neko ļaunu neizdaru viņai.. Tā kā ne tikai mums var būt bail no viņām, bet viņām no mums ar. :D
Secinājumi-nav nemaz tik traki kā filmās rāda. :D

^Dziļi ūdeņi vai vietas ūdeņos, kur nepārzinu pamatu zem kājām.- Tā kā vairākas reizes esmu sākusi slīkt, nu tad zinu, ka labāk vienmēr turēties tuvu krastam, maksimāli metrs virs auguma garuma, jo tad vēl ir iespēja kaut kā atsperties no apakšas virs ūdens vai pa dzelmi iziet ārā, cik nu spēks ir.

Neesmu tikusi galā ar šādām bailēm, bet rodu risinājumus:
*bail, ka ierauga kādu draudīgu svešinieku mājās, kas slēpies (spoguļu atspulgā, tējas atspulgā, spīdīgu virsmu atspulgos)
*bail, ka kāds vēro, ko dara mājinieki (jo ir tā gadījies, ka pie loga stāv un skatās iekšā uz mani, kamēr guļu)
*bail, ka kāds varētu būt aiz dušas aizkariņa (stulbās filmas :D )
*bail, ka varētu nepietikt kādreiz spēks aizstāvēt kaut ko, kas man svarīgs. Nav šaubu, ka sargātu, bet bail, ka nepietiktu spēks nosargāt. :-(
*bail būtu, ja atkal kāds salauztu sirsniņu, pārāk sāpīgi pārdzīvojumi tieši man. Nav diena, nedēļa vai mēnesis, lai kam tādam tiktu pāri. (s) Nav viegli.

Gan jau vēl kas ir, bet jau gana garš komentārs sanācis. :D
01.09.2011 20:52 |

Reitings 164
Reģ: 25.04.2009
Man ir trakas bailes no sienāžiem, vardēm, un ja esmu ūdenī tad dziļi nekad neeju bail.. 8-) vēl man bail kad mani biedē, satrūkstos pie mazākajiem trokšņiem, dažreiz tas pat ir smieklīgi :-D
01.09.2011 21:00 |

Reitings 1111
Reģ: 29.01.2009
Man arī ir bail no čūskām un žurkām. Bet tās jau, šķiet, nevienam nepatīk.
Taču man ir neizskaidrojamas bailes no zirgiem. Ieiet stallī man prasa ļoti lielu saņemšanos, jo visu laiku man ir iekšēja panika. Nemaz nerunājot par kāpšanu tā mugurā.
Un jā, arī no baloniem. Nevaru skatīties, kad tos pūš, bet pašai man to darīt - laikam nereāli.
01.09.2011 21:15 |

Reitings 41
Reģ: 06.08.2010
lasu un brīnos - tik daudzām bail no zirnekļiem! vienkārši nelikās, ka tik daudz.
bet es pievienojos jūsu bariņam.
man no zirnekļiem ir bail kopš es sevi atceros. un ir bijuši neskaitāmi gadījumi, kad gribējās raudāt viņus ieraugot.
reiz viens preteklis bija manā istabā uz sienas tieši pie gultas. ko es? ātri paķēru segas un gāju gulēt citā istabā.
vēl nesen lekcijas laikā (!) manā priekšā uz galda uzradās viens (ļoti maziņš, bet vienalga), un es sāku ne gluži kliegt, bet skaļā balsī teikt, lai viņu aizvāc. lieki piebilst, ka citi gandrīz smējās, kamēr man asaras bija acīs un es biju panikā. stulbākais bija tas, ka mani izglāba pasniedzēja... :-/
01.09.2011 22:33 |

Reitings 1080
Baidos lidot,no augstuma,čūskām. Vēl diez gan dīvaini,bet man ir bail no pagultes,nevaru palīst zem gultas,lai kaut ko izvilktu,liekas,ka mani nospiedīs un nosmakšu :-D :'-(
02.09.2011 01:45 |

Reitings 1080
ak jā, vēl baidos peldēt jūrā,jo liekas,ka kāds monstrs mani apēdīs :-D
02.09.2011 01:47 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Pievienojos zirnekļu nīdēju pulciņam! :-D Man ir bail no viņiem un ļoti, ļoti nepatīk.
Kā jau te dažas minēja, arī man reizēm bail mazgāt seju ar aizvērtām acīm (jo liekas, ka kāds ir aiz muguras vai vēro). Droši vien no dēlēm man arī bail būtu, bet nav bijusi īpašas saskarsme ar viņām. Vēl man bail ir no tumsas.
02.09.2011 03:12 |

Reitings 5119
tadu nav :)
02.09.2011 03:15 |

Reitings 69
Reģ: 25.05.2011
:-D :-D :-D
tad laikam neaicināšu Jūs ciemos :-D
mans mājdzīvnieks- tarantuls Lords
:-D :-D :-D
02.09.2011 03:58 |

Reitings 1023
Reģ: 25.08.2010
Man ir klaustrofobija (t) un bail no augstuma. P. Es ar kājām kāpju uz 7 stāvu jo nevaru ieiet liftā :-D nemaz nerunājot par solāriju , ar to ir bijuši visādi kuriozi , sakarā ar maniem neatlaidīgajiem mēģinājumiem tomēr tajā kastē ielīst :-D karuseļos un šūpolēs vai uz balkona sākot ar 2 stāvu iziet nevaru jo tirpst rokas un kājas. Un jā...
man riebjas porcelāna skaistās lelles ... :-D
02.09.2011 06:55 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man nepatik augstums-es noteikti nevaretu but akrobate Cirku! :-D
02.09.2011 07:00 |

10 gadi
Reitings 7005
Reģ: 09.07.2011
Man laikam visvairāk ir bail no novecošanas un vientulības.
Par dzīvām būtnēm runājot, noteikti jāpiemin vardes. No tām ir ļoti bail. Protams, nekādas čūskas, dēles, zirnekļi un citi rāpuļi man arī nepatīk, tomēr tās gan nevarētu saukt par bailēm vai fobiju.
02.09.2011 07:59 |

Reitings 509
Reģ: 24.03.2011
Dziivniekus un kukainjus es ljoti miilu, taapeec visus savus zirnekljus un zirgus ( :-D ) varat atstiept man!

Bet ljoti bail no uguns, resp., sadegt dziivai! Seerkocinjus aizdedzinaat nemaaku! Un veel no vemshanas un sliktas duushas vispaar, tad kriitu panikaa un paliek veel sliktaak.
02.09.2011 08:42 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Diosa-tu ari mili zirgus :-) ?Mans dvinu bralis loti mil zirgus-kadreiz liekas,ka vairak ,ka sievietes! :-P
02.09.2011 09:41 |

Reitings 509
Reģ: 24.03.2011
Zirgi ir mani miiljaakie dziivnieki, Emmanuelle!
02.09.2011 09:58 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
petarde- tomēr ir atšķirība, vai iemītnieks ir gaidīts un aicināts mājās, vai pats atradis veidu kā ielīst dzīvoklī vai mājā un vairoties. :D :D
02.09.2011 10:43 |

Reitings 180
Reģ: 14.07.2009
petarde, tā tiešām ir atšķirība vai zirneklis sēž būrītī un tiek izņemts pēc cilvēka vēlēšanās jeb zirneklis, kurš uzrodas mājās neaicināts.
Tarantulu pašai ir nācies paņemt rokās, atklāti sakot, viens varen silts un zīdīgs radījums. Nebija bail, drīzāk kutēja :D
Bet no tiem "zaglīgajiem kaimiņiem" gan ir fobija.
02.09.2011 13:15 |

Reitings 1055
Reģ: 10.04.2010
Man ir ļoti bail no lielajiem sienāžiem un negaisa. Lielie sienāži man pilnīgi visur lec virsū, vasarā nevaru pagulēt uz sedziņas laukā, jo lec sienāzi tieši man virsū, nu visur kur viņi mani atrod, bija pat tā, ka sēdēju istabā uz grīdas, spēlējām monopolu, un pēkšķi kkas ausī lien un knudiņa, es ar roku tā ņemu un lielais sienāzis nolec, pa logu bija laikam ielīdis, jo sēdēju ar muguru pret logu netālu. ak Dievs, es izstastīt nevaru, cik bail, viņi visur mani atrod. Un no negaisa tpe, ka mammai ļoti bail un tpe bērnībā jau bija, tas iesēdās. Bet nu pirms 3 gadiem mums mājā iespēra zibens, pagājušo gadu suni nospēra zibens, lai gan bija voljērā + tur ir liela liela būda, kur viņam patverties.
02.09.2011 13:15 |

Reitings 190
Reģ: 12.04.2011
Hm, ja man ūdens ir līdz ausu ļipiņām, man sākas panika, viss sāk līgoties, tāpēc es peldos normālā ūdens līmenī.:)
Man nav bail, bet traki riebjas tie glumie gliemeži bez mājiņām. Dārzā, pie mājiņas, smuki izbērti oļi, a tur bija saaugušas pienenes, tad ar nazīti ņēmu visas ārā, a tur čum un mudž ar tiem gliemjiem, fuu (s)
Neapšaubāmi - augstums.
Asinis - kopš bērnībās vienmēr panika. Mamma vienmēr smejoties atceras, ka bērnībā man bija kāmītis, viņš sadusmojās un iekoda man pirkstā, kur kaut kādi asinsvadiņi, man kādi 8 gadi bija. Asins tecēja bez mites, liku zem ūdens un bļāvu, ka noasiņošu :D :D tad ar stiklu sagriezu kārtīgi pirkstu, skatoties, ka tas nekas briesmīgs nav, ar prātu sapratu, bet sirds man pa muti leca ārā no bailēm :D un to asiņu dēļ, man nepatīk ne ārsti, ne slimnīcas, nekas :D
02.09.2011 13:52 |

Reitings 72
Reģ: 18.07.2011
Bail ir no kukaiņiem, abiniekiem un rāpuļiem un liftiem, nu tādiem kuri ir dzīvokļu mājās, jo tie parasti ir veci. Bet savas bailes spēju kontrolēt nevienu nesitot nost un jumts nebrauc prom, kad braucu tādā liftā :)
02.09.2011 21:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!